Szélenergiával kapcsolatos megoldások

Testre szabott megoldásainkkal hatékonyan és maximálisan jövedelmezően üzemeltetheti szélturbináit

Szélenergiával kapcsolatos megoldások

Ügyfélspecifikus megoldások a szélenergia-iparág számára

Ügyfélspecifikus megoldások a szélenergia-iparág számára

A szélenergia-ágazat számára ma egyre nagyobb kihívást jelent a jövedelmezőség terén felmerülő követelmények teljesítése. A turbinagyártók folyamatosan keresik a lehetőségeket a kiegyenlített energiaköltség csökkentésére. A Weidmüller megbízható alkatrészekkel és testre szabott megoldásokkal felel meg ennek az igénynek, így segít leszorítani a tőkebefektetési és üzemeltetési költségeket. Az iparágban az állapotfelügyeleti rendszerek bevezetése és az adatvezérelt üzleti modellek megjelenése is fontos trendnek számít. Az automatizálás és a digitalizáció ezen területein a Weidmüller kipróbált és tesztelt megoldásokat kínál az állásidő csökkentésére és a termelékenység növelésére.

Új befektetésmegtérülés-kalkulátor

Új befektetésmegtérülés-kalkulátor

Új befektetésmegtérülés-kalkulátor

Megbízható jégdetektálás a BLADEcontrol® segítségével:

Számítsa ki a befektetésből származó saját megtérülését most

Látogasson el virtuális szélvásárunkra!

Látogasson el virtuális szélvásárunkra!

Látogasson el virtuális szélvásárunkra!

Ismerje meg virtuális Wind Fair kiállításunkat és tudjon meg többet arról, hogyan növelheti a szélturbinák hatékonyságát a megoldásokat és összetevőket átfogó portfóliónk.

Ismerje meg kiemelt témáinkat: csavarfelügyelet, BLADEcontrol, LED-es világítási és szerelési megoldások, valamint intelligens szekrény építése, vagy a Wind Fair webináriumain való részvétel!

A szélerőművek megbízható szakértőjeként a következőket nyújtjuk ügyfeleinknek:

Múltbéli eredmények

Múltbéli eredmények

Évek óta alkatrészek, egyedi szerelvények és felügyeleti megoldások széles választékával támogatjuk az ügyfeleinket.

Ügyfélközpontú kultúra

Ügyfélközpontú kultúra

Jól ismerjük a szélerőművekre vonatkozó politikai és gazdasági előírásokat, célunk, hogy ügyfeleink ne csupán beszállítóként, hanem partnerként tekintsenek ránk.

Gyakorlati hozzáállás

Gyakorlati hozzáállás

A Weidmüller szélenergiával foglalkozó csapata küldetésének tartja, hogy a fejlesztés minden fázisában és a helyszíni feladatok során is hathatós segítséget nyújtson az ügyfelek projektjeinek lebonyolításában.

Globális lábnyom

Globális lábnyom

Nemzetközi vállalat vagyunk, így kiválóan tudunk alkalmazkodni ügyfeleink igényeihez és üzleti eseteihez, a technikai támogatástól a helyszínre szállításon át a szervizelésig.

Prototípusok gyors elkészítése

Prototípusok gyors elkészítése

Tapasztalt mérnöki csapatunk modern fejlesztőeszközökre támaszkodik, így ügyfeleink rövid időn belül megkapják a műszaki ajánlásokat és az első prototípusokat.

Szembenézés a piaci kihívásokkal: innováció és szenvedély

Lapát

Lapát

Lapát

A rotorlapátok folyamatos felügyeletének és a jegesedés észlelésének köszönhetően BLADEcontrol® rendszerünkkel növelheti a bevételeket, és csökkentheti a költségeket. A rotorlapátok károsodása mellett a BLADEcontrol® észleli az aerodinamikai egyensúly elvesztését, a meglazult elemeket a lapáton és a kerékagyak, illetve a dőlésszög eltéréseit. A rotorlapát folyamatos felügyeletének megvalósításához szükséges beruházás a téli hónapokban busásan megtérül: az automatikus újraindítási funkcióval kombinált jegesedésészlelés révén jóval magasabb rendelkezésre állást érhetünk el.

