Teljesítménykezelési megoldások és szolgáltatások minden igényre

A tápegységek a modern világ nélkülözhetetlen részeivé váltak, mivel minden berendezésnek szüksége van áramellátásra. Ebben három tényezőnek van különösen nagy szerepe: energiahatékonyság, tartósság és megbízhatóság. A Weidmüller olyan széles körű megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek a gépgyártás, az energiaipar, a hajógyártás és a feldolgozóipar eltérő követelményeinek is. A Kapcsolóüzemű tápegységek előnye a gazdaságosság, teljesítmény és az innováció, így a megfelelő teljesítménykezelő megoldás valósítható meg bármelyik kapcsolószekrény esetében. Az elvárásoktól függetlenül, tápegységeink megbízható DC feszültséget nyújtanak az 5–48 voltos tartományban, és bármilyen automatizálási feladathoz használhatók. Háromféle osztályú teljesítménykezelésünkkel, rengeteg kiegészítő termékünkkel és az ipari IoT portfóliónkkal Ön és vállalata mindig versenyképes marad.

Fontosabb jellemzők | innovatív, hatékony és megbízható

Tápegységeink termékválasztéka

Termékcsaládjaink olyan előnyöket kínálnak, amelyekből nem maradhat ki. A három teljesítményosztály és a különféle rendszertartozékok moduláris felépítések, ezért alkalmasak testre szabott megoldások kialakítására. Ez azt jelenti, hogy tápegység-komponenseinkkel pontosan azt a terméket találja meg, amelyet keresett. DC-UPS rendszerkomponenseink, puffermoduljaink, leválasztó moduljaink és elektronikus terhelésfelügyeleti megoldásaink növelik rendszerei megbízhatóságát, és megelőzik a drága termelésleállásokat. Emellett az innovatív DCL technológiát alkalmazó, ORing-MOSFET egységeket – és bármikor dugaszolható IO-LINK és a CANopen kommunikációs modulokat – tartalmazó PROtop tápegységeink minden esetben jövőbiztos megoldásnak bizonyulnak.

Kapcsolóüzemű tápegységek a folyamatos áramellátásért bármilyen területre

A háromféle teljesítményosztályban (PROtop, PROmax és PROeco) elérhető kapcsolóüzemű tápegységeink a legmagasabb szintű biztonságot kínálják, és még zord ipari környezetekben is jól teljesítenek. Megoldásainkkal a vezérlőrendszerek tekintetében megfelelünk az Ön helyre, tartósságra, digitális integrációra és megbízhatóságra vonatkozó követelményeinek. Legyen szó innovatív, rendkívül erős vagy gazdaságos megoldásról, kapcsolóüzemű tápegységeink között biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt.

 • Számtalan különböző környezetben biztonságosan használhatók
 • Nemzetközi tanúsítványok
 • PROtop– kommunikatív tápegységek

Elektronikus terhelésfelügyelet a szelektív rövidzárlat- és túlterhelésvédelemnek köszönhetően

Teljesítménykezelési rendszereink az elektronikus terhelésfelügyeleti rendszereink révén okos és innovatív megoldásokat kínálnak. A modern gépek és rendszerek főként a hatékony, szelektív terhelésfelügyeleti rendszerekre hagyatkoznak. Termékportfóliónkban nagyfokú rugalmasságot biztosító moduláris megoldások széles körét találja. Ezek nem csupán a legkülönfélébb alkalmazási területekhez alkalmasak, de használatukkal még több helye is lesz a berendezésében, és időt takaríthat meg a telepítés során.

 • Integrált teljesítményelosztás
 • Szelektivitást és 30%-os helymegtakarítást eredményez
 • topGUARD – IO-Link-kompatibilis terhelésfelügyeleti rendszer

Szünetmentes tápegységek

DC-UPS rendszereink akár 30 órás áthidaló megoldást kínálnak hálózatkimaradás esetére, és megbízható, szünetmentes áramellátást biztosítanak az automatizálási komponensekhez. Lehetővé teszik az üzemi folyamatok vagy kommunikációs berendezések folyamatos, megszakítások nélküli működését. A DURAeco sorozat ötféle akkumulátormodulja kapható az optimális rendszertervezés érdekében. A rövid, néhány 100 ms-os áramszünetekhez a kondenzátoros technológián alapuló, teljesen karbantartásmentes maxSHIELD puffermoduljainkat ajánljuk.

