Klippon® Connect: úttörő csatlakoztatási megoldások

Klippon® Connect: úttörő csatlakoztatási megoldások

Az Industry 4.0 világában az egyre összetettebbé váló gyártási folyamatok és a rohamtempóban fejlődő technológiák a berendezésgyártás terén is új megoldásokat tesznek szükségessé. A Klippon® Connect segítségével a jelenlegi és a jövőbeni kihívásokra egyaránt sikeres megoldásokat találhat: a testreszabott speciális alkalmazási termékek, az általános felhasználású sorkapcsok és a folyamatokat támogató szolgáltatások minden elképzeléshez megfelelő megoldást kínálnak. Tudja már, hogy mit keres? Akkor használja egyszerűsített megoldásainkat. Lent részletesebben is megismerkedhet ajánlatunkkal.

Gyorsmenü

Csatlakozástechnika

Milyen technológiai rendszert részesít előnyben?

Univerzális termékcsalád

Milyen típusú sorkapcsokra van szüksége?

Kínálat speciális alkalmazásokhoz

Egy adott alkalmazáshoz egyéni módon adaptált sorkapcsokat keres?

PONTOS MUNKAVÉGZÉS a PUSH IN technológiának köszönhetően

PONTOS MUNKAVÉGZÉS a PUSH IN technológiának köszönhetően

PONTOS MUNKAVÉGZÉS a PUSH IN technológiának köszönhetően

A gyártási folyamat hatékonysága jelentős mértékben függ a szükséges vezetékezés mértékétől. A Weidmüller PUSH IN technológiával felszerelt komponenseivel akár felére csökkentheti a bekötéshez szükséges időt.

A PUSH IN technológiának köszönhetően a vezetéket egyszerűen csak ütközésig be kell dugni az érintkezési pontba, és már ki is alakította a biztonságos, gáztömör csatlakozást – ráadásul ehhez szerszámokra sincs szükség. Tudjon meg többet a PUSH IN csatlakozásokról, valamint arról, hogyan növelheti munkája hatékonyságát és minőségét.

Termékekkel kapcsolatos hírek

PUSH-IN csatlakozástechnikával ellátott innovatív Klippon® Connect sorkapcsok Termék újdonságok

Gyors, egyszerű és biztonságos – csak pattintsa be

Az idő pénz. A szekrényépítés felszerelési munkálatait éppen ezért minél gyorsabban, lehetőleg automatizált módon kell elvégezni. A csatlakozásoknak ugyanakkor mindig megbízhatónak, biztonságosnak és egyszerűen karbantarthatónak kell lenniük. A Weidmüller forradalmi SNAP IN technológiájával ellátott új Klippon® Connect sorkapcsok mindegyik követelménynek eleget tesznek – ráadásul nagyon egyszerű a használatuk: a csupaszolt finomsodratú vezetékeket mindössze a csatlakozási pontba kell illeszteni és a csatlakozás a helyére pattan egy jól hallható kattanás mellett. A vezeték folyamatosan, megbízhatóan érintkezik. A csatlakozás kioldásához nyomja meg a zöld kioldógombot. Nem is lehetne gyorsabb vagy egyszerűbb.

PUSH-IN csatlakozástechnikával ellátott innovatív Klippon® Connect sorkapcsok
 • Az új SNAP-IN csatlakozástechnika segítségével új szintre emelheti a vezetékezési folyamatait.
 • Közvetlen, szerszámok nélküli vezetékezés. Egyszerűen illessze be a lecsupaszított vezetéket az előre betöltött csatlakozási pontba.
 • Az előre betöltött SNAP IN rugós csatlakozó biztonságos, gáztömör csatlakozást kínál a vezető számára.
 • Robotizált gyártásra kész kialakítás – kész a jövőre

Klippon® Connect AITB sorkapcsok az épület berendezéseinek huzalozásához Termék újdonságok

Az épület berendezéseinek strukturált vezetékezése

Az építőipart számtalan szabvány és előírás szabályozza. Emiatt magas szintű biztonsági szabványokat kell betartani az elektromos berendezések terén. Ezek a szabványok számos olyan komponensre is érvényesek, amelyeket kis térben elhelyezett, összetett vezérlőszekrényekbe kell integrálni. Új AITB moduláris sorkapocs-rendszerünket kifejezetten a specifikus követelményeknek és biztonsági előírásoknak megfelelve fejlesztettük ki a vezetékezési és építészeti berendezésekhez. A sorozat speciális tulajdonságai biztosítják a tervezés, a felszerelés és a helyszíni működés valós hozzáadott értékét.

