Hosszú távon nyereséges, hatékonyan működő rendszerek

Hosszú távon nyereséges, hatékonyan működő rendszerek

A nagy fotovoltaikus parkok hatalmas költségekkel és kockázatokkal járnak a tulajdonosok és az üzemeltetők számára. E létesítmények célja, hogy hosszú távú, célzott befektetésmegtérülést érjenek el. A teljes működési költség ezért a siker szempontjából kritikus fontosságú tényezőnek számít. Napjaink fotovoltaikus rendszereinek fejlesztésénél és kiépítésénél alapkövetelmény a hatékony, azaz gazdaságos és leállások nélküli működtetés. Ezenkívül a jövő technológiai fejlesztései, például a decentralizáció, az IoT és az adatelemzés is fontos szerepet játszanak majd a jövő fotovoltaikus ökoszisztémájában.

A fotovoltaikus iparban szerzett többéves tapasztalatunk, szakértelmünk, szolgáltatásaink széles köre és globális jelenlétünk minden ügyfelünk számára előnyt jelent. Ezt igazolja a több mint 212 000 telepített összekötő doboz, a körülbelül 125 millió bekötött berendezés által biztosított 25 GW-os összteljesítmény, a 12 éves piaci tapasztalat és a több mint 100 országra kiterjedő globális támogatás. Pontosan beállított részegységeinket úgy kombináljuk, hogy az Ön egyéni igényeire szabott, innovatív megoldásokat alkossunk.


Kiemelt termékeink:
Fotovoltaikus, közműveket kiszolgáló naperőművek | Fotovoltaikus tetőrendszerek

Fotovoltaikus rendszerekben tapasztalt partnerként ügyfeleinknek a következőket biztosítjuk:

Megvédjük ügyfeleink befektetéseit

Megvédjük ügyfeleink befektetéseit

Innovatív és jövőbiztos megoldásokat, alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínálunk.

Támogatjuk ügyfeleinket

Támogatjuk ügyfeleinket

Ezt a célt szolgálja az átfogó választékot kínáló portfóliónk, amellyel minden igényüket és követelményüket teljesítjük.

Tartósan fejlesztjük szolgáltatásainkat

Tartósan fejlesztjük szolgáltatásainkat

Megbízható partnerként kezeljük az ügyfeleink előtt álló kihívásokat, ezzel erősítve helyzetüket.

Folyamatosan fejlesztünk kifinomult jövőbiztos megoldásokat

Folyamatosan fejlesztünk kifinomult jövőbiztos megoldásokat

Hogy ügyfeleink jövőbeni technológiai kihívásainak is megfeleljünk.

A legmagasabb minőségű gyártási és mérnöki folyamatokra támaszkodunk

A legmagasabb minőségű gyártási és mérnöki folyamatokra támaszkodunk

Folyamatosan dolgozunk az új, innovatív megoldásokon, és közben mindig figyelembe vesszük ügyfeleink üzleti szempontjait.

Ügyfeleink élvezhetik a fotovoltaikus iparban szerzett sokéves tapasztalatunk, a szakértelmünk, átfogó szolgáltatási választékunk és globális jelenlétünk előnyeit. Napelem-specialistáink kompetens módon állnak rendelkezésére a projekt teljes időtartama alatt, a kezdeti tervezéstől egészen a rendszer üzemeltetéséig.

Pascal Niggemann, a fotovoltaikus alkalmazási csoport vezetője

PV megoldások fotovoltaikus tetőrendszerekhez

Egyszerű. Gyors. Biztonságos.

Egyszerű. Gyors. Biztonságos.

Egyszerű. Gyors. Biztonságos.

Weidmüller PV megoldások tetőre felszereléshez – a mi hozzájárulásunk és ajánlatunk röviden.

Összekötő doboz, PV Next Egyszerű Gyors. Biztonságos. Termék újdonságok

A PV Next egy új, szabványos, rugalmasan igényre szabható összekötő doboz lakossági és kereskedelmi célú fotovoltaikus alkalmazásokhoz.