 • Teljes távvezérlés
 • ÚJDONSÁG: maxSHIELD DC Buffer

DC/DC átalakítók

Olyan DC/DC átalakítókat keres, amelyek könnyen és közvetlenül csatlakoztathatók párhuzamosan a teljesítmény növelése érdekében, vagy amelyek AC/DC átalakítókkal együtt csatlakoztathatók redundánsan és közvetlenül párhuzamosan? A PROtop AC/DC és DC/DC átalakítóinkba beépített ORing MOSFET egységek biztosítják a belső rövidzárlatok megbízható megszüntetését, és mellettük nincs szükség további diódamodulokra. A felszerelt kommunikációs modulnak köszönhetően az átlátható adatok, a távoli vezérelhetőség és a folyamatos állapotfelügyelet nem jelentenek problémát teljesítménykezelési megoldásaink számára.

 • Leválasztás és újrakondicionálás

Redundancia- és diódamodulok

Dióda- és redundanciamoduljaink képesek kettő vagy több tápegység leválasztására. Ilyen modul választható rövidzárlat-védelemre vagy a tápegységek funkcionális leválasztására. Ezeket a modulokat a kapacitásmodulunk egészíti ki. Energiatartalékokat kínál, így például a megszakítók gyorsan és szelektíven kioldhatók.

 • A teljesítménynövelés és a redundancia érdekében
 • Kapacitásmodulok az extra energiatartalék érdekében.
 • Kapacitásmodulunkkal kombinálható a nagyobb energiatartalék érdekében

Kommunikációs modulok

Kommunikációs moduljaink lehetővé teszik PROtop tápegységeink és topGUARD elektronikus terhelésfelügyeleti megoldásaink csatlakoztatását a vezérlőrendszerekhez. Teljesítménykezelési termékeink kombinálhatók az ipari Ethernet-portfóliónk termékeivel, reléinkkel és félvezető kapcsolóinkkal, valamint villám- és túlfeszültség-védelmi eszközeinkkel. Ez lehetővé teszi tápegységei univerzális felhasználását, és teljes körű megoldások széles körét teszi elérhetővé. Olyan egyedi, mint az Ön igényei – a megoldás nálunk van!

 • Jövőbiztos tápegységek dugaszolható modulokkal
 • Adatok teljes átláthatósága és távvezérlés
Újdonság

Előtöltő egységek

Az előtöltő egységek az ipari DC mikrohálózatok ellenőrzött, szekvenciális felfuttatását teszik lehetővé. Ez azt jelenti, hogy az olyan terhelések, mint például a hajtások, motorok vagy komplex terhelési áramkörök egymás után indíthatók az áramcsúcsok elkerülése érdekében. Előtöltő egységeink több teljesítményváltozatban érhetők el. Az üzemmód és a bekapcsolási késleltetés közvetlenül a készüléken állítható be. További beállítási és diagnosztikai opciók választhatók ki az opcionális kommunikációs interfészen keresztül.

 • Bármilyen alkalmazáshoz adaptálható
 • Átfogó diagnosztikai opciók
 • Megfelel a DC Industry V3 rendszer elvének

Online támogatás tápegységekhez

A lehető legjobb módon szeretnénk támogatni Önt. Ezért találhatók meg útmutatóinkban, alkalmazásokra vonatkozó megjegyzéseinkben, tanúsítványainkban és egyéb dokumentumainkban az Ön számára fontos összes adat és információ a rendszereinkről. Annak érdekében, hogy Ön ne ütközzön problémákba tápegységeink működtetésekor, és mindig naprakész legyen, weboldalainkon szoftverfrissítéseinkről is találhat további információkat. Ha további kérdései merülnének fel, bármikor szakértőinkhez fordulhat. Kérdéseire örömmel válaszolunk, és szívesen segítünk Önnek megtalálni az igényeinek megfelelő tápegységeket.

Szolgáltatások az áramellátási ágazatban

A Weidmüllernél mi tudjuk, mi az, ami számít, ha a tápegységekről van szó. Teljes körű ügyfélszolgálatunk éjjel-nappal rendelkezésére áll. Ön mellett állunk berendezése tervezése, telepítése és működtetése közben, továbbá mindhárom fázis alatt támogatjuk Önt abban, hogy projektjeit hatékonyan, biztonságosan és könnyen megvalósíthassa. Így egyedi funkciókon keresztül biztosítunk hozzáadott értéket az Ön számára. Legyen szó a termékinformációk gyors megadásáról vagy a komponensek egyszerű konfigurálásáról és megrendeléséről – szakértőink mindig rendelkezésére állnak, és bármikor elérhetők. Bízzon meg szakértelmünkben és az iparágban szerzett tapasztalatunkban, és hagyja, hogy hardvereink és szolgáltatásaink teljes portfóliója meggyőzze Önt.