Kerékagy

Kerékagy

Kerékagy

A forgó kerékagy (készüljön bármilyen anyagból) mindig a rendszer egyik legérzékenyebb része. A Weidmüller magas színvonalú termékeket és robusztus PLC-ket kínál, amelyek a nagy kihívást jelentő környezetekben is képesek magabiztosan támogatni a biztonság szempontjából fontos funkciókat, amilyen például a rotorlapát állásszögét meghatározó rendszer. A Weidmüller hálózati eszközök támogatják a kerékagy és a gondola közötti fontos kommunikációt, a kerékagy világításához pedig a Weidmüller LED-es lámpáit ajánljuk. Számos egyéni igények szerint átalakítható LED-es megoldást kínálunk a kerékagyban való használatra – ilyen például az elosztódoboz.

Gondola

Gondola

Gondola

A Weidmüller megbízható alkatrészek széles skáláját kínálja a felső dobozhoz, terepi huzalozási termékeivel pedig könnyedén megvalósítható az adatok, a jelek és az energia csatlakoztatása. Testre szabott összeszerelt dobozok kiegészítő alkalmazásokhoz és bevált LED-rendszer a karbantartás nélküli és tartós világítás biztosításához.

Torony

Torony

Torony

A Weidmüller a LED-es toronyvilágítási rendszerek vezető gyártója, termékeink könnyen adaptálhatók a különböző toronytípusokhoz. LED-ekből, szünetmentes tápegységgel ellátott betáplálódobozból, kábelkötegelési megoldásokból és kimeneti dobozokból álló átfogó megoldást kínálunk, amelyekkel könnyedén eljuttathatja a szükséges energiát a javítással és karbantartással foglalkozó munkatársak számára. A torony alapjában találhatók az alsó dobozhoz kapcsolódó különböző termékek, valamint a turbina és a szélerőműpark hálózatát működtető kommunikációs eszközök.

Manapság az ügyfelek egyre specifikusabb követelményeket fogalmaznak meg, és ez különösen igaz a szélerőművek szegmensében. A Weidmüller válaszul megalkotta az ügyfélspecifikus szerelvények koncepcióját, amellyel optimális megoldást kínál az összes felmerülő igényre. Megoldásunk célja, hogy az elképzelhető legnagyobb mértékben teljesítsük ügyfeleink igényeit.

Hans Schlingmann, a szélerőmű-megoldások alelnöke

A szélerőművekhez készült termékek fontosabb jellemzői

A rotorlapát felügyelete BLADEcontrol® segítségével

Az előnyök összefoglalása

A költséghatékonyság, a bevétel magasan tartása és az üzembiztonság a legfontosabb tényezők a szélturbinák üzemeltetése során. A BLADEcontrol® folyamatosan rögzíti az egyes rotorlapátok állapotát, és még a kisebb változásokat is észleli. Így csökken a költségek javítások kockázata, és a teljes szélenergia-üzem gazdaságosabban működtethető.

 • A turbina nagyobb rendelkezésre állása
 • A rotorlapátok élettartamának meghosszabbítása
 • Magasabb hozam az alacsonyabb állásidőnek köszönhetően
 • Kiszámítható javítások
 • Optimalizált turbinahatékonyság
 • A működés optimalizálása és az élettartam meghosszabbítása

Állapotfelügyelet a csavaros csatlakozásokhoz

Az előnyök összefoglalása

Megoldásunk lehetővé teszi a rendellenességek észlelését a szélturbinák csavaros csatlakozásainál. Állapotfelügyeleti rendszereink információt nyújtanak a csavaros csatlakozásokról, így elősegítik a karbantartási és javítási költségek csökkentését.

