Intelligens ipari csatlakozások a jövő energiájáért

A Weidmüller innovatív megoldásokat fejleszt a fenntartható energiaellátáshoz

Intelligens ipari csatlakozások a jövő energiájáért

A Weidmüller az intelligens ipari csatlakoztathatóság, valamint az IIoT és az automatizálás területén innovációs vezetőként a jövőorientált, fenntartható cselekvésre összpontosít. Az észak-rajna-vesztfáliai Detmoldban székhellyel rendelkező német családi vállalkozás termékeivel és megoldásaival hozzájárul a megújuló energiákra való átálláshoz, valamint az energia- és klímacélok eléréséhez. A Weidmüller már többször elnyerte a Német Innovációs Díjat.

Innovációkkal a megújuló energiák előmozdításáért

Az éghajlatváltozás már most is világszerte látható hatással van a környezetre és a földi életre. Ezért kulcsfontosságú, hogy gyors és hatékony megoldást keressünk bolygónk védelmére és megőrzésére. Az éghajlatváltozás elleni egyik leghatékonyabb intézkedés a megújuló energiák használata. Ehhez azonban gondos tervezésre és fejlett technológiák alkalmazására van szükség, hogy a lehető legnagyobb hatékonyságot és funkcionalitást biztosítsuk az erőművek számára.

A Weidmüller a megújuló energia technológiai megoldásainak fejlesztésében úttörő szerepet vállal a fenntartható energiaellátás megvalósításában. A vállalat a fotovoltaikus, szélenergia, elektromobilitás és hidrogéntermelő rendszerekben és gépekben alkalmazott termékek és koncepciók széles skáláját kínálja. Fejlett technológiáink rendkívül megbízhatónak és hatékonynak bizonyultak, hozzájárulva a megújuló energiaforrások felhasználásának növeléséhez a világon.

A Wedmüllernél az ipari környezettudatosság az elektronikával és a csatlakozástechnikával kezdődik - és zökkenőmentesen átmegy az automatizálási és digitalizálási megoldásokba. Annak érdekében, hogy a középvállalkozások is ki tudják használni az IT-technológiáknak az üzemeltetési technológiába való belépésével felmerülő lehetőségeit, az IoT-hez vezető utat a lehető legkönnyebbé kell tenni számukra.Így a kereskedelmi digitalizálás és automatizálás az elméletből a gyakorlatba kerülhet mindenhol. Ennek megvalósításához megoldásokra van szükség az adatok hatékony gyűjtéséhez, előfeldolgozásához, kommunikációjához és elemzéséhez. A Weidmüller pontosan ehhez kínálja a megfelelő szoftver- és hardvertermék-portfóliót: a u-control vezérlőrendszer, az easyConnect szolgáltatási platform és a nyílt, webalapú u-OS operációs rendszer a lehető legegyszerűbben küldi a vállalatokat az IIoT felé vezető útra - még barnamezős környezetben is.

Előremutató koncepciók a sikeres energetikai átálláshoz

A Weidmüller számos területen és iparágban otthonosan mozog. Ezért a vállalat ismeri a technológiai kihívásokat, és tudja, hogy a piacok milyen dinamikusan fejlődnek. A detmoldi székhelyű ipari úttörő itt nemcsak halad a korral, hanem a holnap számára megfelelő innovációk kifejlesztésével már ma is élen jár.

A Weidmüller több mint 1 milliárd eurós forgalmat bonyolító, nemzetközileg aktív vállalatként megoldásokat fejleszt a hidrogéntechnológiák, a szélenergia, a fotovoltaika és az e-mobilitás területén, és intenzíven foglalkozik az ipari szektor energiafogyasztását csökkentő új technológiákkal. A DC-iparban nagy jövőt látnak. Hozzájárul a stabil hálózati minőséghez és az ellátás biztonságához, és így fontos lépés az éghajlat-semleges termelés felé. Hasonlóképpen, a vezérlőszekrény-építés nagyobb hatékonysága nagy jelentőséggel bír az ipar fenntartható és versenyképes jövője szempontjából. Az Ipar 4.0-ba való zökkenőmentes integráció révén az elektrotechnikai vállalat termékei és megoldásai nagyobb hatékonyságot, rugalmasságot és skálázhatóságot tesznek lehetővé.

