Sorkapcsok vezérlőszekrényekhez: Klippon® Connect, a csatlakozástechnika úttörő megoldása

Sorkapcsok vezérlőszekrényekhez: Klippon® Connect, a csatlakozástechnika úttörő megoldása

Az Ipar 4.0 világában az egyre összetettebbé váló gyártási folyamatok és a rohamtempóban fejlődő technológiák a berendezésgyártás terén is új megoldásokat tesznek szükségessé, ideértve a sorkapcsokat is. A Klippon® Connect segítségével a jelenlegi és a jövőbeni kihívásokra egyaránt sikeres megoldásokat találhat: a testreszabott speciális alkalmazási termékek, az általános felhasználású sorkapcsok és a folyamatokat támogató szolgáltatások minden elképzeléshez megfelelő megoldást kínálnak. Tudja már, hogy mit keres? Akkor használja gyorsmenünket. Az alábbiakban részletesebben is megismerkedhet termékeinkkel.

2023. új katalógus – Elérhető Klippon® Connect sorkapcsok

2023. új katalógus – Elérhető Klippon® Connect sorkapcsok

2023. új katalógus – Elérhető Klippon® Connect sorkapcsok

A Klippon® Connect sorkapcsok új katalógusa már elérhető. Több mint 500 új termékkel bővült a kínálat. Ismerje meg új, oldalsó vezetékbkötéssel rendelkező SNAP IN sorkapcsainkat és PUSH IN sorkapcsainkat.

A PDF-et közvetlenül innen töltheti le:

Gyorsmenü

A sorkapcsok szektortól függetlenül fontos szerepet játszanak az iparban. AZ, hogy milyen sorkapcsokra és tartozékokra van szüksége, számos tényezőtől függ. Legyen szó egy adott kábelméretről, speciális csatlakozástechnikáról vagy egy teljesen szokatlan funkcióról, Ön az, aki pontosan tudja, milyen sorkapocsra van szüksége. Gyorsmenünkön keresztül áttekintheti a csatlakozástechnikákat, valamint univerzális és speciális alkalmazásokhoz való kínálatainkat. Megkönnyítjük Önnek az igényeinek pontosan megfelelő sorkapcsok és egyéb termékek megtalálását.

Csatlakozástechnika

A megfelelő csatlakozástechnikát keresi a vezérlőszekrényéhez? A sorkapcsok mellett a Weidmüllernél a vezetékek, kábelek és vezetők vezérlőszekrényben való csatlakoztatásához számos különböző technológiát kínálunk. Innovatív megoldásainkban nyugodtan megbízhat: ilyen például a SNAP-IN technológia, amelynek köszönhetően flexibilis vezetékeket és érvéghüvelyeket közvetlenül csatlakoztathat. Az is lehet, hogy inkább a jól bevált csavaros csatlakozástechnikánkat kedveli. Nálunk mindenre van megoldás, bármilyen igényei is vannak. Melyik technológiát részesít előnyben?

Univerzális termékcsalád

A sorkapcsok a vezérlőszekrény és a bemenő kábelek közötti csatlakozók. Ilyen értelemben nélkülözhetetlenek az iparban, szektortól függetlenül. A sorkapcsok azonban annyira sokfélék, mint ahány szektorban használják őket. Kiterjedt univerzális kínálatunkban a leggyakrabban használt sorkapcsoktól, mint például az átmenő sorkapcsok, egészen a speciális típusú sorkapcsokig, mint például az elektronikus alkatrészeket tartalmazó sorkapcsok, pontosan azokat a sorkapcsokat találja, amelyekre az Ön vezérlőszekrényéhez szüksége van. Melyik sorkapocstípus az Ön tökéletes megoldása?

Kínálat speciális alkalmazásokhoz

Egy adott alkalmazáshoz egyéni módon adaptált sorkapcsokat keres? Nálunk a lehető legkönnyebben kereshet rá a tökéletes sorkapocsra. Termékeinkre nemcsak a konkrét sorkapocs vagy csatlakozástechnika alapján kereshet rá, hanem alkalmazástípus alapján is. Természetesen attól függően, hogy a sorkapcsokat hol kívánja használni, azoknak speciális követelményeknek kell megfelelniük. Kiterjedt termékportfóliónkban minden alkalmazási terület sorkapcsait megtalálja.

Termékekkel kapcsolatos hírek

Munkánkat innováció és fejlődés jellemzi. A berendezésgyártás területén igazi úttörőnek számítunk. Például 1948-ban mi dobtuk piacra az első műanyagházas sorkapcsokat. Azóta nagy utat tettünk meg, és folyamatosan mutatunk be termékinnovációkat azért, hogy Ön minden felmerülő problémát megoldhasson. A sorkapcsok és más termékek körében bemutatott innovációinkkal Ön mindig megelőzi a versenytársait, és teljesíti az Ipar 4.0 követelményeit.

SNAP-IN csatlakozástechnikával ellátott innovatív Klippon® Connect sorkapcsok Termék újdonságok

SNAP-IN csatlakozástechnikával ellátott innovatív Klippon® Connect sorkapcsok

SNAP-IN csatlakozástechnikával ellátott innovatív Klippon® Connect sorkapcsok Termék újdonságok

A csupaszított, finomsodratú vezetékeket mindössze a csatlakozási pontba kell illeszteni, ami egy jól hallható kattanással jelzi a megfelelő csatlakozás létrejöttét. A vezeték folyamatosan, megbízhatóan érintkezik. A csatlakozás kioldásához nyomja meg a kioldógombot. Nem is lehetne gyorsabb vagy egyszerűbb.

