FooldalÁllásWeidmüller Akadémia

Weidmüller Akadémia

Tudáshálózat kiépítése – új távlatok nyitása

 

Gazdaságunk és társadalmunk jövőbe illeszkedő képessége magas fokú innovációs képességet igényel és készséget arra, hogy a saját tudásunkat folyamatosan aktualizáljuk. Ahhoz, hogy az idő – valamint az elsöprő technológiai és társadalmi változás, a globalizáció, a növekvő versenyhelyzet nyomásának, a növekvő összetettség és a demográfiai fejlődés – kihívásait eredményesen küzdjük le, a képzésbe és az innovációba kell befektetni.

 

E háttér ismeretében lett 2003-ban a Weidmüller Akadémia megalapítva, melynek égisze alatt képzési tevékenységeket, a vállalaton belüli tudás-felépítést és a külső intézetekhez és partnerekhez való tudás-átvitelt egyesítjük. Az akadémia területi, területeken átívelően és nemzetközileg tevékeny és a globális hálózatszerkezete intézményeként fogható fel. Támogatja és megköveteli a nyitottságot, kreativitást, csapatszellemet és a műszaki lelkesedést.

 

A Weidmüller akadémián az utódok biztosítása, az élethosszig tartó ki- és továbbképzés és a folyamatos tudásépítés állnak a középpontban. Ennek alapjait az iskolákkal, egyetemekkel, intézetekkel és technológiai partnerekkel való jövedelmező partnerségek képezik, a tudás hatékony felépítése és átadása, valamint a széles körű lehetőségek a szakirányú képesítésre és a személyiségfejlesztésre.

Az akadémia tevékenységei a képzés, tréning, tudáscsere, valamint az új technológiák témakörökre irányulnak.

  • Diákakadémia – szimatolj bele, próbáld ki és lelkesedj. A gyakorlat megélése és ideje korai szakmai orientáció az ipari üzemben.
  • Képzettség – cselekvési szakértelem felépítése. Erős alapok a szakma elkezdéséhez sokrétű lehetőségekkel, utánpótlás-biztosítás a vállalat számára.
  • Főiskolai segítségnyújtás – a tudáshálózat kiépítése. Az elmélet és gyakorlat egymással való összekapcsolása. Tudás-átadás a főiskola és a gazdaság között. Velünk a tanulmányok kezdetétől egészen a doktoriig.
  • Továbbképzés – kulcs a jövőhöz. Célzott szakértelem fel- és kiépítése, nemzetközi tudás-átadás és tudományágak közötti együttműködés minden szinten.
  • International Training Center – az értékesítési sikert gyakorolhatjuk. Termék-, alkalmazás- és értékesítési oktatások vevők, értékesítő partnerek és munkatársak számára.
  • Új technológiák – az idő lüktetésénél. Innovációs- és technológiai szakértelem előrelendítése kooperációk és főiskolákkal, technológiai partnerekkel és kutatóintézetekkel közös projektek segítségével.
  • Hálózatok – közösen alakítjuk a jövőt. Stratégiai és technológiai tudás- és tapasztalatcsere a tudomány, a gazdaság és a társadalom között.