Weidmüller ipari IoT megoldás

topGuard terhelésfelügyeleti rendszer IO-Link kommunikációval - Folyamatos kommunikáció a terepi szinttől a felhőig

Weidmüller ipari IoT megoldás
null
Weidmüller topGUARD: Az átfogó moduláris rendszert szakértő módon, a legkisebb részletekig átgondolva terveztük, és a létező legnagyobb rugalmasságot nyújtja a testre szabott megoldásokhoz.

Az ipari „dolgok internetje” (IoT) azt jelenti, hogy a gyártási környezet minden résztvevője a digitális infrastruktúrán keresztül kapcsolatban áll egymással, így mindegyik eszköz aktívan részt vesz a vezérlési, adattovábbítási folyamatban.

A digitális IoT-megoldásokat alapvetően öt funkció jellemzi: adatgyűjtés, adatfeldolgozás, adatkommunikáció és adatelemzés, valamint kezelői közreműködés. Ez új lehetőségeket teremt a hozzáadott érték létrehozására.

A Weidmüller átfogó termékválasztékot kínál a digitalizáláshoz és az intelligens hálózat építéséhez, az érzékelőktől a felhőig. A termékcsalád legújabb tagja: a topGUARD – az IO-Link kommunikációs interfésszel ellátott terhelésfelügyeleti rendszer.

A kommunikációra képes terhelésfelügyeleti rendszer lehetőséget ad a felhasználónak a távvezérelt üzemeltetésre, üzemi adatokat szolgáltat az optimális állapotfelügyelethez, és lehetővé teszi a 24 V-os rendszerfeszültség megbízható felügyeletét és védelmét. Ez utat nyit a gép, a vezérlőszekrény és az IT-rendszer közötti intelligens hálózat teljesen új vezérlési, felügyeleti és analitikai megoldásai előtt. A Weidmüller már olyan jövőorientált Ipar 4.0 és IoT-megoldásokat kínál, amelyek kombinálják az automatizálást és a digitalizálást.

Az IO-Link rendszert az Ipar 4.0 és IoT-koncepciók megvalósításának alapvető technológiájaként tartják számon. A Weidmüller erre a technológiára alapozva kínálja a topGUARD terhelésfelügyeleti rendszert, amely intelligens módon védi a DC‑terheléseket, és az IO-Link használatával kommunikál. A felhasználók így folyamatos kommunikációt teremthetnek, a terepi szinttől egészen a felhőig. A kommunikációra képes topGUARD terhelésfelügyeleti rendszer az integrált potenciálelosztás innovatív megközelítését követi, ez pedig helyet és időt takarít meg a terepi eszközök bekötése és telepítése során. Egy IO-Link modult csak csatlakoztatni kell, és egy IODD fájlt kell integrálni a paraméterezés és vezérlés végrehajtásához, valamint az összes üzemi adat biztosításához. A kommunikációs modul a PROtop tápegységekhez és a topGUARD terhelésfelügyelethez is használható.

A szabványosított IO-Link technológia (IEC 61131-9) lehetővé teszi az adatok átlátható továbbítását, illetve a topGUARD terhelésfelügyelet távvezérelt üzemeltetését is. A topGUARD integrált potenciálelosztást is tartalmaz, amellyel a felhasználók az innovatív maxGUARD koncepcióval kapcsolatban már megismerkedhettek. Az integrált potenciálelosztás jelentősen csökkenti a helyigényt, valamint értékes időt takarít meg a telepítés során. A maxGUARD rendszerről a topGUARD rendszerre való átállás szintén rendkívül egyszerű. Az IO-Link kommunikáció létrehozásához egyszerűen egy kommunikációs modult kell bedugni a topGUARD állomásba.

Az átfogó moduláris rendszert szakértő módon, a legkisebb részletekig átgondolva terveztük, és a létező legnagyobb rugalmasságot nyújtja a testre szabott megoldásokhoz. A feszültséghez igazodó class-2 terhelésfelügyelet elsőként teszi lehetővé a 18 V DC és 30 V DC közötti üzemi feszültség folyamatos alkalmazását.

A Weidmüller kommunikációra képes topGUARD megoldásával a gép- és rendszerüzemeltetők most először új szolgáltatásokat fejleszthetnek ki a folyamatok optimalizálása és a diagnosztikája számára. Egyszerűen fogalmazva: a megoldás hozzáadott értéket teremt a gépek adataiból. Ezzel a megoldással a Weidmüller optimális alapot kínál a teljes mértékben hálózatba kötött termelőrendszerek számára. A kommunikációs modullal együtt a topGUARD új szabványokat teremt, és ajtót nyit az Ipar 4.0 és a „dolgok internetje” (IoT) lehetőségeinek teljes kihasználásához.

Kérdése van? Keresse szakértőnket!

Fajka Géza

Fajka Géza

Üzletfejlesztési menedzser

E-mail