Klippon® Connect A sorozat oldalsó PUSH IN csatlakozástechnikával Termék újdonságok

Klippon® Connect A sorozat oldalsó PUSH IN csatlakozástechnikával

Klippon® Connect A sorozat oldalsó PUSH IN csatlakozástechnikával Termék újdonságok

A decentralizált rendszereknek helyet takarítanak meg a vezérlőszekrényben, de a komponenseket kis méretű, lapos elosztódobozokba kell beszerelni. Ez új huzalozási kihívásokat jelent.

Az új, oldalsó PUSH IN csatlakozással ellátott Klippon® Connect sorkapcsok a PUSH IN és a csavaros csatlakozástechnika előnyeit kombinálják. A vezetőket hajlítási sugár nélkül, szerszám használata nélkül lehet csatlakoztatni. Ez csökkenti a beszerelési magasságot, és fokozza az átláthatóságot, mivel a jelölések és a funkcionális területek jól láthatóak maradnak vezetékezés esetén is.

Klippon® Connect W2C és W2T Range jelhuzalozás és jelrendezés

Klippon® Connect W2C és W2T Range jelhuzalozás és jelrendezés

Klippon® Connect W2C és W2T Range jelhuzalozás és jelrendezés

A feldolgozóipari automatizálás rugalmas megoldásokat kíván az összetett gyártási folyamatokhoz. A kapcsolási rajzai sem kevésbé összetettek, és gyakran változnak még a befejezés előtt röviddel is. A DCS jelrendező sorkapcsok új kínálatával megoldást találhat ezekre a kihívásokra. Még az „utolsó percben végzett változtatás” is kivitelezhető anélkül, hogy módosítani kellene a már elvégzett vezetékezésen.

A sorkapcsok egyszerű, kétszintű elrendezésének köszönhetően, a négy alapfunkcióval (folytonosság, leválasztás, biztosíték, földelés) maximális rugalmasságot érhet el, ha a terepi huzalozással rendelkező eszközeit csatlakoztatja. Emellett más alternatívákat is kínálunk az árnyékoló és a PE csatlakoztatására a potenciálmentes árnyékolási koncepcióhoz.

Klippon® Connect mérő-bontó és biztosítós sorkapcsok, A2T 4 FS és A2T 4 DT

Klippon® Connect mérő-bontó és biztosítós sorkapcsok, A2T 4 FS és A2T 4 DT

Klippon® Connect mérő-bontó és biztosítós sorkapcsok, A2T 4 FS és A2T 4 DT

A terepi érzékelők és beavatkozó elemek száma növekszik. Egyre több potenciált kell huzalozni, biztosítani, vagy akár elválasztani a vezérlőszekrényben. Ennek egyik példája a plusz, mínusz vagy PE potenciálokkal felszerelt szervomotorok. Ezek egyértelmű vezetékezést kívánnak, beleértve a biztosítékkal ellátott potenciált.

Az A2T 4 FS és A2T 4 DT sorozatú új, kétszintes sorkapcsok akár három funkciót is képesek kombinálni sorkapcsonként. Választhat például a „leválasztás, átmenő, PE” vagy „biztosíték, átmenő, PE” közül. Az érzékelőket és beavatkozó elemeket kényelmesen és átláthatóan be lehet kötni mindössze egy sorkapocsra. A potenciálokat el lehet látni biztosítékkal, vagy le is lehet választani. Minden szint keresztcsatlakozású csatornája biztonságos potenciálelosztást kínál a sorkapcson.

Klippon® Connect 3 szintes moduláris sorkapocs, A3T 1.5

Klippon® Connect 3 szintes moduláris sorkapocs, A3T 1.5

Klippon® Connect 3 szintes moduláris sorkapocs, A3T 1.5

Az egyre fokozódó automatizálás révén növekszik az érzékelők és aktuátorok száma az erőműben. A kapcsolószekrényben rendelkezésre álló hely állandó feltételei mellett az érzékelőket és aktuátorokat egyértelműen kell vezetékezni. A komponensek még kompaktabb kialakítása és a vezetékezés növekvő sűrűsége a vezérlőszekrény komponenseinek járulékos követelménye.

A 3,5 mm-es osztással rendelkező A3T 1.5 háromszintes sorkapcsok megfelelnek ezeknek a követelményeknek. A változattól függően különböző vagy közös potenciálokat is képesek továbbítani három szinten. Így akár 60 vezetéket is lehet csatlakoztatni, és 30 különböző potenciált lehet vezetni a 3,5 cm-es szélességen. Emellett mindegyik potenciált a szomszédos sorkapocshoz lehet csatlakoztatni a ZQV keresztcsatlakozásokon keresztül. Így maximális vezetékezési sűrűséget lehet elérni.

Letöltések

Többet szeretne tudni sorkapcsainkról? Minden dokumentumunk letölthető. Tudja meg, mi teszi Klippon® Connect termékeinket különlegessé. Innen letölthető katalógusunk különféle sorkapcsaink széles választékát mutatja be. Brosúráinkban részletes információkat talál egyedi megoldásainkról.

Tanácsadás és támogatás

Sorkapcsaink és a megfelelő tartozékok segítségével szektortól függetlenül tudunk Önnek olyan teljes körű megoldásokat ajánlani, amelyek minden követelményt teljesítenek. Úttörőnek számítunk a berendezésgyártási piacon, és kiváló minőségű termékeink már évek óta lenyűgözik ügyfeleinket. Bízzon meg képességeinkben, és kérjen szakértőinktől átfogó tanácsadást. Együtt megtaláljuk a projektjéhez illő tökéletes megoldásokat.

Tanácsadás és támogatás

Varga István

Műszaki szaktanácsadó