FooldalVállalatWIN! MagazinMűködésbenBriliáns csatlakozások ötletes eszköztervezéshez

Briliáns csatlakozások ötletes eszköztervezéshez

Miniatürizált kialakítás, a PUSH IN technológiának köszönhetően sokrétű, lenyűgözően felhasználóbarát, számtalan felhasználási lehetőséggel: a Tele Haase reléje - az LSF-SMT PCB nyákos csatlakozók segítségével - mindezeket a követelményeket kielégíti

 

“Szeretnénk arra inspirálni vevőinket, hogy hihetetlenül kis helyigényű eszközeinkkel jelentős helyet takarítsanak meg úgy, hogy ezzel a funkcionalitást egyáltalán nem veszélyeztetik” - vázolta fel az osztrák relégyártó ambícióit Heinrich Reinolt, a Tele Haase fejlesztési igazgatója. “Ennek olyan beszállítókkal tudunk eleget tenni, akik szintén ezt a koncepciót tartják szem előtt megoldásaik fejlesztése során. Meg kell mondanom, hogy a Weidmüllerben pontosan ezt a partnert találtuk meg az eszközök összekapcsolásának területén.”

Testre szabott csatlakozórendszerek végtelen funkcionalitással

A Tele Haase relés számos iparágban a legkülönfélébb folyamatokat figyelik és vezérlik. Az új, idő- és monitoring reléket magába foglaló Tele VEO termékcsaláddal a tervezők a Weidmüllerrel együtt haladtak végig a teljes tervezési folyamaton. A folyamat elején a meglévő követelmények megértése és azok maradéktalan megismerése volt a cél.

Jóllehet a Tele Haase idő- és monitoring reléinek legszembetűnőbb előnye a kis méret, a relé család számos egyéb előnyt is kínál, melyek tervezésében a Weidmüller is részt vett.
 
“A rendkívüli miniatürizálás mellett elvárás volt az is, hogy a relék funkcionalitása a NYÁK sorkapcsos relék számtalan felhasználási területén megbízható legyen. Az alkalmazási lehetőségek

az energiatermeléstől és elosztástól kezdve a forgalomtervezésen át a gépépítésig és folyamatalkalmazásig terjednek, ahol is a reléket rugalmasan integrálnunk kell az adott automatizálási technológiába ” – hangsúlyozta a Weidmüller részéről Gottfried Steinklammer, aki a Tele Haase-nél lezajlott egész tervezési folyamatot végigkísérte.

“A legváltozatosabb ipari követelményeknek maradéktalanul megfelelő csatlakozórendszer lényeges mérföldkő a korlátlan funkcionalitás felé vezető úton. Volt azonban még egy lényeges feltétel annak, hogy a rendszer globális alkalmazásokhoz is illeszkedjen, nevezetesen az eszközt 600 V-ra is engedélyeztetni kellett az UL 840 előírásai szerint. Ennyi feladat mellett folyamatosan kerestük a megoldást a Tele Haase-al közösen.”

Az eszközfejlesztésnél nyitva hagyjuk a lehetőségeket

A Weidmüller és a Tele Haase végül megtalálta

Gottfried Steinklammer, Industry Management Weidmüller Ausztria

az 7,62 mm-es LSF-SMT PCB nyáklemezcsatlakozót és kidolgozta az ólommentes lágyforrasztáshoz mint ideális megoldást a jelvezetéshez. A gondozásmentes PUSH IN csatlakozási technológia

vibrációmentes csatlakozást biztosít, amely megbízhatóan ellenáll mindazoknak a körülményeknek, amelyekbe pillanatok alatt létrehozható relés kapcsolatokra van szükség. Ez különösen kifizetődő például akkor, amikor reléket helyeznek el hűtött tárolókban, hogy az ellátási láncban folyamatosan ellenőrizhessék a szállítási hőmérsékletet.

A Tele Haase számára előnyt jelent, hogy ügyfeleinek sokoldalú, rendkívül felhasználóbarát  koncepciót kínálhatnak. Mivel a Tele VEO reléi a PUSH IN technológiával szerszám nélkül beszerelhetők, a végfelhasználók értékes időt takarítanak meg szerelés közben, és akár robotokra is bízhatják a munkát. Ezen felül a merev, egyszerű, ultrahanggal sajtolt vagy flexibilis, kábelvég-összekötő fémgyűrűvel ellátott vagy anélküli vezetékek csatlakoztatásának lehetősége és a 0.25 - 1.5 mm² keresztmetszet kapcsolási lehetősége nagyfokú rugalmasságot biztosít akkor, amikor a legkülönfélébb keresztmetszetű egyszerű vezetékeket kell összekapcsolni. 

A Tele Haase reléinek egyik fontos ismérve az UL 840 szerinti 600 V-os megfelelőség, amit speciális laboratóriumi vizsgálatok végzésével a Weidmüller is támogatott

Annak érdekében, hogy a UL 840-es szabvány előírásainak megfeleljenek, a Weidmüller egy sor szolgáltatással támogatta a Tele Haase-t. A Weidmüller a saját akkreditált laboratóriumában számos speciális vizsgálatot folytatott le, melynek eredményeként tanúsították a relégyártó eszközeinek csatlakozó-komponenseit, így a Tele Haase megszerezhette eszközeinek 600 V-os UL-megfelelőségi tanúsítását.

 

“Mivel a Weidmüller megadta a lehetőséget eszközeink ilyen csatlakoztatására is, teljes erővel arra összpontosíthattunk, hogy a relé háza legfeljebb 22,5 mm széles és 76 mm mély lehessen” -  folytatta Reinolt. “Végül de nem utolsó sorban kijelenthetjük, hogy a praktikus eszközcsatlakoztatásnak köszönhetően kibontakoztathattunk ötleteinket és számos funkcióval és felhasználási lehetőséggel bíró, kreatív relé megoldást fejleszthettünk ki.”