Klippon® Connect AITB sorkapcsok az épület berendezéseinek huzalozásához
 • A jelentős időmegtakarítást az egyértelműen strukturált funkcionális területek, és a kényelmes PUSH IN csatlakozástechnológia biztosítja
 • A potenciál intelligens sokszorozásáról a dupla keresztösszekötő csatorna gondoskodik a háromfázisú rendszereken belül
 • A sorkapcsok formájának és jelölőinek pozicionálása optimálisan alkalmazkodik a robotok által támogatott összeszerelési folyamatokhoz
 • A sorkapocs blokkok digitális kialakítása a WMC-ben lehetővé teszi a konzisztens gyártási dokumentáció létrehozását

Egyszerű, gyors és biztonságos vezetékezés áram- és feszültség-átalakítókhoz Termék újdonságok

Klippon® Connect TTB termékcsalád alállomások vezetékezéséhez

Az áramszolgáltatói alkalmazásokban a feszültség- és áramátalakítókat főként védelmi és mérési célból alkalmazzák. A Klippon® Connect mérő-bontó sorkapcsaink új TTB termékcsaládja megfelel mindkét kritikus alkalmazás bekötéssel szemben támasztott legmagasabb biztonsági követelményeinek.

Az új sorkapocs-termékcsaláddal az áramváltók és transzformátorok vezetékezése egyszerűen és biztonságosan elvégezhető – még bonyolult áramkörök esetében is. Az üzem közbeni működési hibák megelőzése növeli a rendszer rendelkezésre állását és megnöveli a teljes vezérlőszekrény élettartamát. Így a végfelhasználó követelményei a lehető legnagyobb mértékben teljesülnek.

Egyszerű, gyors és biztonságos vezetékezés áram- és feszültség-átalakítókhoz
 • Biztonságos áramváltók és transzformátorok vezetékezése egy sorkapcsos rendszerrel
 • Integrált egyfázisú, kényszerzárlati mechanizmus 100%-ban biztonságos kezeléshez
 • Keresztösszekötő csatorna az elem előtt és után, az érintkezés lehető legrugalmasabb bontása érdekében.
 • Teljesen szigetelt vizsgálódugók csatlakoztatását lehetővé tevő tesztaljzatok legfeljebb 10 mm-es átmérőig.

Klippon® Connect WPD kibővítése – potenciálelosztó sorkapcsok

Klippon® Connect potenciálelosztó sorkapcsok WPD 111 és WPD 113

A gépek és üzemek ellátásához szükséges energiát és nulla potenciált gyakran tovább kell osztani, például motorok számára. Ezt a lehető legbiztonságosabban, leghatékonyabban és leghelytakarékosabban kell megoldani.

A WPD elosztótömbök egyedi csillagformájú kialakításúak és a csavarfejek eltolva helyezkednek el. Ez a jellemző minden lépcsőszinten biztonságos és kényelmes csatlakoztatást tesz lehetővé a rendszerekben és a készülékházakban, akár szűk helyen is.

Klippon® Connect WPD kibővítése – potenciálelosztó sorkapcsok
 • Szürke, kék, piros és fekete színben is elérhető
 • Önoltó, halogénmentes műanyagház
 • Az EN 50274 szabványnak megfelelő, magas érintésvédelem
 • Rövidzárlatbiztos a szigorú SCCR szabvány előírásai szerint

A potenciálok egyszerű és biztonságos elkülönítése szűk terekben

Klippon® Connect mérő-bontó sorkapcsok

Az ipari vezérlőrendszerek marshallingszekrényeiben a terepről érkező jelvezetékeket gyakran sorkapcsok segítségével csatlakoztatják. Ezek robusztus, egyszerű és áttekinthető csatlakoztatási megoldást kínálnak. Használatukhoz azonban megfelelő áramvédelem és megbízható leválasztó áramkör szükséges.

