FooldalVállalatWIN! MagazinFókuszbanÁllandó energiaellátás: többrétű követelmény

Állandó energiaellátás: többrétű követelmény

A szükséges energiaellátás nélkül a robotkarok csak állnak, a szállítószalagok nem mozdulnak, és a szelepek sem nyitnak. Az Infrastruktúra részleg vezetője, Dr.-Ing Kai Lorentz magyarázza el nekünk, hogy a Weidmüller hogyan tartja állandó mozgásban a rendszereket szerte a világon.

 

WIN! A Weidmüller úgy pozícionálta magát, mint a követelményeket pontosan teljesítő energiaellátás-megoldásokat kínáló partner. Mi található e mögött?

 

Lorentz: A „táplálás, ellátás” kifejezés általában az életfenntartáshoz szükséges alapvető erőforrások biztosításával társítják. Ez a meghatározás az ipari automatizálásban is alkalmazható. Ráadásul arra is rávilágít, hogy miért nem tudunk soha eleget tenni az energiaellátás megbízhatóságáért.

Egyszerűen megfogalmazva az a célunk, hogy vevőinknek megbízhatóságot nyújtsunk azáltal, hogy a rendszereik optimális védelmet kapnak az energiaellátásban jelentkező feszültségesések és áramszünetek miatt bekövetkező leállások ellen. Mindezt úgy érjük el, hogy közelről felmérjük a számunkra fontos ágazatok igényeit szerte a világon, majd teljesítjük ezeket.

 

WIN! Hogyan képesek kezelni az Önök számára fontos ágazatok szerteágazó igényeit anélkül, hogy egyúttal túlterhelnék a termékkínálatot?
Lorentz: A célcsoportjainkkal összhangban fejlesztünk mindent a szokásos tápegységektől az átfogó rendszerszintű megoldásokig.
 Dr.-Ing. Kai Lorentz, Infrastrukturális részlegvezető: Világszerte folyamatos mozgásban tartjuk a rendszereket.
Dr.-Ing. Kai Lorentz, Infrastrukturális részlegvezető: Világszerte folyamatos mozgásban tartjuk a rendszereket

A kapcsolóüzemű tápegység-termékcsaládjaink, a PROeco és a PROmax adják mindennek az alapját: tökéletesen megfelelnek azokra a célokra, amire szántuk őket.

 

A megbízhatósági követelmények teljesítéséhez elengedhetetlen rugalmassághoz ügyfeleinknek azt ajánljuk, hogy redundáns kapcsolástechnikát és szünetmentes tápegységeket vagy DC/DC konvertereket használjanak. Az ehhez szükséges bővítő modulok a mi modulos energiaellátási koncepciónk elengedhetetlen részei, és a követelmények teljesítéséhez a modulokat a kapcsolóüzemű tápegységeinkhez is hozzá lehet illeszteni.

WIN! Ön azt mondja, hogy a PROeco és a PROmax képezik az alapját az energiaellátó megoldásaiknak. Mi jellemzi ezt a két termékcsaládot?
Lorentz: Ahogy a nevük is sugallja a PROeco a leggazdaságosabb termékcsaládunk: kiváló teljesítmény elérhető áron. Ezek a tápegységek minden alapfunkciót tartalmaznak, és ott jelennek meg, ahol kevés hely áll rendelkezésre, valamint a felhasználóbarát és hatékony üzemeltetés kulcsfontosságú.
 
 Az „erőmű” becenevű PROmax és a gazdaságos PROeco termékcsaládok szilárd alapot biztosítanak a követelményeket pontosan teljesítő Weidmüller energiaellátási megoldásoknak
Az „erőmű” becenevű PROmax és a gazdaságos PROeco termékcsaládok szilárd alapot biztosítanak a követelményeket pontosan teljesítő Weidmüller energiaellátási megoldásoknak

E termékjellemzők alapján a PROeco-t számos ázsiai országban használják, például liftek és mozgólépcsők előírásai szerinti energiaellátásának biztosítására, valamint olyan egyéb infrastrukturális alkalmazásoknál, mint a jegykiadó automaták és parkolóórák.

