Túlfeszültség-védelem intelligens IoT funkciókkal

Túlfeszültség-védelem intelligens IoT funkciókkal

A digitális technológiák egyre fontosabbak a cégek üzleti sikeréhez. A digitalizálási stratégián kívül ezek a technológiák magukkal vonják az adatok feldolgozásának fejlődését is, mivel az adatalapú szolgáltatások kulcsszerepet játszanak a vállalatok jövőbeli üzleti sikereinek meghatározásában. Ezt a stratégiát erősíti az új VPU AC IoT túlfeszültség-védelmi készülék is, amely a nagy teljesítményű túlfeszültség-védelmi leveztők és az intelligens IoT eszközök funkcióit kombinálja. Ugyanakkor az új VARITECTOR PU AC IoT túlfeszültség-védelmi készülékek a megbízható védelmet biztosítják a villamoshálózatok számára is. Egy dolog világos: a túlfeszültség-védelem fontossága egyre nő, hiszen a digitalizálás növekvő mértéke azt jelenti, hogy az intelligens eszközök és rendszerek infrastruktúrái egyre érzékenyebbé válnak. u-mation termékcsaláddal, az IoT sorkapoccsal és más IoT termékeivel a Weidmüller már határozott alapot teremtett az IIoT termékválasztéka számára, most a VARITECTOR PU AC IoT villám- és túlfeszültség-védelmi eszközeivel bővíti termékpalettáját.

Az új VARITECTOR PU AC IoT túlfeszültség-védelmi készüléket kimondottan a 230/400 V-os villamos hálózatokhoz fejlesztettük ki. Ezek a készülékek a legkiválóbb védelmet biztosítják az ipari energetikai hálózatok számára. A gyártógépek és energiatermelő üzemek, valamint az ezekhez társuló költséges technológiák túlfeszültség-védelmének a legszigorúbb követelményeket kell teljesítenie. Ezeket az IEC/EN 61643-11 szabvány is hangsúlyozza.

A VARITECTOR PU AC IoT nem csak professzionális védelemmel látja el az üzemeket, hanem különösen alkalmas épület-infrastruktúrák védelmére is. Az egyik egyedülálló funkciója a valós idejű állapotfelügyeleti funkció, ami lehetővé teszi a levezető élő (online) felügyeletét. A VARITECTOR PU AC IoT rögzíti a túlfeszültség-impulzusokat és figyeli a földelő vezető csatlakozásának állapotát, vagy az egyszeri túlfeszültségek előzményeit (TOV). Ennek alapján következtetéseket lehet levonni a levezető élettartamára vonatkozóan, hatékonyabban lehet tervezni az üzemidőt, pl. úgy, hogy a levezetőt szükség esetén időben ki lehessen cserélni. Ilyen esetben a felhasználó például áttekinthető üzemi adatokat kap, vagy egy üzenetet, amely azt tartalmazza, hogy a levezető az élettartama végére ért és cserélni kell, vagy azt, hogy a következő karbantartás mikor esedékes. Rendkívül fontos, hogy a VARITECTOR üzemállapotát használat közben felügyelni lehessen. Az IoT funkció ellenáll a villámáramnak, ami azt jelenti, hogy a felügyelet jelen idejű adatai a túlfeszültség megszűnése után ismét elérhetők.

Épületinfrastruktúrákban is használható, utat nyitva további felhasználási lehetőségeknek például a szélerőművek területén. A megoldás tervezése folyamán a fejlesztők különös hangsúlyt fektettek a gyors és egyszerű felhő alapú integrációra és kommunikációra. A hálózatba kapcsolás egyik lehetősége a mobil eszközökhöz való gyors és közvetlen csatlakozás, végpont-végpont közötti átvitellel. Az adatátvitel más módszerekkel is lehetséges: helyi webes interfészeken, mint például routereken, switcheken és IoT csatolókon keresztül.

Az ipari IoT rendszerbe való intuitív integrálás webkiszolgálón keresztül is elvégezhető. Az MQTT protokoll használatával a felhasználó szabványosított protokollok formájában kapja meg az adatokat, amelyeket egyszerűen lehet integrálni a felhasználó meglévő mérnöki megjelenítő rendszereibe.

VARITECTOR PU AC IoT készülék kombinálja a legkiválóbb túlfeszültség-védelmet, valamint biztosítja a nélkülözhetetlen adatokat a digitális infrastruktúrának is

Az MQTT protokoll közvetlenül fogadott és szétosztott üzenetekkel kezeli és adminisztrálja az összes adatmozgást, ami az úgynevezett MQTT Broker rendszeren keresztül történik. Az IoT alkalmazásokhoz azonban nem csak az adatok szabványosított felhőbe továbbítása szükséges: a felhőszolgáltatásokon keresztüli egyszerű és költséghatékony adatfelügyelet az ipari IoT alkalmazások egyszerű használatának szintén alapvető feltétele. Tekintet nélkül arra, hogy az adatokat közvetlenül a terepen használják vagy a felhőbe továbbítják, az összes fontos paraméter jelen idejű, Wi-Fi kapcsolaton keresztüli állapotfelügyelete garantálja a rendszer magas szintű rendelkezésre állását.

5 év garancia minden VARIRECTOR PU és VSPC termékre!

A 2 év kötelező garanciához mi hozzátettünk 3 évet, így az összes VPU és VSPC termékre 5 év a garancia!

Kérdése van? Keresse szakértőnket!

Fajka Géza

Üzletfejlesztési menedzser

E-mail