FooldalVállalatWIN! MagazinMűködésbenSegítő kéz az anyagmozgatásban

Segítő kéz az anyagmozgatásban

Azzal, hogy a Weidmüller FieldPower® érintkező modulját integrálták a SEW-EURODRIVE MOVIFIT® alap csatlakozódobozába, a betáplálásra vonatkozó összes követelményt sikerült egyetlen részegységgel teljesíteni

 

A globalizáció új szakaszba lépett: a feltörekvő piacok elérték a kritikus méretet, a világpiacon több mint 2 milliárd új fogyasztó jelent meg. Ugyanakkor növekszik az általános mobilitás az erőforrások pedig egyre szűkösebbek.

Ennek eredményeként a globális áruáramlatokat hatékonyabban kell kezelni. Ezt a feladatot kell megoldania az SEW-EURODRIVE ügyfeleinek is, akiknél egyre nagyobb tételt jelent tervezés, telepítés, és a világszerte sok helyen található logisztikai központjaikból történő üzembe helyezés költsége és időigénye. Gazdasági tekintetben tehát döntő szempont, hogy a műveletek gördülékenyen, folyamatosan történjenek és erőforrásokat kímélő részegységeket használjanak fel.

Projekttervezés, telepítés, és üzembe helyezés egyszerűen
A vízszintes anyagmozgatásnál felmerülő egyszerű alkalmazások gazdaságos megoldására a SEW-EURODRIVE tudatosan egészen a legalapvetőbb funkciókig csupaszította le a decentralizált MOVIFIT® hajtásvezérlőt. A hajtóegység frekvenciaváltóként max. 1,5 kW teljesítményig és motorindítóként 4 kW vagy 2 x 2,2 kW teljesítményig használható. A termék tervezése során a SEW-EURODRIVE nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a gyors és lehetőleg hibamentes szerelési folyamatot dugaszolható csatlakozással egyesítse
 Planungs- und installationsfreundlich: dezentrale Antriebstechnik mit modularen Energiebussegmenten
Egyszerűen tervezhető, egyszerűen kivitelezhető: decentralizált hajtástechnológia modulos erősáramú busz szegmensek

A MOVIFIT® termékfilozófiáját tiszta funkcionalitás, robusztus ház, magas érintésvédelmi osztály, és egyszerű tervezhetőség, építhetőség, és üzembe helyezés jellemzi. Pontosan ezekre a pozitívumokra volt szüksége a SEW-EURODRIVE-nak a rácsos/hálózati csatlakozáshoz is.

 

Ennek szellemében a Weidmüller FieldPower® érintkezőjére esett a választás, amelyet a rács- csatlakozás kialakítása érdekében közvetlenül beépítettek az eszközbe. A modern, megbízható gyorscsatlakozási technológiával párosítva ez az integrált megoldás rendkívül rövid telepítési, beszerelési időt igényel, és csökkenti a rendszerek beruházási költségeit is.

Igazolható idő- és anyagmegtakarítás

A Weidmüller FieldPower® erősáramú busz rendszere mindenütt használható, ahol az energiát nagy távolságokat áthidalva kell elosztani. Az energia az ügyfélhez közel bárhol betáplálható. Az uncut tápkábel miatt a rendszerben voltaképpen nem mérhető feszültségesés. Ezek miatt a tulajdonságok miatt vált a FieldPower® a SEW-EURODRIVE saját meghajtásrendszereivel hajtott logisztikai szállítópályáinak elengedhetetlen alkotóelemévé.

 

Mivel a FieldPower® érintkező modul beépítésre került a MOVIFIT® alap csatlakozódobozába, így egyetlen részegységgel teljesíthetők a betáplálásra valamint a dugaszolt hajtásegységek interfészes csatolására vonatkozó követelmények. Ez leegyszerűsíti a szerelést, és költséghatékony részegység-gyártást tesz lehetővé. A tápkábellel megbízható érintkezést biztosító IDC technológia egyúttal a különösen gyors beszerelés szinonimája is, hiszen az uncut technológiával teljes hajtásláncot lehet kialakítani, amiben a MOVIFIT® alap hajtásai soros topológiával egyetlenegy kábellel megépíthetők. A táp normál tápkábellel beköthető.

“Az ügyfeleknél rendkívül bevált a FieldPower® érintkező moduljának integrálása a MOVIFIT® alap kapcsolódobozainkba.

 Mit der Integration des FieldPower®-Kontaktblocks in die MOVIFIT®-basic-Anschlussbox sind mit nur einem einzigen Bauteil alle Anforderungen an die Netzeinspeisung erfüllt
A FieldPower® érintkezőmoduljának a MOVIFIT® csatlakozódobozába való integrálásával az betáplálásra vonatkozó összes követelmény egyetlen részegységgel teljesíthető.

Az integrált IDC technológiával látványosan jelentős időt és anyagot lehet megtakarítani a beépítés során ” összegezte a gyakorlati megvalósítás alatt kapott visszajelzéseket  tapasztalatait a SEW-EURODRIVE-tól Patrick Plechinger. “Ez természetesen jótékonyan hat az üzem költségeire is. Kábelvágás, csupaszolás, végzárógyűrűk krimpelése – mindez már a múlté.”

 

FieldPower® Drive

A decentralizált hajtástechnológia alapja

Legyen szó akár autógyártó üzemről, logisztikai raktárakról vagy repülőterekről – a FieldPower® ismert gyártók decentralizált motorvezérlő rendszereinek egyik bizonyítottan jó működő energiaelosztási megoldásává vált. Az ok pedig egyértelmű: a variálható FieldPower® csatlakozó modulja támogatja az előszerelt csatlakozókkal rendelkező kábelek alkalmazását, így lehetővé teszi a gyors és pontos telepítést a kivitelezés helyszínén. Az előszerelt sori elemeket csak csatlakoztatni kell a megfelelő modulhoz. Ezen felül az erősáramú busz szegmensek modulos kialakításával a funkciók és az áram is könnyen ellenőrizhető.