FooldalVállalatWIN! MagazinMűködésbenA döntő tényező: funkcionális megbízhatóság

A döntő tényező: funkcionális megbízhatóság

A vasúti és helyi közlekedési ágazathoz kifejlesztett rendszerszintű megoldásaiban a HANNING & KAHL olyan technológiákra támaszkodik, amely szerinte kiállja az idő próbáját – mint például a Weidmüller elektronikus megoldásaira

 

"Nem könnyítjük meg a saját dolgunkat, ha termékek, terméksorozatok forgalomba hozataláról van szó. Mielőtt integrálunk egy-egy komponenst a rendszereinkbe, először teljesen meg kell győződnünk annak tulajdonságairól " – összegzi Kay Klöcker, a Signal Engineering termékközpontjának vezetője azzal kapcsolatban, hogy mi mindent vár el a HANNING & KAHL a rendszereiben lévő részegységektől.

 Depot management systems from HANNING & KAHL ensure that all running-in processes and local rail transport maintenance tasks are optimally interlinked
 Depot management systems from HANNING & KAHL ensure that all running-in processes and local rail transport maintenance tasks are optimally interlinked
A HANNING & KAHL csarnokirányítási rendszerei optimálisan hangolják össze a kötöttpályás közlekedés befutó és ütemezett karbantartási feladatait

Az irányítás- és biztonságtechnika - azaz például a kötöttpályás közlekedés jelzőlámpa-rendszereinek, szintbeni kereszteződéseinek – szakértője tisztában van azzal, hogy a közlekedés tervezésében milyen fontos a megbízhatóság: „a vezérléseknek és vezérlési pontoknak mindenkor meg kell felelniük a velük szemben támasztott biztonsági követelményeknek”.

Az új termékeket még felhasználás előtt alapos tesztelésnek vetik alá. Ez az innovatív középvállalkozás olyan vállalatokkal kialakított együttműködésekből profitál, amelyek termékei az övéhez hasonló hosszú élettartamot, elérhetőséget, és műszaki színvonalat képviselnek. A HANNING & KAHL és a Weidmüller együttműködése ennek megfelelően gyümölcsöző.

 

Minőségi portfólió a közlekedéstudományokban

A Német Vasútipari Szövetség és a Német Villamos és Elektronikus Gyártók Szövetségének vasúti tagozatának tagjaként a Weidmüller tökéletesen ismeri a modern közlekedési rendszerekkel szemben támasztott követelményeket, és a vasútiparban jelentkező igényekhez szabottan fejleszti és kínálja a megoldásait. „A közlekedési iparban általunk használt részegységek állandóan rendkívüli hatásoknak vannak kitéve. Ennek megfelelően minden termékünket szigorú minőségbiztosítási eljárásoknak vetjük alá, és a termékek megfelelnek a nemzetközi vasúti előírásoknak, szabványoknak” – fogalmazott Detmar Saalmann ágazatvezető. „Megoldásaink megbízhatósága még rendkívül zord viszonyok mellett is garantált működést biztosít a világ bármely pontján, bármilyen éghajlati viszonyok között”.

 

 

A HANNING & KAHL a belső termékengedélyezése során teljesíti ezt a minőségi kötelezettségvállalást. "A Weidmüller-be vetett bizalmunk és a robusztus részegységek magas értéke már első pillantásra igazolja az előzetes értékítéletünk sikerét – és ugyanez volt a helyzet a nemrég alkalmazott Ipari Ethernet átalakítóival (Industrial Ethernet átalakító), amellyel soros kommunikációs eszközöket integráltunk Ethernet hálózatokba" magyarázta Kay Klöcker.

Egészen a szélsőségekig

Annak biztosítására, hogy a felhasznált elektronika minden helyzetben működőképes maradjon, az előzetes értékelés után a HANNING & KAHL terhelési teszteknek vetette alá a részegységeket. A vizsgálatok során – többek között – szélsőséges környezeti feltételeket is szimulálnak.

 Kay Klöcker from HANNING & KAHL (left) informs Weidmüller’s Alexander Wiersbowsky about the positive experience with the product: The Industrial Ethernet converters could convince across the entire line
Kay Klöcker, HANNING & KAHL (balra) tájékoztatja a Weidmüller-t képviselő Alexander Wiersbowsky-t a termékről szerzett pozitív tapasztalatokról: Az ipari Ethernet átalakítói a teljes vonalon beválhatnak

A Weidmüller átalakítójának tehát be kellett bizonyítania, hogy jeges környezetben – például Skandináviában - is megbízhatóan működőképesek maradnak akkor, ha fagyos állapotban hidegindítást kell végrehajtaniuk. Ahhoz, hogy Ausztrália forró területeit - ahol még egy könnyű szellő sem frissíti a levegőt – megidézzék, az elektronikus modulnak 72 órás tűzteszten kellett átesnie egy kemencében. Az eszköz szigetelése még az ún. „gyilkos kritériumnak” is eleget tett.

 

Termék- és sorozatengedélyezés osztatlan sikerrel

Az előzetes vizsgálatok után következtek a használati és kezelési tesztek. E téren a átalakító meggyőzően kényelmes, intuitív konfigurációja tűnt ki. Kedvezően fogadták a switch funkciót is ellátó két Ethernet portot, és az olyan apró részleteket is, mint az RJ-45 plug-in csatlakozó csavaros csatlakozását.

Ezen felül pozitívan értékelték a jóváhagyott IP címek belső listázását és azt is, hogy egyidejű csatlakozásokat is támogat a rendelkezésre állás fokozása érdekében. A rendszergazda eszközeinek monitoring funkcióját kiemelték, mint tökéletes diagnosztikai lehetőséget. Legvégül a termék és a sorozat is engedélyezésére került a HANNING & KAHL létesítményeiben.

Zökkenőmentes vágánykezelés

A Weidmüller átalakítóinak manapság jellegzetes alkalmazási területe a modern, hálózatba kapcsolt járműdepó, ahol a járműflotta tagjai parkolnak és a műhelyekben a karbantartási feladatokat végzik el. A HANNING & KAHL kiváló depóirányítási rendszereket kínál, amely optimálisan hangolja össze a folyamatban lévő és egyéb előírt karbantartási feladatokat.

Itt nincs helye megszakadó kommunikációnak. Ha a vágányok nem tudják időben leadni vagy felvenni a következő

 

 Reliable companions: The Industrial Ethernet converters could totally convince HANNING & KAHL
Megbízható társak: Az Industrial Ethernet átalakítók maradéktalanul meggyőzték a HANNING & KAHL-t

járművet a csarnokban, abból közlekedési káosz lesz a belvárosban. A Weidmüller átalakítója tehát kulcsfontosságú tényezője a különféle és független beállítási tartományokból származó folyamattovábbító hálózatnak. A központi adathozzáférés mindenkor biztosítja a szükséges átláthatóságot.

A HANNING & KAHL hosszú távú garanciával valósítja meg rendszereit. Ha a magán vasúttársaságnál vagy tömegközlekedési vállalatnál lévő végfelhasználó a csekély karbantartásigény miatt meg is feledkezik a rendszerről, a rendszer szállítója állandóan rendelkezésre áll, és igény esetén megadja a szükséges támogatást. "Itt is megtérül, hogy hasonló színvonalon dolgozó partnerekkel működünk együtt " – tette hozzá Kay Klöcker. "Amikor probléma merül fel valahol, számíthatunk arra, hogy a Weidmüller azonnal támogatást nyújt."

Olvasson tovább:

 

Published in November 2013