 • A csavarok kritikus sérüléseinek észlelése
 • Folyamatos felügyelet – éjjel nappal, a hét minden napján
 • Magasabb hozam az alacsonyabb állásidőnek köszönhetően
 • Kiszámítható javítások

További termékek és megoldások szélerőművekhez

LED-es megoldások

LED-es megoldások

LED-es megoldások

Világítási és energiaellátási megoldások intelligens kombinációja a rendszer hatékonyságának növelése érdekében. Rendkívül robusztus, tartós, jól védett, könnyen telepíthető és kivételesen energiahatékony.

Ügyfélspecifikus szerelvények

Ügyfélspecifikus szerelvények

Ügyfélspecifikus szerelvények

Alkalmazáshoz szabott termékek. Egyedileg szerelt szekrénymegoldásaink kiválóan teljesítenek: szolgáltatásunk a tanácsadás, az alkalmazásokhoz kapcsolódó szaktudás és az iparági know-how intelligens ötvözetére épül.

Csúcsminőségű tápegység

Csúcsminőségű tápegység

Csúcsminőségű tápegység

A PROtop sorozatú kapcsolóberendezések a több mint egymillió órás MTBF-értéknek köszönhetően magas üzemi rendelkezésre állást tesznek lehetővé.

Ipari analitika

Ipari analitika

Ipari analitika

A folyamatok működésének fenntartása érdekében fontos, hogy már a hiba bekövetkezése előtt értesüljünk a lehetséges problémákról. Analitikai moduljaink képesek tanulni a gépadatokból, és jelzést küldenek az észlelt rendellenes tevékenységekről.

A szélenergia-ipar fejlődése

A szélenergia-ipar fejlődése

Manapság világszerte a szélenergia az egyik leggyorsabban bővülő áramforrás. A növekvő jövedelmezőség és az egyre szigorodó követelmények miatt fontos, hogy modern és jövőbiztos, ugyanakkor költséghatékony és megbízhatóan működő üzemeket építsünk. E piaci igények kielégítése érdekében a Weidmüller testre szabott automatizálási megoldásokat kínál a jövő szélenergiai létesítményeihez. Fedezze fel termékeinket és megoldásainkat, amelyek teljes csomagként és különálló komponensként egyaránt beszerezhetők!

 • Megbízható és robusztus megoldások az állásidő csökkentésére
 • Hatékonyabb szélerőművek
 • Megvalósítható LCOE-célok és hosszabb élettartam

A cél nem csupán az, hogy egyedi alkatrészeket biztosítsunk: olyan megoldásokat dolgozunk ki, amely leegyszerűsíti a munkafolyamatokat, és növeli az üzem hatékonyságát.

Hans Schlingmann, a szélerőmű-megoldások alelnöke

Legfrissebb hírek a szélerőművekkel kapcsolatos projektjeinkről

A webinárokról készült felvételek

Itt megtalálja a legújabb webinárjainkról készült felvételeket.

Szakértői munkamenet // Testreszabott szélerőmű-megoldások - adatoktól értékig

Szakértői munkamenet // Testreszabott szélerőmű-megoldások - adatoktól értékig

Szakértői munkamenet // Testreszabott szélerőmű-megoldások - adatoktól értékig

Gyakorlati példákkal bemutatjuk, hogyan lehet hatékonyabban üzemeltetni a szélturbinákat. Testreszabott megoldásaink a megbízható összetevőktől az adatalapú üzleti modellekig, mint például az adatelemzés, maximális nyereségességet biztosítanak.

Letöltések

Támogatás és kapcsolat

Osszuk meg egymással az elképzeléseinket!

* Kötelező adatok

* Kötelező adatok

Tanácsadás és támogatás

Gattyán András

Energetikai szegmensmenedzser, Mechatronikai mérnök