Összekötő doboz, PV Next Egyszerű Gyors. Biztonságos.
Előnyök lakossági és kereskedelmi célú alkalmazások esetében:
 • Az összes általános invertermegoldáshoz használható
 • Akár 6 PUSH IN technológiájú bemenet/kimenet
 • Akár 6 MPPT-változat
 • Biztosítékos vagy biztosíték nélküli változat
 • Túlfeszültség-védelem I. vagy II. osztályú változatban

PV Protect túlfeszültség-levezető doboz

A PV Protect az inverter túlfeszültségek elleni optimális védelmét szolgálja. A csatlakozásra kész dobozok különböző rendszerszintű feszültségekhez érhetők el, és különböző lezáró típusokkal és MPP-felügyelettel szállíthatóak.

PV Protect túlfeszültség-levezető doboz
Előnyök lakossági és kereskedelmi célú alkalmazások esetében:
 • Kompakt, helytakarékos kialakítás
 • Különféle alkalmazásokhoz megfelelő termékváltozatokban kapható
 • Csatlakoztatásra kész megoldás IP67-es védettségi osztályban
 • Megbízható és karbantartás nélküli PUSH IN csatlakozási technológia

PV megoldások fotovoltaikus közműparkokhoz

PV AC összekötő doboz Termék újdonságok

Megbízhatóan és gazdaságosan összeköti és megvédi a PV sztringinvertereket a közmű-rendszerekben

PV AC összekötő doboz
A közművekhez kapcsolódó PV erőművek használatának előnyei:
 • Gyors, maximum 4 hetes szállítási idő
 • Optimalizált kialakítás a maximális mechanikai és termikus hatékonyság érdekében
 • Naperőművekben való használatra tervezve, a rövidzárlattal kapcsolatos magas szintű követelmények szerint.
 • A műszaki adatok egyetlen kattintással elérhetők online

PV Floating úszó DC összekötő doboz Termék újdonságok

Innovatív összekötő dobozaink az úszó fotovoltaikus rendszerek számára extrém környezeti körülmények között gyűjtik, védik és figyelik a DC sztringeket.

PV Floating úszó DC összekötő doboz
Az úszó fotovoltaikus rendszerek használatának előnyei:
 • Alkalmas magas páratartalomra - kifejezetten B fokú környezetekhez tervezték az IEC-61439-ed-2 szabványnak megfelelően
 • Alkalmas közvetlen napfényben alkalmazásra- napsugárzás hatásának kitéve üzemeltethető, anélkül, hogy további napvédőt kellene felszerelni.
 • Alkalmas édesvízi PV rendszerek számára – hosszú távú működését nehéz környezeti körülmények között is tesztelik és tanúsítják.
 • Plug & play változatok széles választéka 8. és 24. bemenet között - átfogó védelemmel és megfelelő védőburkolati megoldásokkal.

PV DC összekötő doboz

Kösse össze, védje és kombinálja hatékonyan a PV sztringeket

PV DC összekötő doboz
A közművekhez kapcsolódó PV erőművek használatának előnyei:
 • Személyre szabott megoldások mindössze 4 hetes szállítási idővel
 • A globális gyártási helyszínek költség- és időoptimalizált gyártást és beszállítást tesznek lehetővé
 • A DC tervezési szakértelme a kialakításokban is megjelennek, hosszú élettartamot és jobb teljesítményt biztosítva még rendkívüli éghajlati körülmények között is
 • A műszaki adatok egyetlen kattintással elérhetők online

Sztring felügyelet a Transclinic xi+ termékekkel Termék újdonságok

PV rendszerek folyamatos megfigyelése

A Transclinic xi + sorozat folyamatosan figyeli az egyes sztringek vagy sztringcsoportok energiáját, valamint a fotovoltaikus rendszer feszültségét, és ezáltal lehetővé teszi a rendszer minden részletre kiterjedő felügyeletét. A negatív hatások, amelyek a kimenő teljesítmény csökkenéséhez vezetnek, azonnal észlelhetők, lehetővé téve a rendszer gyors javítását vagy finomhangolását.

