FooldalVállalatWIN! MagazinRészletekbenEnergiafogyasztás ellenőrzés alatt

Energiafogyasztás ellenőrzés alatt

Nagy mérési pontosságának köszönhetően a fogyasztásmérő “Power Monitor” sorozat ideális alapja az aktív energiavezérlési rendszereknek.

 

"A gépek energiaigényének magas szintű átláthatósága a különböző működési állapotok közben nem csak látványos megtakarítást jelent.  A minőséget is garantálja és nem utolsó sorban meghosszabbítja a gépek élettartamát", mondja Jens Muttschall, a Weidmüller termékmenedzsere. “A Power Monitor

magas szinten méri és jeleníti meg az összes lényeges paramétert, ezáltal  pontos áttekintést nyújt arról, hogy mennyi volt az energiafogyasztás az idő múlásával. Az egyik megkülönböztető jellemzője a rendkívül egyszerű telepítés, ami nem csak új gépek és berendezések telepítését teszi lehetővé, hanem a régiek felújítását is."

Pontos következtetések az energia irányításáért

A "Power Monitor" a következő jellemzőket a legnagyobb pontossággal megméri, és megjeleníti: áram, feszültség, teljesítmény, teljesítménytényező, látszólagos-, és meddõ teljesítmény, minden csatlakoztatott fázisnál, valamint az összesítő sorban. Az 1%-os pontosságnak, és a kijelző 0,1 másodpercenkénti frissítésének köszönhetően a POWER MONITOR teljesíti az IEC 62053-21 szabvány szerinti pontossági követelményeket. Az áramokat 1 mA-től kezdődően regisztrálja, vagyis a legkisebb teljesítményeket is érzékeli, például a stand-by üzemmódban lévő készülékekét.

A “Power Monitor”-t a Weidmüller saját termelési egységeiben már sikeresen alkalmazza
 

Az új  Power Monitor 51 A, amely lehetővé teszi a magasabb fokú rendszerintegrációt köszönhetően a két digitális be- és kimenetnek, további elemzési funkciókat kínál. Lehetővé teszi például, hogy energiatakarékos üzemmódba váltson vagy riasszon, ezzel megakadályozza a gépek károsodását.

Teljes megoldás csomag

" A Power Monitor egyik alkalmazási területe az autóipar, annak minden automatizált gyártási folyamatával és egyéb infrastruktúrájával. Itt nagyon eltérő az eletciklusok hossza, és egészen a legkisebb összetevők fogyasztását is kalkulálni kell, " magyarázza Muttschall.

 

" A Power Monitor bebizonyította, hogy egy fantasztikus eszköz. A nagy energia igényű alkalmazásoknál úgy mint a teljesen automatizált hegesztő robotok, könnyen vezérelhetőek megfelelő mérésekkel. Az ipari áramváltók és kommunikációs elemek, úgy mint a soros/ Ethernet konverterek teszik teljessé a megoldás csomagot  a Power Monitor integrálásához a meglévő Ethernet struktúrákba. "

A Power Monitor készülék pontos mérési értékekkel  támogatja a  Weidmüller innovatív hővisszanyerő  és energia ellenőrző rendszerét.

 

Olvasson tovább:

 

Published in November 2013