Kreatív termékválaszték üzemtervezők számára

Kreatív termékválaszték üzemtervezők számára
A FreeCon Contactless használatával a pormentes helyiségek részecskeszennyeződés nélkül hozhatnak létre tiszta csatlakozásokat

Kreatív termékválaszték üzemtervezők számára

Az érintkező nélküli teljesítményátvitellel új lehetőségek válnak elérhetővé az automatizálásban. Ha a manuális dugaszolható csatlakozás nem jöhet szóba, a fejlett alkalmazások megvalósításához az automatikus FreeCon Contactless csatolás használható.

Érintkezés nélküli teljesítményátvitel rövid távolságra: ennek alapja a két elektromos áramkör közötti induktív kapcsolat. Az elektromos érintkezések teljes elosztása és a források és fogyasztók ezzel együtt járó mechanikai szétválasztása széles körű felhasználást tesz lehetővé.

A rendszer különösen vonzó lehet a mobil felhasználók számára és olyan speciális környezeti feltételek esetén, ahol megnövelt védettségre van szükség, vagy ahol nagy a mechanikai igénybevétel. Az elektromos fogyasztók hagyományos csatlakoztatási rendszereivel összevetve a teljesítményátvitelnek ez a formája kreatív távlatokat nyit meg a tervezők számára.

Több, mint egy dugaszolható csatlakozó cseréje.

Az érintkezés nélküli teljesítményátvitel nem egyszerűen a dugaszolható csatlakozó cseréjét jelenti. A csatlakozás létrehozásának teljesen új lehetőségei előtt nyit utat. Ezen a módon például a primer és szekunder oldalt bármilyen irányban társítani lehet, és a teljesítményt forgó elemek között is át lehet vinni. Ettől kezdve eddig elképzelhetetlen alkalmazásokra nyílik mód, mivel a csatlakozást a két elem automatikus egymáshoz közelítésével létre lehet hozni.

Alkalmazások pormentes helyiségekben

Alkalmazások pormentes helyiségekben

Alkalmazások pormentes helyiségekben

Minta alkalmazások:
orvosi készülékek, élelmiszeripar, elektromos ipar (például NYÁK- vagy félvezető-gyártás), radioaktív környezet

Kihívás:
a termékek és folyamatok abszolút tisztán tartása és a szennyeződés megelőzése döntő tényező a pormentes helyiségek területén. Ilyen esetekben az alkalmazást a lehető legjobban el kell szigetelni, hogy se por, se szennyeződés ne juthasson be.

Megoldást nyújt a FreeCon Contactless:
A dugaszolható csatlakozók mindig részecskeszennyeződést okoznak a pormentes alkalmazásokban. Az érintkezés nélküli teljesítményátvitel ezzel szemben tiszta csatlakozást tesz lehetővé, akár üvegfalon keresztül is. Ugyanez vonatkozik a műanyagra, kartonpapírra és folyadékokra is – ha a légrésben lévő anyag nem fémes vagy mágneses, az átvitel tökéletesen működik.

Mobil rendszerek automatikus töltése

Mobil rendszerek automatikus töltése

Mobil rendszerek automatikus töltése

Minta alkalmazások:
akkumulátortöltő állomások vezető nélküli villástargoncákhoz, szállítórendszerekhez, robotokhoz

Kihívás:
az automatikus szállítórendszerek, amelyek számos raktártelep és üzemcsarnok mindennapos felszerelései, minden munkát emberi közreműködés nélkül végeznek. A személyzetre csak azért van szükség, hogy elvégezze az akkumulátor töltéséhez szükséges csatlakoztatást.

Megoldást nyújt a FreeCon Contactless:
A FreeCon Contactless ezt a manuális munkalépést is feleslegessé teszi. A vezető nélküli szállítórendszerek függetlenül csatlakoznak a töltőállomásra, mielőtt az akkumulátor lemerülne, illetve a munkanap végén. Az eredmény valódi idő- és költségmegtakarítás, ami azt jelenti, hogy az Ön befektetése pillanatok alatt megtérül.

Gyakori dugaszolási ciklusú alkalmazások

Gyakori dugaszolási ciklusú alkalmazások

Gyakori dugaszolási ciklusú alkalmazások

Minta alkalmazás:
Robotok cserélhető szerszámai

Kihívás:
Az autógyártásban számos olyan alkalmazást használnak, amelynél gyakori dugaszolási ciklusokra van szükség: ilyenek például a szerszámcserét végző ipari robotok. Ezek számos szerszámmal dolgoznak, amelyeket a feladatoknak megfelelően önállóan váltanak – ilyen a megfogás és a forrasztás.

Megoldást nyújt a FreeCon Contactless:
A FreeCon Contactless használatával teljes mértékben kikerülhető a mechanikus dugaszolható csatlakozások erős elhasználódása. Ez időt és pénzt takarít meg az érintkezők karbantartása és cseréje tekintetében, ezen túlmenően pedig a minimálisra csökkenti a karbantartási munkák vagy hibák által okozott géphibákat.

Tanácsadás és támogatás

Fajka Géza

Műszaki szakértő