Az ipari üzemek és építési infrastruktúrák egyre összetettebbé válnak. Így még érzékenyebbek lesznek a túlfeszültség által okozott károkra. Emellett a digitalizáció is növeli a csatlakozók számát és adatáramlást, amelyet nem lehet megszakítani. A megbízható villám- és túlfeszültség-védelem gondoskodik a rendszer rendelkezésre állásáról, véd az adatvesztés ellen és növeli a hozzáadott értéket.

A Weidmüller kínálatában évek óta szabványos villám- és túlfeszültség-védelemmel ellátott termékeket kínál, és maximális megbízhatósággal fejleszti személyre szabott túlfeszültség-védelmi megoldásait. A VARITECTOR jól bevált túlfeszültség-védelmei immár teljesítményrendszerekhez, I&C komponensekhez és adat interfészekhez is elérhetőek.

A VARITECTOR Önnek kínált előnyei

Biztonság

Biztonság

A VARITECTOR túlfeszültség-védelmi készülékei megbízhatóan előzik meg a villám és túlfeszültség által okozott károkat. Megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, és maximális védelmet kínálnak befektetésének. 

Hatékonyság

Hatékonyság

A VARITECTOR túlfeszültség-védelmi készülékei helytakarékosak és egyszerűen beszerelhetőek. Minden követelménynek megfelelnek a kockázatok minimalizálása, a fokozott hatékonyság és a jövőbemutató működés érdekében. 

Használhatóság

Használhatóság

A VARITECTOR túlfeszültség-védelmi készülékei 315 A-ig lehetővé teszik a biztosíték nélküli működést, előfigyelmeztető jelzéssel, valamint opcionálisan távoli jelkapcsolattal is rendelkeznek a funkciók egyszerű felügyeletéért.

Innovatív termékek

Termékválaszték

Túlfeszültség-védelem az energiaellátási rendszerekhez

Védi a befektetéseket. Figyel a növekedésére.

A VARITECTOR sorozatunkkal túlfeszültség-védelmi készülékeket kínálunk a teljesítményelosztó rendszerek, elektronikus berendezések és a teljes mérési, vezérlési és szabályozási technológia számára. Emellett speciális védőelemek is rendelkezésre állnak a jeláramkörök, adatinterfészek és telefonrendszerek számára. A kínálatot a PV- és szélenergia rendszerek, szállítási infrastruktúra és feldolgozóipar számára készült, erőteljes villám- és túlfeszültség-védelmi megoldások egészítik ki.

Túlfeszültség-védelem az energiaellátási rendszerekhez
Előnyök
 • A levezetőket a hatályos IEC/EN 61643-11 és UL 1449 szabványoknak megfelelően vizsgáljuk be
 • A levezetőket az IEC/EN 61643-12, IEC 62305-4 szabványnak megfelelő hálózatokban lehet alkalmazni
 • Biztosíték nélküli működés 315 A-ig
 • A dugaszolható levezetőt egy beépített rögzítőkengyel rögzíti
 • Most már a korai figyelmeztetést jelentő vizuálisan mutató sárga kijelzővel

Túlfeszültség-védelem műszerekhez és vezérlőkhöz (informatikai-kommunikáció)

Védi a folyamatokat. Biztosítja a hatékonyságot. ​

A VARITECTOR SPC sorozatot kifejezetten az I&C alkalmazásokhoz fejlesztették ki, így megbízhatóan megelőzi a túlfeszültség által okozott hibákat – például a szélturbinákban. Kétrészes dugaszolható kialakítással rendelkezik. Sorkapcsos kialakítású VARITECTOR SSC sorozat is elérhető, húzókengyellel vagy csavaros csatlakozástechnikával. Mindkét terméksorozat megfelel az IEC/EN 61643-21 és -22 szabványnak, és alkalmas ipari és feldolgozóipari automatizálási alkalmazásra valamint épületautomatizálási feladatokhoz is.