A2T 2.5 DT/DT mérő-bontó sorkapcsaink segítségével szűk terek esetén is biztonságosan és egyszerűen kialakíthatja az elektromos leválasztást. Mindössze egyetlen sorkapocs segítségével két potenciált is üzemeltethet, így akár 50%-kal kevesebb helyre lesz szükség. A többfunkciós leválasztó rész biztosítós sorkapoccsá alakítható, valamint komponensdugóval is felszerelhető, így lehetővé teszi az elektronikus komponensek integrálását.

A potenciálok egyszerű és biztonságos elkülönítése szűk terekben
 • Két különböző potenciál elválasztása egy sorkapcson
 • Maximális biztonság a különböző színű leválasztókaroknak köszönhetően
 • Integrált mérőpont minden csatlakozási pontnál
 • Többfunkciós leválasztási terület a különböző alkalmazásokhoz

A Klippon® Connect alelosztótömbök bővítése

Klippon® Connect alelosztótömb WPD 110

Az alelosztó és a lokalizált rendszerek nemcsak az építőiparban vannak jelen, hanem más iparágakban is, például a gépiparban. Ahogy a neve is sugallja, a különböző keresztösszekötők megfelelő vonalait össze kell gyűjteni és el kell osztani ezeken a kapcsolórendszereken belül.

A WPD 110 változatú alelosztótömbök bővítése lehetővé teszi a legfeljebb 70 mm² keresztmetszet alá eső vezetékek összegyűjtését és elosztását. A WPD 100-zal együtt az 1,5 - 70 mm² tartomány lefedhető a szekrényben. A szabadalmaztatott csatlakozóterület lehetővé teszi az alumíniumvezetékek rugalmas és egyszerű használatát.

A Klippon® Connect alelosztótömbök bővítése
 • Az alumínium vezetékek csatlakozása
 • Önoltó, halogénmentes műanyagház
 • Az EN 50274 szabvány szerinti ujjvédelem
 • A csatlakozás leírása betűkkel és számokkal

Elektronikus kapcsolási feladatok önálló és rugalmas megoldása

Klippon® Connect A2T 2.5 EM sorkapcsok elektronikus komponensekkel

Az ipari vezérlőszekrények esetében a legkisebb elektronikus alkatrészeket gyakran integrálni kell az érzékeny elektronika védelme, az alkatrészek összekötése, az üzemi állapotok ábrázolása és sok minden más érdekében. Ezenkívül az áramkörök egyedi tervezéséhez maximális rugalmasság szükséges.

Az integrált elektronikus alkatrészeket tartalmazó sorkapcsok helytakarékos módot nyújtanak fontos funkciók áramkörökbe történő integrálására. A standard portfólió sorkapcsokat tartalmaz beépített diódákkal, ellenállásokkal és LED-ekkel. Emellett a specifikus összetevőket is ki lehet választani, és be lehet forrasztani a sorkapocsházba. Ez lehetővé teszi a PUSH IN technológiával kialakított Klippon® Connect sorkapcsok rendkívül rugalmas használatát a kapcsolási feladatok széles skálájához.

Elektronikus kapcsolási feladatok önálló és rugalmas megoldása
 • Maximális rugalmasság az integrált elektronikus alkatrészekkel és azok nélküli kialakításnak köszönhetően
 • Az alkatrészek legmagasabb biztonsága a feszültségcsúcsok és túlfeszültség ellen
 • Többfunkciós leválasztási terület a különböző alkalmazásokhoz

A potenciálok egyszerű és biztonságos elkülönítése szűk terekben

Klippon® Connect mérő-bontó sorkapcsok

Az ipari vezérlőrendszerek marshallingszekrényeiben a terepről érkező jelvezetékeket gyakran sorkapcsok segítségével csatlakoztatják. Ezek robusztus, egyszerű és áttekinthető csatlakoztatási megoldást kínálnak. Használatukhoz azonban megfelelő áramvédelem és megbízható leválasztó áramkör szükséges.

