A FreeCon Contactless új lehetőségeket teremt az automatizálásban

A FreeCon Contactless új lehetőségeket teremt az automatizálásban

A kompakt méret mellett maximális hatékonyságot kínáló FreeCon Contactless induktív rezonanciás csatlakoztatási megoldása révén megbízhatóan, érintkezés nélkül továbbíthat akár 240 W teljesítményt is. Az érintkezőkkel kapcsolatos hibák elkerülhetők, valamint jelentősen csökkennek a karbantartási költségek is. Automatizált folyamat használható a csatlakozás első alkalommal történő kialakítására, amelyhez eddig manuális dugaszolásra volt szükség. Ez azt jelenti, hogy például a vezető nélküli szállítórendszerek töltését is automatizálni lehet. Ez a számtalan előnyt kínáló megoldás lehetővé teszi, hogy magasabb automatizálási szintet valósítson meg, és optimalizálja a termelési folyamatot. Így teljesen új kialakítású rendszerek és alkalmazási területek válnak elérhetővé.

FreeCon Contactless is opening up new automation prospects

FreeCon Contactless is opening up new automation prospects

By means of inductive resonance coupling, FreeCon Contactless, with compact dimensions and maximum efficiency, enables reliable and contactless transmission of up to 240 W of power. Contact-related failures can be avoided and maintenance costs significantly reduced. For the first time, an automated process can be used to establish a connection that previously had to be plugged in manually. The process of charging driverless transport systems, for instance, can be automated. Within the multitude of advantages, it helps increase the level of automation and optimises the production process. Completely new designs and areas of application are possible.

A karbantartásmentes átviteli megoldás előnyei

Magas teljesítménysűrűség, maximális hatékonyság

Magas teljesítménysűrűség, maximális hatékonyság

Ez a két kiemelkedően kis méretű modulból álló rendszer a világon először teszi lehetővé akár 240 W teljesítmény érintkezésmentes átvitelét. Az átviteli veszteség szinte elhanyagolható: a hatásfok akár a 93%-ot is elérheti.

A terepi érintkezőpontok intelligenciája

A terepi érintkezőpontok intelligenciája

A PLC által vezérelt szekunder oldalt a primer oldalon lehet be- és kikapcsolni. Így olyan kapcsolható eszköz jön létre, amelyet a magasabb szintű vezérlőprogramokba is be lehet építeni.

Egyszerű modernizálás

Egyszerű modernizálás

Plug-and-play képessége azt jelenti, hogy a FreeCon Contactless olyan egyszerűen használható, mint egy plug-and-play csatlakozó, ezért a meglévő rendszerekbe való utólagos felszerelése sem jelent gondot.

Termékválaszték

FreeCon Contactless

Karbantartásmentes, nagy teljesítménysűrűségű és maximális hatékonyságú megoldás 24 V/240 W-ig

A kompakt méret mellett maximális hatékonyságot kínáló FreeCon Contactless segítségével megbízhatóan, érintkezés nélkül továbbíthat akár 240 W teljesítményt is. Az átvitel vezérlésére akár PLC-t is használhat. Ezért a 10 A áram is közvetlenül a PLC-ről kapcsolható, és kontaktorra nincs szükség.

FreeCon Contactless
Előnyök
  • Vezérelt folyamat keretében kapcsolható, kopásmentes elektromos csatlakozás
  • Korlátlan csatlakoztatási lehetőség, rendkívüli rugalmasság
  • Teljes körű védelem a nedvesség és a szennyeződés ellen
  • Rugalmas rögzítési lehetőségek
  • Gyors üzembe helyezés a PROFINET PushPull Power csatlakozásnak köszönhetően

A mechanikus dugaszolható csatlakozók kopásának elkerülése

A mechanikus dugaszolható csatlakozók kopásának elkerülése

A mechanikus dugaszolható csatlakozók kopásának elkerülése

A Weidmüller optimalizált technológiájának köszönhetően számtalan új lehetőség nyílik meg az iparban nagy teljesítményű automatizálási rendszerek kialakítására.

Sikerünk alapja az innovatív hőszabályozás, amellyel fejlesztőink több mint 90%-os hatásfokot tudnak elérni, és erőteljesen csökkentették a hőtermelést. Ezzel képesek voltunk az általunk elképzelt kompakt kialakítás megvalósítására.

Klaus Leuchs, termékmenedzser, Weidmüller

FreeCon Contactless szerszámváltó

FreeCon Contactless szerszámváltó

FreeCon Contactless szerszámváltó

Az autógyártásban számos olyan alkalmazást használnak, amelynél gyakori dugaszolási ciklusokra van szükség: ilyenek például a szerszámcserét végző ipari robotok. A FreeCon Contactless használatával teljes mértékben kikerülhető a mechanikus dugaszolható csatlakozások erős elhasználódása.

A jövő gyára

A jövő gyára

A jövő gyára

Az okos padló beüzemelésével a Bosch Rexroth döntő lépést tett a jövő gyárának megvalósítása felé. Az 5G és az érintkezés nélküli energiaátvitel révén a gépmodulok egymástól függetlenül működnek, a tápellátást pedig közvetlenül a dupla padlóból kapják. A FreeCon Contactless és FieldPower® moduláris termékmegoldások formájában a Weidmüller folyamatos, érintkező nélküli átviteli infrastruktúrával és a flexibilis padlólemezek villamosításával támogatja az innovációs projektet.

Tökéletes kiegészítés

A Weidmüller szolgáltatásainak és piaci tapasztalatának előnyei

Időtakarékos adatellátás

Időtakarékos adatellátás

Termékkatalógusunkból számos különböző formátumú 3D-s CAD-modellt, valamint hasznos CAE-adatokat is letölthet.

Jóváhagyások és tanúsítványok

Jóváhagyások és tanúsítványok

Célunk, hogy minden esetben első osztályú termékeket tudjunk biztosítani ügyfeleinknek, a minőségszabályozás ezért kiemelkedő fontosságú számunkra. Ehhez nem csupán az ISO 9000ff előírásainak teljesítésére ügyelünk, hanem független, globális szervezetek ellenőrzéseit is igénybe vesszük.

A tanúsítványok megnyitása

Autógyártás és robotika

Autógyártás és robotika

A járműgyártás digitalizálása és rugalmasabbá alakítása az értéklánc mentén.

Az autógyártás és a robotika megnyitása

Alkalmazások

Letöltések

Tanácsadás és támogatás

Fajka Géza

Műszaki szakértő