Ne méretezze túl a rendszert kizárólag a kimeneti teljesítmény biztosítása érdekében. A rendszer megfelelő felügyelete lehetővé teszi a hatékony és optimalizált rendszer müködést és könnyü üzemeltetését. Az elmúlt 12 évben több mint 115 000 db eszközt értékesítettek világszerte különböző üzemi környezetben, a Transclinic xi + termékpalettájának minősége, robusztussága és optimális teljesítménye így már bizonyított.

Sztring felügyelet a Transclinic xi+ termékekkel
Speciális tulajdonságok:
 • Különböző felügyeleti-opciók - Normál, akár 16 bemenettel rendelkező, bemenetenként legfeljebb 25 Amperes (Isc) sztringek figyelhetők meg. Ennek ellenére lehetséges a kevesebb bemenet kiegyenlítése nagyobb árammal (azaz 10 bemenet 30 A Isc-vel).
 • Hatékony kettős (vagy akár hármas) sztring-figyelés - egynél több sztring-figyeléssel két (vagy akár három) sztring felügyelhető egy bemeneten keresztül. Ez csökkenti a kért kapcsolatok számát, és hatékony kompromisszumot jelent az egy sztring megfigyelés és a zónafelügyelet között.
 • Csökkenti a karbantartási költségeket - minden vezetékbekötés PUSH-IN csatlakozókkal történik. Nem szükséges a csavaros csatlakozásoknál megszokott nyomaték ellenőrzés. A rendszer teljes élettartama alatt nincs szükség a csatlakozások tesztelésére.
 • Még extrém környezeti körülmények között is megbízható – a Transclinic 16i+ 1k5 H lehetővé teszi a mérést akár 70ºC hőmérsékleten ± 1% pontossággal (feszültség / áram). Egyetlen sztring felügyelettel segíti a párhuzamos vagy hármas felügyeletet az összekötő dobozokban nehéz környezetben is ezáltal optimalizálja a költségeket.
 • RS485 túlfeszültséglevezető beépítve- Az RS485 interfészek speciális túlfeszültség-védelme már integrálva van, hogy növelje a készülék robusztusságát és megbízhatóságát annak teljes élettartama alatt.

Rendeljen ingyenes fotovoltaikus megoldások mintadobozt!

Rendeljen ingyenes fotovoltaikus megoldások mintadobozt!

Ismerkedjen meg fotovoltaikus alkatrészeink előnyeivel. A PV Stick egyszerű használatától kezdve a vezetékek egyszerű bekötséig a PUSH IN LUF-en keresztül.

További közműszintű AC és DC összekötő dobozok fotovoltaikus rendszerekhez

Minden szinten hatékonyan üzemelő rendszer

Minden szinten hatékonyan üzemelő rendszer

Minden szinten hatékonyan üzemelő rendszer

A fotovoltaikus rendszerek minden szintjéhez képesek vagyunk kifejleszteni és legyártani a megfelelő összekötő dobozokat. Az átviteltől és a biztosítós védelemtől kezdve a felügyeletig az összes funkcionális területet az adott alkalmazásnak megfelelően alakítjuk ki, és minőségi termékeinkkel fedjük le.

1. szint
A különálló sztringek szervizkötegelése és csatlakoztatása inverterrel vagy 2-es szintű összekötő dobozokkal, valamint a védelmi és a felügyeleti funkciók opcionális integrációja

2. szint
Az 1-es szintről kijövő kábelek kötegelése egy kimenő kábelbe az inverterhez történő csatlakoztatáshoz, valamint a védelmi és a felügyeleti funkciók opcionális integrációja

Kommunikácó
A hálózathoz tartozó egyes komponensek összekapcsolása. Az összegyűjtött információk lekérdezése és becsomagolása – például olyan további eszközöktől, mint a kamerarendszerek vagy egy időjárás-állomás

Praktikus telepítési alkatrészek a munkafolyamatok leegyszerűsítéséhez

Fotovoltaikus csatlakozó, PV-Stick

Fotovoltaikus csatlakozó, PV-Stick

Fotovoltaikus csatlakozó, PV-Stick

Krimpelés nélküli huzalozás és egyszerű csatlakoztatás a PV-Stick segítségével – ez az egyedülálló dugaszolható csatlakozó a kipróbált és tesztelt PUSH IN technológiánkat használja.

