FooldalVállalatWIN! MagazinNapjainkbanMetalliCard fémjelölő a Daimler-nél

MetalliCard fémjelölő a Daimler-nél

A Daimler Csoport termelőüzemeiben világszerte a Weidmüller fémjelölőit használják a berendezések és kábelek jelölésére.

 

Gépkocsik karosszériagyártása során olyan körülmények adódnak, amik miatt nem lehet akármivel jelölni a kábeleket és részegységeket. Ezen esetekben alkalmazandó a MetalliCard, ami extrém gyártási körülmények között is állandó jelölést biztosít. A Daimler autógyártó ezért alkalmazza a Weidmüller jelölőrendszerét a vezérlőszekrényeken belüli és kívüli címkézésekhez egyaránt.

„A Daimler címkézési igényeit hét különféle MetalliCard változattal elégítjük ki, melyek közül ötöt kifejezetten az ő igényeikre fejlesztettünk ki” – mondta a Weidmüller jelöléstechnika területén dolgozó Faysal Dogan. „A Daimler az Integra szabvánnyal összefüggésben élvezi a szabványosítás előnyeit, különös tekintettel a Daimler vezérlőrendszereinek és gépbeszállítóival való kapcsolatában.

 Állandó jelölés, amely tartalmazza a Daimler Integra szabványa által előírt összes információt – mindez problémamentesen megvalósul a tűéles, kétsoros fémjelölésnek köszönhetően
Állandó jelölés, amely tartalmazza a Daimler Integra szabványa által előírt összes információt – mindez problémamentesen megvalósul a tűéles, kétsoros fémjelölésnek köszönhetően

Közülük már sokan eleve a mi PrintJet ADVANCED nyomtatónkat telepítik, így új beruházás nélkül tovább tudják használni a bevált nyomtatóikat és szoftvercsomagukat.”

A jelölőt, nyomtatót, és szoftvert tartalmazó teljes körű megoldásával a Weidmüller olyan megbízható rendszert kínál, amely alig igényel kézi bevitelt, és mindenekelőtt független a külső szolgáltatóktól. A CAE rendszerről az M-Print® PRO szoftverrel való zökkenőmentes adatátvitel jelentős időmegtakarítást eredményez. „A Daimler számára ez döntő előny” - mondta Hans-Peter Best, a Weidmüller Iparági Igazgatója. „További lényeges értékesítési szempont volt a nemzetközi jelenlétünk. Ahol a Daimler-nek gyártóüzeme van, mi ott vagyunk a közelben, így az egész világon hatékonyan tudjuk támogatni a megrendelőnket.”

Olvasson tovább:

 

Published in November 2014