Weidmüller Akadémia

Hálózatépítési ismeretek és a látókör szélesítése

Weidmüller Akadémia

Hálózatépítési ismeretek és a látókör szélesítése

A Weidmüller Group 2003 óta a Weidmüller Akadémián egyesíti az oktatással kapcsolatos valamennyi tevékenységet. A németországi és ázsiai két helyszínen a fiatal munkatársak képzése, a munkavállalók folyamatos továbbképzése, valamint a külső szervezetekkel, egyetemekkel és más partnerekkel folytatott, hálózatokban zajló szakmai információcsere révén megvalósuló, vállalaton belüli tudásépítés áll a középpontban.

A Weidmüller Akadémia elkötelezett amellett is, hogy a társadalmi felelősségvállalás szellemében támogassa a különféle oktatási kezdeményezéseket. A középpontban a STEM-tudományágak (tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika) és olyan tevékenységek erősítése áll, amelyek felkeltik a fiatalok érdeklődését és lelkesedését a kreativitás, az innováció és a technológia iránt. 2019-ben a Weidmüller Akadémia 12 000 résztvevőt, valamint 136 gyakornokot és duális diákokat támogatott képzési intézkedésekkel.

A digitális technológiák és folyamatok alkalmazása, valamint ezek munkára és – különösen – a tanulásra gyakorolt hatása áll kiemelt kezdeményezésünk, az „Oktatás 4.0 – Az eAkadémiához vezető út" középpontjában.

Hálózatépítési ismeretek és a látókör szélesítése

A Weidmüller a munka világába nyújt betekintést a fiataloknak, amíg még iskolába járnak, és segíti őket a jövőbeli karrierjük és tanulmányi útjuk kiválasztásában. Az iskola befejezése után különféle képzési és tanulmányi lehetőségek állnak rendelkezésükre. A Weidmüller Akadémia égisze alatt több mint tíz technikai és kereskedelmi szakmában szervezünk képzést, és különböző egyetemeken tartunk duális kurzusokat. Ily módon lehetőséget kínálunk a fiataloknak a karrierjük elindítására úgy, hogy közben kiemelkedő képzettségű alkalmazottakat biztosítunk a vállalatnak. Ezenkívül számos lehetőséget kínálunk a fiatal akadémikusok számára a gyakorlati tapasztalat gyűjtésére, legyen szó szakmai gyakorlatról, hallgatói munkavégzésről vagy szakdolgozatírásról. Támogatjuk a diákokat a gyakorlati munka világában tett első lépéseik során, miközben hozzáférhetünk a legújabb kutatási ismeretekhez, valamint új, elkötelezett fiatal tehetségeket szerezhetünk.

Képzési központ

A Képzési Központ az a hely, ahol a Weidmüller Akadémia kifejleszti és megvalósítja igényalapú tanulási lehetőségeit, figyelembe véve a rugalmas tanulásra vonatkozó egyéni és módszertani követelményeket. A központi Tanuláskezelő rendszer lehetőséget biztosít a munkavállalóknak arra, hogy önállóan szervezzék meg a képzésüket, és nyomon kövessék a haladásukat. A rendszer a mobil tanulási lehetőségek széles skáláját is kínálja, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy szabadon dönthessék el, mikor és hol kívánnak tanulni.

Megoldásszolgáltatóként és megbízható partnerként egyre több lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek arra, hogy a Weidmüller Akadémián keresztül alkalmazás- és termékspecifikus tudást szerezzenek.

Hálózatok

A Weidmüller Akadémia az innovatív kezdeményezésekben és különböző hálózatokban való aktív részvétele által képviseli a vállalatot a technológia és az oktatás területén. A tudományos kutatószervezetek közötti tudásátadás és a vállalkozói technológia fejlesztése a helyi és nemzetközi egyetemekkel és intézményekkel való folyamatos kapcsolattartás által tartható fenn. A Weidmüller Akadémia aktív interfészként és partnerként szolgál az olyan technológiai és oktatási hálózatokban, mint például az OWL Maschinenbau, az OWl és a Bildung 4.OWL. A Weidmüller Akadémia tudományos együttműködési projekteket kezdeményez, és részt is vesz ezekben, emellett számos bizottság tagja, mint például a ZVEI [Elektromos és elektronikus gyártók szövetsége] Automatizálási kutatási egyesülete, a Lippe Bildung, G. vagy a DIHK [Német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége] oktatási bizottsága.

Képesítés

A Weidmüller Akadémián a személyzeti fejlesztés az alkalmazottak személyes felelősségén alapul, és elősegíti a folyamatos egyéni fejlődés tanulási kultúráját. A tanulási lehetőségek minden igényre rendelkezésre állnak, a szükségletek felmérése alapján, amit a diagnosztika, a visszajelzések és az adatátvitel értékelésének legújabb bevált módszerei támogatnak.