Fotovoltaikus csatlakozó, WM4 C

Fotovoltaikus csatlakozó, WM4 C

Fotovoltaikus csatlakozó, WM4 C

A WM4 C korszerű krimpelhető csatlakozó, amelyet 1 500 V feszültségig terveztünk, és automatizált összeszereléshez és a terepen történő kézi összeszereléshez egyaránt megfelelő.

Megfelelő telepítési tartozékok

Megfelelő telepítési tartozékok

Megfelelő telepítési tartozékok

A dugaszolható csatlakozóktól a szerszámokig: egymással tökéletesen kompatibilis telepítési tartozékaink minőségét tesztek igazolják. Így magabiztosan tudjuk garantálni a kiváló minőséget és az optimális működést.

Megbízható túlfeszültség-védelem: VARITECTOR PU PV

Megbízható túlfeszültség-védelem: VARITECTOR PU PV

Megbízható túlfeszültség-védelem: VARITECTOR PU PV

A rendszer rendelkezésre állási idejének és nyereségességének maximalizálásához elengedhetetlen a jövőbiztos teljesítményű, megbízható túlfeszültség-védelem. Az 1 500 V generátorfeszültség tűrésére képes VARITECTOR PU PV sorozatot PV sztringösszekötő dobozokban való használatra tervezték. A termék megfelel a legújabb UL és EN szabványoknak, így a világ bármely pontján alkalmazható.

Fotovoltaikus szerszámok

Megbízható installációs szerszámok

A fotovoltaikus rendszer telepítésekor a kivitelező a megbízható és zökkenőmentesen működő eszközöktől függ. A Weidmüller számos professzionális szerszámot kínál erre a célra.

Megbízható installációs szerszámok
Előnyök az Ön számára:
 • Kiváló minőség a hosszú távú használatra
 • Hosszú élettartam
 • Könnyen használható - nehéz munkakörülmények között is

Értéknövelő megoldások

A tökéletes összekötő doboz

A tökéletes összekötő doboz

A tökéletes összekötő doboz

Kiváló minőség, az utolsó részletig jól átgondolva

Nemzetközi projektmunkáink révén mélyrehatóan ismerjük a globális piac követelményeit. Tisztában vagyunk az összes szabvánnyal és irányelvvel, és minden helyzetet a sajátos helyi követelményeknek megfelelően kezelünk. Ha minket választ, működjön a vállalat a világ bármely táján, a tervezéstől a kiszállításig átfogó tanácsokkal és közvetlen támogatással látjuk el.

Tanácsadás

Tanácsadás

Tanácsadás

 • Értéknövelő megoldások kooperatív fejlesztése
 • Finomhangolás az ügyfél pontos igényeinek megfelelően

Tervezés

Tervezés

Tervezés

 • Tervek kidolgozása a globális alkalmazásközpontban, Barcelonában
 • Funkcionális tesztelés és a terv validálása a tömeggyártás megkezdése előtt

Gyártás

Gyártás

Gyártás

 • Telepítés a megfelelő telephelyen a globális gyártási hálózatban
 • Optimális folyamatok az automatikus vizsgálóberendezések révén
 • A nyomon követhetőség sorozatszám alapján biztosított minden házon

Minőség

Minőség

Minőség

 • Az IEC szabvány legújabb követelményeinek megfelelő fejlesztési és összeszerelési folyamat
 • Legmagasabb minőség: a szállított áruk 100%-ának ellenőrzése, minőségi tanúsítványok
 • IEC 61439-2 szerint