WDTR mérő-bontó sorkapcsaink segítségével szűk terek esetén is biztonságosan és egyszerűen kialakíthatja az elektromos leválasztást. Mindössze egyetlen sorkapocs segítségével két potenciált is üzemeltethet, így akár 50%-kal kevesebb helyre lesz szükség. A többfunkciós leválasztó rész biztosítós sorkapoccsá alakítható, valamint komponensdugóval is felszerelhető, így lehetővé teszi az elektronikus komponensek integrálását.

A potenciálok egyszerű és biztonságos elkülönítése szűk terekben
 • Két különböző potenciál elválasztása egy sorkapcson
 • Maximális biztonság a különböző színű leválasztókaroknak köszönhetően
 • Kombinált talp a TS 32 és a TS 35 tartósínekhez való rugalmas használat érdekében
 • Többfunkciós leválasztási terület a különböző alkalmazásokhoz

Klippon® Connect nagyáramú sorkapcsok Termék újdonságok

Az automatizálás előretörésével a vezérlőszekrények helyigénye is egyre nő. A sorozatú A2C 50/70 és A2C 95/120 átvezető sorkapcsainkkal könnyedén megfelelhet ezeknek a követelményeknek, és biztonságosan és hatékonyan eljuttathatja az elektromos áramot a fogyasztókhoz.

Klippon® Connect nagyáramú sorkapcsok
 • Gyors azonosítás és a legmegfelelőbb termék egyszerű kiválasztása
 • Jól látható jelölések
 • Szabványos mérési lehetőségek
 • Külső feszültség azonosítása
 • Előre összeszerelt blokkok
 • Innovatív PUSH-IN Power csatlakozás

Klippon® Connect AWPD – Potenciálelosztó sorkapcsok Termék újdonságok

Moduláris teljesítményelosztó AWPD sorkapcsaink egy termékben kombinálják a húzókengyeles és a PUSH IN technológia előnyeit. A tápellátás a sorkapocsra oldalról érkezik a megbízható, már bizonyítottan hatékony húzókengyeles csavaros csatlakozáson keresztül. A potenciál elosztását a sorkapocs tetején található helytakarékos PUSH IN csatlakozások valósítják meg. Ez még szűk helyeken is gyors, egyszerű és szerszámot nem igénylő vezetékezést tesz lehetővé.

Klippon® Connect AWPD – Potenciálelosztó sorkapcsok
 • Kompatibilis a Klippon® Connect A sorozattal
 • Szabványos mérőpont
 • Kompakt és robusztus kivitel
 • Csatlakozások egyértelmű azonosítása

Tökéletes kiegészítés

A Weidmüller szolgáltatásainak és piaci tapasztalatának előnyei

Egyszerű tervezés szoftvertámogatással

Egyszerű tervezés szoftvertámogatással

Használja a Weidmüller Configuratort a gyors és könnyű konfiguráláshoz, valamint a komponenseink megrendeléséhez. A megoldás megszakítás nélküli munkafolyamatot tesz lehetővé, az E-CAD szoftverrel való tervezéstől kezdve egészen a dokumentáció létrehozásáig.

4 napos gyors szállítási szolgáltatás

4 napos gyors szállítási szolgáltatás

A gyors szállítás szolgáltatásunkkal percek alatt elkészítjük az árajánlatot, rugalmasan, a megrendelés szerint legyártjuk az egyes összeállításokat, és megbízhatóan tartjuk a szállítási határidőt.

Ipari tapasztalat

Ipari tapasztalat

Beszélünk megrendelőink nyelvén. Szakértelemmel és szenvedéllyel a különböző iparágak iránt

Iparágaink megnyitása

Letöltések

Tanácsadás és támogatás

Varga István

Műszaki szaktanácsadó