Nagy teljesítményű szolgáltatások tervezéshez, telepítéshez és üzemeltetéshez

Egyszerű tervezés szoftvertámogatással

Használja a Weidmüller Configuratort a tápegységek gyors és könnyű konfiguráláshoz, valamint megrendeléséhez. A megoldás megszakítás nélküli munkafolyamatot tesz lehetővé, az E-CAD szoftverrel való tervezéstől kezdve egészen a dokumentáció létrehozásáig.

Időtakarékos adatellátás

Termékkatalógusunkból számos különböző formátumú 3D-s CAD-modellt, valamint CAE-adatokat is letölthet. Megadjuk Önnek a tápegységekkel kapcsolatos összes információt.

Elektronikus termékadatok értékesítési partnereink számára

BMECat és egyéb formátumokban elérhető elektronikus katalógusunkkal gyorsan hozzáférhet komponenseink és moduljaink adataihoz. Használja ki, hogy a bevált szabványoknak köszönhetően gyorsan elérheti a termékadatokat.

Tápegységei tökéletes kiegészítője

Kiegészítőink között a kiterjesztett villám- és túlfeszültség-védelmet is megtalálja, amely nagyon fontos szerepet játszik a mai, egyre digitalizálódó világban. Másrészről, IP20 I/O rendszerünk az u-remote segítségével gyorsítja fel a telepítési folyamatot, és az optimális rendszerkezelést kombinálja a hatékony automatizálással. Decentralizált egyenáramú energiagazdálkodásunkkal kiemelkedünk a 24/48 VDC tápegységek köréből, amelyek szinte minden üzemi területen nélkülözhetetlenné váltak. Találja meg a tökéletes kiegészítőt, hogy teljesítménykezeléséből a legtöbbet hozhassa ki!

Átfogó megoldások az Ön iparága számára

Legyen szó gépek, üzemek megépítéséről, vagy a tengerjáró hajók piacáról – a Weidmüller komponensek széles választékát kínálja a bármilyen igényt és követelményt teljesítő megfelelő tápegység megtalálásához. Optimalizálja teljesítménykezelését a mi termékeinkkel, és használja ki az innováció, a teljesítmény és a költséghatékonyság területén megszerzett szakértelmünket. Segítünk megtartani versenyképességét!

Hajóépítésre kész

Hajók navigációs rendszerei esetében az egyenáramú tápfeszültséget fenn kell tartani áramkimaradás esetén is - a Weidmüller DC UPS rendszereivel.

Gép- vagy berendezésgyártás

Iparág-specifikus, nagy teljesítményű megoldást tudunk kínálni Önnek. Akár például folyamatos üzemű rendszerek puffermoduljairól, akár szerszámgépekhez használt maxGUARD terhelésfelügyeleti rendszerünkről van szó. Mindig testre szabott teljesítmény.

Megújuló energia termelése

A szélturbinákban például jól koordinált teljesítmény/költség arányú tápegységek használatosak az iparágtól függően - PROmax tápegységek.

Tápegységek letöltései

Teljes körű termékinformációkkal és szakértői ismeretekkel látjuk el Önt. Az egyes termékek portfóliójának áttekintésében minden esetlegesen felmerülő kérdésére választ kaphat. Alternatív megoldásként letöltheti termékkatalógusunkat, hogy megtalálhassa az igényeinek megfelelő kapcsolóüzemű tápegységeket.

Tanácsadás és támogatás a tápegységek körében.

A hatékony energiagazdálkodási megoldások biztosítása a mi specialitásunk. Tápegységeink egyedileg további funkciókkal egészíthetők ki, nemzetközi szinten is használhatók, sőt annyira strapabírók, hogy még a zord körülményeknek is ellenállnak. A gyártás során a hatékonyság és a helytakarékosság a két legfontosabb prioritásunk. Segítünk, hogy Ön megtalálja a megfelelő modulokat és komponenseket, miközben mindig a hatékonyságra és a megbízhatóságra összpontosítunk. Mi megtaláljuk az ideális tápegységeket az Ön számára.

Letöltések

Tanácsadás és támogatás

Fajka Géza

Műszaki szakértő