Validálás

Validálás

Validálás

 • A környezeti hatásokkal, a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállás és a műszaki biztonság vizsgálata
 • Végső minőség-ellenőrzés IEC 61439-2 tanúsítással

Szolgáltatás

Szolgáltatás

Szolgáltatás

 • Pont időben történő gyártás és egyedi szállítási megállapodások lehetősége
 • Egyszerű üzembe helyezés az átfogó dokumentáció révén

Felügyeleti és SCADA rendszerek

Fél szemmel mindig a teljesítményen

Fél szemmel mindig a teljesítményen

Fél szemmel mindig a teljesítményen

Kiváló kompatibilitás a vezető szállítókkal – megoldásaink teljes körűen együtt alkalmazhatók a felügyeleti és SCADA rendszerekkel

A Weidmüller sztringfelügyelettel ellátott összekötő dobozai (CB-k) bármilyen rendszertopológiába zökkenőmentesen beilleszthetők, és a korszerű felügyeleti és SCADA rendszerek segítségével hibamentes adatbevitelt tesznek lehetővé. Transclinic megfigyelőrendszerünk folyamatosan elemzi a fotovoltaikus rendszerben uralkodó áramerősséget és feszültséget, a túlfeszültség-levezetők és a terhelésmegszakító kapcsolók állapotát, valamint az összekötő doboz hőmérsékletét, így rendkívül részletes rendszerfelügyeletet tesz lehetővé.

Így a teljesítménycsökkenést okozó negatív hatások azonnal felismerhetők és orvosolhatók. A Modbus RTU RS485 nyílt protokoll leegyszerűsíti a felügyeleti és SCADA rendszerekbe való beépítést és segít biztonságosabbá tenni a kommunikációt – így ez a készüléksorozat tökéletesen használható megoldást kínál a felügyeleti és SCADA rendszerek gyártói számára.

A Weidmüller a vezető felügyeleti és SCADA rendszerek szolgáltatóival és adatnaplózóival dolgozik: Meteocontrol, skytron energy, Solare Datensysteme GmbH, GreenPowerMonitor, PV Hardware vagy Axis

Az állapotfelügyeleti rendszerek segítségével a felhasználók ellenőrizhetik az üzem megfelelő működését, illetve észlelhetik és elkerülhetik a rendszer leállítását okozó esetleges problémákat.

Pablo Lo Zicchio, a globális fotovoltaikus szegmens menedzsere

Képzés és támogatás

Támogatást nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt

Támogatást nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt

Támogatást nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt

Fotovoltaikus rendszereit a lehető leghatékonyabban kell felépíteni, és hosszú távon költséghatékonyan, állásidő nélkül kell működtetni. Ügyfeleink élvezhetik a fotovoltaikus iparban szerzett sokéves tapasztalatunk, a szakértelmünk, átfogó szolgáltatási választékunk és globális jelenlétünk előnyeit. Napelem-specialistáink az első tervezési értekezlettől kezdve egészen a rendszer életciklusának végéig felelősségteljesen támogatják az Ön projektjét.

Referenciák

Az állapotfelügyelet a siker záloga: a Sandridge 50 MW projekt

Innovatív mérési és felügyeleti megoldások

A Sandridge 50 MW projekt hatalmas sikernek bizonyult. Az állapotfelügyeleti rendszerek segítségével a felhasználók ellenőrizhetik az üzem megfelelő működését, illetve észlelhetik és elkerülhetik a rendszer leállítását okozó esetleges problémákat. Tudjon meg többet a projektről és arról, hogyan lehet optimalizálni a rendszer egyensúlyi (BoS) teljesítményét.

A webinárokról készült felvételek

Itt megtalálja a legújabb webinárjainkról készült felvételeket.

Letöltések

Kérdése van?

Beszéljük meg az ötleteit!

* Kötelező adatok

Tanácsadás és támogatás

Gattyán András

Energetikai szegmensmenedzser , Mechatronikai mérnök