FooldalVállalatWIN! MagazinRészletekbenHatékonyabb vezérlőrendszerek

Hatékonyabb vezérlőrendszerek

Számtalan kombinációs lehetőség, rendkívül rugalmas funkcionalitás, munkát megtakarító részletek: a FrontCom® Vario-val a Weidmüller új minőséget visz a szerviz interfészek világába. Az új termékcsalád – a tervezéstől a működésig - kézzelfoghatóan hatékonyabb.

 

A rendszer magas szintű rendelkezésre állása költséghatékony termelést tesz lehetővé – mindez valósággá válik, ha folyamatosan hozzá tud férni a termelési adatokhoz, így a problémákkal már azok felmerülésekor foglalkozni lehet. De mi történik akkor, ha a szekrény biztonsági funkciói vagy a zord környezeti feltételek miatt nem lehet kinyitni a szekrény ajtaját a termelés közben? A választ a védett szerviz interfészek jelentik.

 Engedéllyel rendelkező 
szakembert kell hívni ahhoz, hogy a vezérlőegységekhez és a funkcionális elektronikai részegységekhez hozzá lehessen férni - mindez már a múlté
Engedéllyel rendelkező szakembert kell hívni ahhoz, hogy a vezérlőegységekhez és a funkcionális elektronikai részegységekhez hozzá lehessen férni - mindez már a múlté.
 A FrontCom® Vario-val védett szerviz interfészekkel a szakemberek gyorsan és biztonságosan hozzáférnek a vezérlőszekrényekhez.
A FrontCom® Vario-val védett szerviz interfészekkel a szakemberek gyorsan és biztonságosan hozzáférnek a vezérlőszekrényekhez.
 

A szekrény vagy a burkolat falán keresztül például diagnosztikai hardvert lehet bekötni adatkábel segítségével. Közvetlenül hozzá lehet férni adott folyamatokhoz, nem kell leállással vesztegetni az értékes üzemidőt és várni, hogy az illetékes szervizmérnök helyszínre érkezzen. A Weidmüller FrontCom® Vario szerviz interfészek termékcsalád kialakításának feladata, hogy munkát takarítson meg.

Minden a részletekben rejlik

„A FrontCom® Vario minden elemét azzal a céllal alakítottuk ki, hogy a vevőink minél egyszerűbben hozzáférhessenek a vezérlőegységekhez és a funkcionális elektronikus részegységekhez” - mondta Klaus Leuchs termékmenedzser.

„Mindez olyan tulajdonságokban jelentkezik, mint például az opcióként rendelhető, az illetéktelen nyitást megelőző biztonsági retesz, a praktikus mágneses rögzítőszerkezet a burkolaton, vagy akár az egyszerű azonosítást lehetővé tevő jelölőrendszerünk. Külön figyelmet fordítottunk a szerviz interfész konfigurációjára, ami az új Galaxy segédlettel kimondottan egyszerűen végrehajtható.”

Az összeállítás során számos tényezőt figyelembe kell venni

A szerviz interfész jellemzően egy aljzatból és két adatcsatlakozóból (például USB és RJ45) áll. Ez első pillantásra egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban mégis bonyolultabb. Az aljzatot a telepítés szerinti ország előírásainak megfelelően kell kiválasztani, és az adatkapcsolatnál 

 Konfigurálás egyszerűen – a FrontCom® Vario segédprogramjával a tervezők három egyszerű lépésben meghatározhatják, milyen szerviz interfészre van szükségük
Konfigurálás egyszerűen – a FrontCom® Vario segédprogramjával a tervezők három egyszerű lépésben meghatározhatják, milyen szerviz interfészre van szükségük

figyelembe kell venni a felhasználási terület sajátosságait is. Szükség van árnyékolásra? Milyen engedélyekre van szükség? Milyen szerepe van a környezeti hőmérsékletnek?

 

„ A konfigurátorunkkal és az 5000-nél is több opcióval a tervezők kialakíthatják a saját igényeiknek megfelelő szerviz interfészt. A tervezők három egyszerű lépésben kiválasztják a nekik megfelelő házat, paneleket és az interfész betéteket” – mutatja be az intuitív konfigurálási folyamatot Leuchs.

 A FrontCom® Vario tökéletesen kombinációja a tartókeret, a kommunikációs, jelátviteli és a táp betéteket, tulajdonképpen bármilyen összeállításhoz

A FrontCom® Vario tökéletesen kombinációja a tartókeret, a kommunikációs, jelátviteli és a táp betéteket, tulajdonképpen bármilyen összeállításhoz

“A tervezési szakasz után a FrontCom® Vario még egy másik kellemes meglepetéssel is szolgál – a teljes konfiguráció fele akkora helyet foglal el, mint általában szükséges.”

A rendkívül kisméretű kialakítás sikerének a titka, hogy a termékcsalád a hagyományos szerviz interfészeknél több funkciót épít be egy házba. A táp, a jel és adatkapcsolatért felelős részegységek így a korábbinál fele akkora helyet foglalnak el. Az interfész ideális megoldás olyan elosztószekrényekbe való hozzáférés biztosítására, ahol minden négyzetcentiméter számít. Ettől függetlenül a FrontCom® Vario - a kis méreténél és sokoldalú felhasználhatóságánál fogva - remekül használható központi kapcsoló- és vezérlőszekrényeknél is.