A sorozatgyártással lefedhető gyakori alkalmazásokon túl nyitottak vagyunk a piaci rések felé is.

 

 

A PROmax ugyanakkor a mi „erőművünk”, és könnyen megbirkózik olyan tényezőkkel, mint a vibráció, hálózati ingadozások, és hőmérséklet különbségek. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek e tápegység-családot különösen rugalmassá és sokoldalúvá teszik. Tömören megfogalmazva tökéletesek nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz.

WIN! Nagy igénybevételt jelentő automatizálási alkalmazások – pontosan mit ért ez alatt?
Lorentz: Ezalatt szokásos gépészeti és üzemi alkalmazásokat értek. Más szóval szerszámgépeket, szállítórendszereket, az élelmiszeripart, italgyártást, autóipart. Ezen felül a megújuló energiát termelő ágazatot, a feldolgozóipar egyszerűbb rendszereit, például a vízkezelő/víztisztító rendszereket is célcsoportnak tekintjük.

A PROmax termékekkel egy kompromisszumoktól mentes, nagy teljesítményű és rugalmas tápegységet kínálunk, amivel - többek között - a bemeneti oldalon III. osztályú túlfeszültség-védelmet biztosítunk. A rendszerben kialakuló tranziens állapotok így nincsenek hatással a kapcsolóüzemű tápegységre, a megbízhatóságot nem veszélyeztetik. Az akár 45°C-on is elérhető 120% kimeneti teljesítményével és akár 300%-s teljesítménycsúcsival a PROmax még a teljesítményhatárain is megbízható üzemelést biztosít.

WIN! A PROmax tehát egyszerű alkalmazásokban is felhasználható. A termékcsalád mely tulajdonságai felelnek meg a speciális követelményeknek?
Lorentz: A PROmax megfelelően teljesít például az 1. osztályú, 2. divízió minősítésű folyamat-alkalmazások nagy igénybevételt jelentő követelményei között is. Az UL-engedéllyel együtt ezért ideális megoldások ezek a kapcsolóüzemű tápegységek Észak-Amerika veszélyes felhasználási területein. Ezen felül a GL-engedélynek köszönhetően minden további nélkül használhatók nemzetközi hajóépítések során is – sőt, az EMC1 lehetővé teszi hidakban való felhasználásukat is.
 

A fenti engedélyeken túl a PROmax számos változatban jelenik meg a piacon 3 A - 40 A közötti kimenő áramerősséggel és 5 V DC - 48 V DC kimenő feszültségtartományban. Ennek köszönhetően számtalan helyen felhasználható, ahol kifejezetten nagy teljesítményű és rugalmas tápegységre van szükség.

 

Röviden tehát a csúcsterhelhetőségüknek, a kis helyigénynek, a széles üzemi hőmérséklettartománynak, és a széles körű nemzetközi engedélyeknek köszönhetően a PROmax kapcsolóüzemű tápegységek az egész világon használhatók.

WIN! Ezekkel a tulajdonságokkal a PROmax az alapfunkcióknál jóval többet nyújt, ugyanakkor Ön továbbra is alapmegoldásként tekint a termékcsaládra. Hogy egyeztethetők össze ezek az állítások?
Lorentz: Szépen kiegészítik egymást! A PROmax túlmutat a szokásos elvárásokon, de ugyanakkor nincs túlterhelve különleges funkciókkal. Ahelyett, hogy a prémium követelmények teljesítésére különleges megoldást kínálnánk, mi a PROmax-ot nyújtjuk, ami
 Dr.-Ing Kai Lorentz knows what's needed for reliable system operation
Dr.-Ing Kai Lorentz tudja, hogy mire van szükség a megbízható rendszerműködtetéshez
sokoldalú alapmegoldás nagy léptékű gépészeti alkalmazásokhoz, energiatermelő és feldolgozó létesítményekhez. Ha a gazdaságos termékcsaládunkat, a PROeco-t is figyelembe vesszük, akkor egyértelművé válik, hogy a PROmax számos olyan területen alkalmazható, ahol valóban nagy teljesítményű és hatékony energiaellátásra van szükség.
 

Olvasson tovább:

Published in November 2014