DC mikrohálózatok

Egyenáram a DC-infrastruktúrával rendelkező fenntartható gyárak számára

DC mikrohálózatok

Készen áll az új és éghajlatbarát technológiák bevezetésére?

A klímaváltozás, a CO2-semlegesség és az elektromos közlekedés olyan témák, amelyek nemcsak magánemberként, hanem a Weidmüller alkalmazottaiként is megmozgatnak bennünket. Ezért dolgozunk keményen olyan új technológiák kifejlesztésén, amelyek hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, és – mindenekfelett – ezek ipari bevezetésén.

Ilyen értelemben az egyenáramú technológiára úgy tekintünk, mint egy olyan tényezőre, amely nagy potenciállal bír a jövőre nézve. Ez az ipari üzemek egyenfeszültséggel történő energiaellátására vonatkozik, például a termelés energiahatékonyságának optimalizálása érdekében, de a hálózat minőségének és az ellátás biztonságának garantálása érdekében is – ami fontos lépés a klímasemleges termelés felé.

Az ipari egyenáram-teljesítményelosztásban rejlő lehetőségek

Energiahatékonyság

Energiahatékonyság

Kisebb konverziós és szállítási veszteségek, rekuperáció, megújuló energiaforrások közvetlen használata, valamint a csúcsteljesítmény csökkentése fenntartható tárolórendszerek segítségével

Hálózati stabilitás

Hálózati stabilitás

A hálózati szűrésre és kompenzációra irányuló további befektetések elhagyhatók, és a meglévő hálózatok támogathatók, emellett a hálózatok zavaraiból adódó termelési veszteségek csökkenthetők és megelőzhetők

Források hatékonysága

Források hatékonysága

A kábelekhez felhasznált rézmennyiség csökkentése, alacsonyabb berendezésköltségek és helymegtakarítás a teljesítményelektronika kiküszöbölésével

Okos ipari egyenáramú hálózat

Okos ipari egyenáramú hálózat

Az energiaáramlás intelligens vezérléséhez szükséges infrastruktúra előnyöket jelent az energiabeszerzés szempontjából, és támogatja a moduláris gépkoncepciókat

Kihívások a termelés szempontjából

A klímaváltozás, a CO2-semlegesség és az elektromos közlekedés olyan témák, amelyek a termelést is kihívások elé állítják.

Kihívások a termelés szempontjából
  • Önálló integrált teljesítmény (nincs szükség további tápellátásra)
  • Az ingadozó energia-előállítás integrálása
  • Konverziós veszteségek – a mozgási energia visszanyerése rekuperációval
  • A rugalmasság iránti magas kereslet stabil infrastruktúrát kíván
  • Terheléscsúcs-csökkentés, DC személyi védelem és szelektív DC védelem
A gyártáshoz használt DC mikrogridek a klímasemlegesség, az energiahatékony és a hálózati minőség alapvető elemét jelentik az ipari automatizálásban. Ezért a kérdés számunkra nem az, hogy be lesz-e vezetve, hanem az, hogy milyen gyorsan lesz bevezetve a DC technológia ezen a téren.

Dr. Jan Michels, ügyvezető alelnök, részlegek közös funkciói

Megoldás felőli megközelítések

Szakaszosan kapcsolja be a DC mikrohálózatokat, biztonságosan üzemeltesse és felügyelje őket

Új előtöltő egységeink az ipari DC mikrogridek ellenőrzött, szekvenciális felfuttatását teszik lehetővé. A hajtások, motorok vagy komplex terhelési áramkörök egymás után indíthatók az áramcsúcsok elkerülése érdekében.

Infrastruktúra egyenáramú hálózatokhoz

Biztonságos csatlakozástechnológia a kétirányú energiaáramláshoz a rekuperáció, a személyek és berendezések védelme, a csatlakozók állapotfelügyelete és a reteszelésen alapuló intelligens biztonsági funkciók révén.

Teljesítményelosztás a hatékonyság érdekében az egyenáramú automatizálásban

A rendszer feszültségének és az energia áramlásának felügyelete a DC-szektorokban, a hálózati állapot kezelése és a nominális értékek védelme.

Infrastruktúra-megoldások egyenáramú szerkezetekhez

Nagy kapacitív hálózati szegmensek központi előtöltés-vezérlése a védelmi egységekhez és decentralizált előtöltés-vezérlés az alszegmensek karbantartásához.

Tökéletes kiegészítés vagy a DC-rendszerekben használatra kész termékek

A következők szintén érdekelhetik:

DC – IPAR

Tudjon meg többet a 40 partner közös munkájával megvalósuló DC-INDUSTRY és DC-INDUSTRY 2 projektekről, amelyek az ipar számára fejlesztenek egyenáramú infrastruktúrát.

DKE – Elektromos, Elektronikus és Információs Technológiák Német Bizottsága

A DKE kisfeszültségű egyenáramra vonatkozó szabványosítási ütemtervéről itt olvashat bővebben.

Open Direct Current Alliance (Nyílt Egyenáram Szövetség – ODCA)

Az egyenáram jelentősen hozzájárul az energetikai átállás sikeréhez. Az ODCA-val a DC technológia ismereteit és megoldásait visszük a nemzetközi piacra. A ZVEI és az iparág vállalatai, az akadémia és kutatási ágazatok közösen alapították meg az ODCA-t.

Kapcsolatfelvétel