FooldalVállalatWIN! MagazinRészletekbenGazdaságos tápegységek

Gazdaságos tápegységek

A tápegység szakértő, Minwei Xu a Weidmüllertől elmagyarázza az új ProEco sorozat tulajdonságait, amelyek egyesítik a nagy teljesítményt, a hiba elleni védelmet és a gazdaságosan alacsony méretet.

 
WIN! A PROeco-val a Weidmüller kibővítette tápegység kínálatát. Milyen követelményeknek felelnek meg az új kapcsolóüzemű tápegységek?

Xu: Még a sorozatos gépgyártásban is a kapcsolóüzemű tápegységek valódi versenyelőnyt szereztek az átlagon felüli teljesítményeiknek köszönhetően. Ezért a PROeco sorozat tervezésénél különösen a hatékonyságot tartottuk szem előtt.

 

A kompakt kialakítás különösen fontos ebben a tekintetben. 100 mm-es mélységével a PROeco a nagyon kicsi szekrényekben is elfér. Szélességét tekintve 50%-kal kevesebb a helyigénye. Ennek ellenére a kis méret mégis tartalmaz minden alapvető funkciót.

A hatékony PROeco sorozat az összes alapvető funkciót biztosítja, és lenyűgözően nagy teljesítményre és rugalmasságra képes.

Köszönhetően a  túlmelegedés, rövidzárlat és túlterhelés elleni védelemnek, ügyfeleink a gépgyártás területén például a csomagoló- és szerszámgépek, fafeldolgozó vagy anyagmozgató szegmensek területein alkalmazzák a PROeco tápegységet. 

A gépgyártási szegmens mellett a készülék még a folyamatirányításban és az energia iparban (PV telep, szélerőmű) is felhasználható.

WIN! Az univerzális alkalmazás ígérete azt jelenti, hogy a megoldások mindig megfelejenek a leszigorúbb követelményeknek. Milyen tulajdonságai segítik a PROeco-t hogy megkapja a legjobb minősítést?

Xu: Az akár 93%-os hatékonyságával és minimális üresjárati veszteségével a PROeco kapocslóüzemű tápegységek nem csak eneriát takarítanak meg. Az enyhe felmelegedésnek köszönhetően az élettartamuk is  meghosszabbodott. Robosztus kialakításuknak köszönhetően a készülékek megbízhatóan működnek széles hőmérséklet-tartományban is,  –25 °C-tól  +70 °C-ig több mint 500,000 óra  MTBF értékkel.

 

A felhasználók könnyen megbizonyosodhatnak arról, hogy készülékeik milyen állapotban vannak. A háromszínű LED kijelző például képes vizuálisan előre figyelmeztetni  90%-os névleges kimeneti áram esetén. Az integrált állapot relé elemzi az állapotot és a hibákat az üzembe helyezés során és a működés alatt is.

WIN!  A Weidmüller tápegység kínálatára jellemző a kombinálhatóság.

Milyen megoldások jellemzik a PROeco-t?

Xu: A speciális alkalmazásokhoz iparág-specifikus megoldásokat kínálunk praktikus kiegészítő modulokkal. A redundáns tápegységek, UPS alkatrészek és kapacitás modulok növelik a rendszer megbízhatóságát, és megakadályozzák a költséges gépleállást. A gépgyártás szegmensen belül például, ahol a csomagológépek és szállító rendszerek számos kisméretű szekrényt tartalmaznak. A PROeco kapcsolóüzemű tápegységek és a megfelelő kiegészítő modulok kombinálásával még a legkisebb helyeken is eleget tehet a komplex követelményeknek alkalmazás specifikus megoldásként.

 

 
 

Olvasson többet erről: