Fotovoltaikus alkatrészek

Megbízható megoldások az Ön PV projektjeihez. Fedezze fel a lakossági, kereskedelmi és ipari közművekhez kapcsolódó alkalmazásokhoz kínált megoldásaink teljes kínálatát!

Fotovoltaikus alkatrészek

Hosszú távon nyereséges, hatékonyan működő rendszerek

Hosszú távon nyereséges, hatékonyan működő rendszerek

A nagy fotovoltaikus parkok hatalmas költségekkel és kockázatokkal járnak a tulajdonosok és az üzemeltetők számára. E létesítmények célja, hogy hosszú távú, célzott befektetésmegtérülést érjenek el. A teljes működési költség ezért a siker szempontjából kritikus fontosságú tényezőnek számít. Napjaink fotovoltaikus rendszereinek fejlesztésénél és kiépítésénél alapkövetelmény a hatékony, azaz gazdaságos és leállások nélküli működtetés. Ezenkívül a jövő technológiai fejlesztései, például a decentralizáció, az IoT és az adatelemzés is fontos szerepet játszanak majd a jövő fotovoltaikus ökoszisztémájában.

A fotovoltaikus iparban szerzett többéves tapasztalatunk, szakértelmünk, szolgáltatásaink széles köre és globális jelenlétünk minden ügyfelünk számára előnyt jelent. Ezt igazolja a több mint 162 000 telepített összekötő doboz, a körülbelül 70 millió bekötött berendezés által biztosított 14,2 GW-os összteljesítmény, a 11 éves piaci tapasztalat és a több mint 100 országra kiterjedő globális támogatás. Pontosan beállított részegységeinket úgy kombináljuk, hogy az Ön egyéni igényeire szabott, innovatív megoldásokat alkossunk.

Fotovoltaikus rendszerekben tapasztalt partnerként ügyfeleinknek a következőket biztosítjuk:

Megvédjük ügyfeleink befektetéseit

Megvédjük ügyfeleink befektetéseit

Innovatív és jövőbiztos megoldásokat, alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínálunk.

Támogatjuk ügyfeleinket

Támogatjuk ügyfeleinket

Ezt a célt szolgálja az átfogó választékot kínáló portfóliónk, amellyel minden igényüket és követelményüket teljesítjük.

Tartósan fejlesztjük szolgáltatásainkat

Tartósan fejlesztjük szolgáltatásainkat

Megbízható partnerként kezeljük az ügyfeleink előtt álló kihívásokat, ezzel erősítve helyzetüket.

Folyamatosan fejlesztünk kifinomult jövőbiztos megoldásokat

Folyamatosan fejlesztünk kifinomult jövőbiztos megoldásokat

Hogy ügyfeleink jövőbeni technológiai kihívásainak is megfeleljünk.

A legmagasabb minőségű gyártási és mérnöki folyamatokra támaszkodunk

A legmagasabb minőségű gyártási és mérnöki folyamatokra támaszkodunk

Folyamatosan dolgozunk az új, innovatív megoldásokon, és közben mindig figyelembe vesszük ügyfeleink üzleti szempontjait.

Ügyfeleink élvezhetik a fotovoltaikus iparban szerzett sokéves tapasztalatunk, a szakértelmünk, átfogó szolgáltatási választékunk és globális jelenlétünk előnyeit. Napelem-specialistáink kompetens módon állnak rendelkezésére a projekt teljes időtartama alatt, a kezdeti tervezéstől egészen a rendszer üzemeltetéséig.

Pascal Niggemann, a fotovoltaikus alkalmazási csoport vezetője

A fotovoltaikus rendszerekhez készült termékek fontosabb jellemzői

Összekötő doboz, PV Next Egyszerű. Gyors. Biztonságos. Termék újdonságok

A PV Next egy új, szabványos, rugalmasan igényre szabható összekötő doboz lakossági és kereskedelmi célú fotovoltaikus alkalmazásokhoz. Innovatív koncepciója a korszerű összekötő dobozokra vonatkozó szabványkövetelmények mintegy 75%-ának megfelel, így a beszállítók biztonságosabban és egyszerűbben dolgozhatnak, miközben jelentősen csökkenthetik költségeiket. Az integrált PUSH IN technológia jelentősen csökkenti az összeszerelési időt, miközben minimalizálja a hibák és az azokból eredő negatív következmények kockázatát. A rendszer huzalozásakor ez a csatlakozási koncepció jelentős előnyökkel jár a beszerelő számára. A PV Next világszerte az első olyan összekötő doboz, amely a szabványos nyomtatott áramköri lapok alapjaira épül.

Összekötő doboz, PV Next Egyszerű. Gyors. Biztonságos.
Előnyök lakossági és kereskedelmi célú alkalmazások esetében:
 • Az összes általános invertermegoldáshoz használható
 • Akár 3 PUSH IN technológiájú bemenet/kimenet
 • Akár 3 MPPT-változat
 • Biztosítékos vagy biztosíték nélküli változat
 • Túlfeszültség-védelem I. vagy II. osztályú változatban

További termékek és megoldások fotovoltaikus rendszerekhez

Minden szinten hatékonyan üzemelő rendszer

Minden szinten hatékonyan üzemelő rendszer

Minden szinten hatékonyan üzemelő rendszer

A fotovoltaikus rendszerek minden szintjéhez képesek vagyunk kifejleszteni és legyártani a megfelelő összekötő dobozokat. Az átviteltől és a biztosítós védelemtől kezdve a felügyeletig az összes funkcionális területet az adott alkalmazásnak megfelelően alakítjuk ki, és minőségi termékeinkkel fedjük le.

1-es szint
A különálló stringek szervizkötegelése és csatlakoztatása inverterrel vagy 2-es szintű összekötő dobozokkal, valamint a védelmi és a felügyeleti funkciók opcionális integrációja

2-es szint
Az 1-es szintről kijövő kábelek kötegelése egy kimenő kábelbe az inverterhez történő csatlakoztatáshoz, valamint a védelmi és a felügyeleti funkciók opcionális integrációja

Kommunikáció
A hálózathoz tartozó egyes komponensek összekapcsolása. A fotovoltaikus rendszerekhez tartozó egyéb termékek és megoldások lekérdezése és az összegyűjtött információ becsomagolása – például olyan további eszközöktől, mint a kamerarendszerek vagy egy időjárás-állomás

Praktikus telepítési alkatrészek a munkafolyamatok leegyszerűsítéséhez

Fotovoltaikus csatlakozó, PV-Stick

Fotovoltaikus csatlakozó, PV-Stick

Fotovoltaikus csatlakozó, PV-Stick

Krimpelés nélküli huzalozás és egyszerű csatlakoztatás a PV-Stick segítségével – ez az egyedülálló dugaszolható csatlakozó a kipróbált és tesztelt PUSH IN technológiánkat használja.

Fotovoltaikus csatlakozó, WM4 C

Fotovoltaikus csatlakozó, WM4 C

Fotovoltaikus csatlakozó, WM4 C

A WM4 C korszerű krimpelhető csatlakozó, amelyet 1500 V feszültségig terveztünk, és automatizált összeszereléshez és a terepen történő kézi összeszereléshez egyaránt megfelelő.

Megfelelő telepítési tartozékok

Megfelelő telepítési tartozékok

Megfelelő telepítési tartozékok

A dugaszolható csatlakozóktól a szerszámokig: egymással tökéletesen kompatibilis telepítési tartozékaink minőségét tesztek igazolják. Így magabiztosan tudjuk garantálni a kiváló minőséget és az optimális működést.

Megbízható túlfeszültség-védelem: VARITECTOR PU PV

Megbízható túlfeszültség-védelem: VARITECTOR PU PV

Megbízható túlfeszültség-védelem: VARITECTOR PU PV

A rendszer rendelkezésre állási idejének és nyereségességének maximalizálásához elengedhetetlen a jövőbiztos teljesítményű, megbízható túlfeszültség-védelem. Az 1500 V generátorfeszültség tűrésére képes VARITECTOR PU PV sorozatot PV stringösszekötő dobozokban való használatra tervezték. A termék megfelel a legújabb UL és EN szabványoknak, így a világ bármely pontján alkalmazható.

Értéknövelő megoldások

A tökéletes összekötő doboz

A tökéletes összekötő doboz

A tökéletes összekötő doboz

Kiváló minőség, az utolsó részletig jól átgondolva

Nemzetközi projektmunkáink révén mélyrehatóan ismerjük a globális piac követelményeit. Tisztában vagyunk az összes szabvánnyal és irányelvvel, és minden helyzetet a sajátos helyi követelményeknek megfelelően kezelünk. Ha minket választ, működjön a vállalat a világ bármely táján, a tervezéstől a kiszállításig átfogó tanácsokkal és közvetlen támogatással látjuk el.

Tanácsadás

Tanácsadás

Tanácsadás

 • Értéknövelő megoldások kooperatív fejlesztése
 • Finomhangolás az ügyfél pontos igényeinek megfelelően

Tervezés

Tervezés

Tervezés

 • Tervek kidolgozása a globális alkalmazásközpontban, Barcelonában
 • Funkcionális tesztelés és a terv validálása a tömeggyártás megkezdése előtt

Gyártás

Gyártás

Gyártás

 • Telepítés a megfelelő telephelyen a globális gyártási hálózatban
 • Optimális folyamatok az automatikus vizsgálóberendezések révén
 • A nyomon követhetőség sorozatszám alapján biztosított minden házon

Minőség

Minőség

Minőség

 • Az IEC szabvány legújabb követelményeinek megfelelő fejlesztési és összeszerelési folyamat
 • A legmagasabb minőségi követelmény: A szállított áruk 100%-ának ellenőrzése, minőségi tanúsítványok
 • IEC 61439-2 szerint

Validálás

Validálás

Validálás

 • A környezeti hatásokkal, a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállás és a műszaki biztonság vizsgálata
 • Végső minőség-ellenőrzés IEC 61439-2 tanúsítással

Szolgáltatás

Szolgáltatás

Szolgáltatás

 • Pont időben történő gyártás és egyedi szállítási megállapodások lehetősége
 • Egyszerű üzembe helyezés az átfogó dokumentáció révén

Felügyeleti és SCADA rendszerek

Fél szemmel mindig a teljesítményen

Fél szemmel mindig a teljesítményen

Fél szemmel mindig a teljesítményen

Kiváló kompatibilitás a vezető szállítókkal – megoldásaink teljes körűen együtt alkalmazhatók a felügyeleti és SCADA rendszerekkel

A Weidmüller stringfelügyelettel ellátott összekötő dobozai (CB-k) bármilyen rendszertopológiába zökkenőmentesen beilleszthetők, és a korszerű felügyeleti és SCADA rendszerek segítségével hibamentes adatbevitelt tesznek lehetővé. Transclinic megfigyelőrendszerünk folyamatosan elemzi a fotovoltaikus rendszerben uralkodó áramerősséget és feszültséget, a túlfeszültség-levezetők és a terhelésmegszakító kapcsolók állapotát, valamint az összekötő doboz hőmérsékletét, így rendkívül részletes rendszerfelügyeletet tesz lehetővé.

Így a teljesítménycsökkenést okozó negatív hatások azonnal felismerhetők és orvosolhatók. A Modbus RTU RS485 nyílt protokoll leegyszerűsíti a felügyeleti és SCADA rendszerekbe való beépítést és segít biztonságosabbá tenni a kommunikációt – így ez a készüléksorozat tökéletesen használható megoldást kínál a felügyeleti és SCADA rendszerek gyártói számára.

A Weidmüller együttműködik a felügyeleti és SCADA rendszerek vezető gyártóival és az adatgyűjtőkkel, többek között a következő vállalatokkal: Meteocontrol, skytron energy, Solare Datensysteme GmbH, GreenPowerMonitor, PV Hardware vagy Axis

Az állapotfelügyeleti rendszerek segítségével a felhasználók ellenőrizhetik az üzem megfelelő működését, illetve észlelhetik és elkerülhetik a rendszer leállítását okozó esetleges problémákat.

Pablo Lo Zicchio, a globális fotovoltaikus szegmens menedzsere

Képzés és támogatás

Támogatást nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt

Támogatást nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt

Támogatást nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt

Fotovoltaikus rendszereit a lehető leghatékonyabban kell felépíteni, és hosszú távon költséghatékonyan, állásidő nélkül kell működtetni. Ügyfeleink élvezhetik a fotovoltaikus iparban szerzett sokéves tapasztalatunk, a szakértelmünk, átfogó szolgáltatási választékunk és globális jelenlétünk előnyeit. Napelem-specialistáink az első tervezési értekezlettől kezdve egészen a rendszer életciklusának végéig felelősségteljesen támogatják az Ön projektjét.

Referenciák

Az állapotfelügyelet a siker záloga: a Sandridge 50 MW projekt

Innovatív mérési és felügyeleti megoldások

A Sandridge 50 MW projekt hatalmas sikernek bizonyult. Az állapotfelügyeleti rendszerek segítségével a felhasználók ellenőrizhetik az üzem megfelelő működését, illetve észlelhetik és elkerülhetik a rendszer leállítását okozó esetleges problémákat. Tudjon meg többet a projektről és arról, hogyan lehet optimalizálni a rendszer egyensúlyi (BoS) teljesítményét.

Letöltések

Kérdése van?

Beszéljük meg az ötleteit!

* Kötelező adatok

Tanácsadás és támogatás

Gattyán András

Energetikai szegmensmenedzser , Mechatronikai mérnök