Túlfeszültség-védelem műszerekhez és vezérlőkhöz (informatikai-kommunikáció)
Előnyök
 • A VARITECTOR sorozat VSPC és VSSC termékeit az IEC/EN 61643-21 termékszabványnak megfelelően vizsgáljuk.
 • A VARITECTOR sorozat VSPC és VSSC termékei az IEC/EN 61643-22 szabvány szerinti rendszerekben alkalmazhatók
 • A VARITECTOR sorozat VSPC és VSSC termékei a C1, C2, C3 és D1 osztályba tartozó alkalmazásokban használhatók.
 • A vizuális és elektromos jelzésadási funkció is választható

Túlfeszültség-védelem adatinterfészekhez

Védi a cég tudásbázisát. Figyel az adataira.

A VARITECTOR túlfeszültség-védelmi megoldásai hatékony védelmet kínálnak a hálózati komponenseknek az alacsony feszültségű rendszerek számára, a gyakran előforduló tranziensáramok, túlfeszültségek és feszültségcsúcsok ellen. Így számos hiba elkerülhető a vezérlők, számítógépek, átalakítók és érzékelők/aktuátorok közötti adatátvitel során, valamint elkerülhető az adatvesztés a tároló felületen.

Túlfeszültség-védelem adatinterfészekhez
Előnyök
 • A szabványos, pl. RS 485 és RS 232 jelek védelme
 • Ethernet CAT.6 védelme PoE funkcióval

Kiválasztási segédlet villám- és túlfeszültség-védelmi termékekhez

Kiválasztási segédlet villám- és túlfeszültség-védelmi termékekhez

Védi az infrastruktúrát. Biztosítja a tápellátást.

A túlfeszültség által okozott károk miatti meghibásodás elkerülése érdekében megbízható védelemre van szükség. A VARITECTOR Túlfeszültség-védelmi készülékeinek széles választéka védi a teljesítményt, jeleket és adatátvitelt minden infrastruktúra rendszerben – a tápellátási rendszerektől, jelelosztó dobozoktól és reteszelő rendszerektől kezdve a digitális vezetékekig. A kompakt modulok fokozzák a hatékonyságot és kevesebb erőfeszítést igényelnek a karbantartáshoz, hibaelhárításhoz és újratanúsításhoz. Ez önmagában egy éven belül kifizetődővé teszi a befektetést.

Segédletünkkel kiválaszthatja a kívánt villám- és túlfeszültség-védelmi termékek specifikációit, és megjelenik egy áttekintés, a kiválasztásnak megfelelő Weidmüller termékekkel.

Videók

VARITECTOR túlfeszültség-védelem, @GFR

VARITECTOR túlfeszültség-védelem, @GFR

Az új épületek, berendezések és energiarendszerek építésének egzisztenciális és normatív követelményét jelenti a villám- és túlfeszültség-védelem. Ez is fontos a GFR számára.

VARITECTOR PU AC S – Az új mérce a túlfeszültség-védelemben

VARITECTOR PU AC S – Az új mérce a túlfeszültség-védelemben

Ismerje meg VARITECTOR PU S-Line kínálatunkat: biztonságos, hatékony és rendkívül helytakarékos! További ismeretekre tehet szert innovatív fázis HAD-technológiánkról.

TECH TALK | VARITECTOR túlfeszültség-védelem: Mi is az a túlfeszültség-védelem?

TECH TALK | VARITECTOR túlfeszültség-védelem: Mi is az a túlfeszültség-védelem?

Ebből a videóból megtudhatja, mi a túlfeszültség-védelem, milyen típusú túlfeszültségek léteznek, és ezek mit okozhatnak.

TECH TALK | VARITECTOR túlfeszültség-védelem: Hogy működik a túlfeszültség-védelem?

TECH TALK | VARITECTOR túlfeszültség-védelem: Hogy működik a túlfeszültség-védelem?

Ebből a videóból többet tudhat meg a túlfeszültség-védelmi eszközök komponenseiről, és működésükről.

TECH TALK | VARITECTOR túlfeszültség-védelem: Hogyan választhatom ki a megfelelő túlfeszültség-védelmet?

TECH TALK | VARITECTOR túlfeszültség-védelem: Hogyan választhatom ki a megfelelő túlfeszültség-védelmet?

Ebből a videóból megtudhatja, hogyan válassza ki a megfelelő villám- és túlfeszültség-védelmi eszközt a berendezései számára, és információkat kaphat a különböző telepítési helyszínekről és levezetőkről is.

HUN_OVP 2023 katalógus

Letöltések

Tanácsadás és támogatás

Fajka Géza

Műszaki szakértő