Elektromos járművek intelligens töltése egyszerűen

Egyre többen döntenek úgy, hogy elektromos járművet vásárolnak, ami a töltőinfrastruktúrával szemben támasztott igényeket is növeli. Végül is a töltőállomásoknak nemcsak megbízhatónak és kényelmesen használhatónak kell lenniük, hanem a puszta töltésen kívül egyre több további funkciót is támogatniuk kell. Itt lép a Weidmüller az új AC SMART Wallbox családdal a képbe. Ez nemcsak a klasszikus töltést teszi lehetővé az egyes töltőpontokon, hanem alkalmas töltőparkok számára is, és intelligens hálózatokba is integrálható.

De ez még nem minden. Az integrált LAN, WLAN és Bluetooth interfészek, valamint a mobilalkalmazás még kényelmesebbé és felhasználóbarátabbá teszik a töltést. A wallbox opcionálisan mobiltelefon-modullal is felszerelhető, hogy útközben is hozzáférhessen a Wallboxhoz. Az AC SMART család emellett MID-kompatibilis fogyasztási adatrögzítést és innovatív powerline kommunikációt is kínál a járművel. Mindezek a funkciók az AC SMART családot a jövőbe mutató, mindenre kiterjedő töltési megoldássá teszik a magán- és kereskedelmi használatra.

Tiszta szélenergia a nyílt tengeren

A tengeri szélenergia jövője a sík partokon túl van. Az úszó szélturbinák szinte bármilyen tengermélységben képesek villamos energiát termelni, így kiemelkedő lehetőségeket kínálnak a CO2-csökkentésre. A Weidmüller a szélenergia területén is aktívan tevékenykedik, és a közelmúltban két újonnan kifejlesztett ügyfélmegoldással szerelt fel egy úszó szélturbinát: Az integrált LED-rendszer a szélgenerátor minden hozzáférhető részét megvilágítja a nyílt tengeren, a TwinCap távkarbantartó rendszer pedig a lapátcsapágy csavaranyáinak sérülését korai szakaszban észleli.

Hatékony és biztonságos napenergia-termelés

A Weidmüller a napenergia bővítéséhez is kínál megoldásokat. A napelemes rendszerek iránti kereslet mind a háztulajdonosok, mind az üzleti szektorban növekszik. A PV-Next összekötő dobozok termékcsaládjával a Weidmüller megkönnyíti a telepítők számára a PV-rendszerek kiépítését és üzembe helyezését. Az összekötő dobozok minden fotovoltaikus rendszer fontos része, és nemcsak a rendszer különböző részeinek vezetékeit köti össze, hanem a rendszert a túlfeszültségektől is védi. A PV Next Minivel a Weidmüller most egy különösen helytakarékos változatot kínál. Ezen kívül a PV Next minden európai invertertípushoz megfelelő megoldást kínál, és lehetővé teszi a PV-rendszerek gazdaságos telepítését és megbízható védelmét.

Zöld hidrogén: a jövő energiája

A hidrogénipar is fontos szerepet játszik a fenntartható jövő szempontjából, de funkcionális elektrotechnikai és elektronikus hardvereket igényel, és az iparosítás és a digitalizáció megoldásai révén hozzájárul a hidrogénipar fejlődéséhez. Az iparosítás témakörében a vállalat minden olyan terméket, koncepciót és szoftvermegoldást összefog, amelyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik az üzemek építését és üzemeltetését.

A Weidmüller alapító tagja az AquaVentusnak, a tengeren történő hidrogéntermelésre irányuló offshore projektnek. A Weidmüller innovatív technológiákkal támogatja az északi-tengeri szélhidrogén-erőművek mechanizmusait, optimalizálását és vezérlését.

"Innovatív technológiáinkkal és a fenntartható jövő iránti elkötelezettségünkkel büszkék vagyunk arra, hogy fontos szerepet játszhatunk a megújuló energia előmozdításában. Bízunk abban, hogy megoldásaink és koncepcióink segítenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és egy tisztább és zöldebb jövőt teremtenek mindenki számára „- hangsúlyozza Kerekes Zoltán, a Weidmüller Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.