A Weidmüller Advanced Line sorozatú menedzselhető switchei hálózati redundancia, vezérlés és diagnosztika céljára

- valamennyi általánosan használt protokoll (amilyen például az STP/RSTP vagy az SNMP) támogatása – igen nagy rugalmasság az SFP-portoknak köszönhetően – rendkívül gyors redundancia-mechanizmus – „teljesen menedzselhető” és „részben menedzselhető” változatban is

A Weidmüller Advanced Line sorozatú menedzselhető switchei hálózati redundancia, vezérlés és diagnosztika céljára

Helyi adatkezelés az ipari „dolgok internetjében”

Helyi adatkezelés az ipari „dolgok internetjében”

Az ipari Ethernet, a legszélesebb körben elterjedt kommunikációs szabvány, egyszerű csatlakozást tesz lehetővé a vezérlő szintekkel, továbbá zökkenőmentes kommunikációt biztosít a helyi terepi eszközök és a vezérlőrendszer között. Az Advanced Line új, menedzselhető switcheivel a Weidmüller garantáltan jövőbiztos infrastruktúrát kínál magas szintű rendelkezésre állással, megbízhatósággal és átláthatósággal. Az Advanced Line menedzselhető switchek a redundancia és a vezérlő mechanizmusok segítségével növelik a hálózat rendelkezésre állását, valamint számos diagnosztikai lehetőséget kínálnak a bonyolult automatizálási hálózatokhoz. Ezek a switchek támogatják az általánosan használt protokollokat (amilyen például az STP/RSTP vagy az SNMP), és böngészőben használható webes kezelőfelületen, intuitív módon konfigurálhatók. A Fast Ethernet, Gigabit Ethernet és PoE számára gyártott, valamint 5-24 portos változatok igen nagy rugalmasságot biztosítanak. A széles hőmérséklet-tartomány azt jelenti, hogy a switchek olyan nagy igénybevétellel járó környezetekben is használhatók, mint például a gyártás területén vagy kint a terepen. Az Advanced Line termékcsalád az összetett alkalmazásokban (például port-felügyelettel) alkalmazható teljesen menedzselhető switchektől a részben menedzselhető switchekig terjed, amelyek nagyon jó ár-érték aránnyal használhatók az egyszerűbb feladatokra.

Igen nagy üzembiztonság a gyors redundancia-mechanizmusoknak köszönhetően

Igen nagy üzembiztonság a gyors redundancia-mechanizmusoknak köszönhetően

A mai ipari Ethernet hálózatok alapvetően a gyűrűs redundanciát alkalmazzák. A gyűrűs redundancia módszere növeli az automatizálási hálózatok rendelkezésre állását és csökkenti az állásidőt, egyúttal optimális konfigrálást és kezelést tesz lehetővé a hálózaton belül. A Weidmüller Advanced Line switchei alkalmasak a gyűrűs és a sín-redundancia kombinálására, beleértve több Ethernet switch sínhálózatba kapcsolását is. A head switchből és a lánc külső végein található tail switchből álló konfiguráció magában foglalja a hálózat két végét. A gyűrűs és a sín-redundancia együttes alkalmazásával a rendszergazda olyan redundáns topológiákat hozhat létre, amelyek igen nagy rugalmasságot biztosítanak minden hálózati szegmensben. A Weidmüller Advanced Line switcheivel egy hálózati szegmens meghibásodása esetén egy tartalék útvonal jön létre, ami azt jelenti, hogy egy legfeljebb 250 switchet tartalmazó hálózat csupán 30 ms alatt helyreáll. Ez növeli a hálózat elérhetőségét, egyúttal csökkenti a költséges üzemszünetek számát.

Az Advanced Line sorozat switchei támogatják az általánosan használt protokollokat, így például az STP-t, az RSTP-t vagy éppen az SNMP-t, ezért kifejezetten könnyen különböző automatizálási környezetekbe integrálhatók. Az Advanced Line switchek webes konfigurálása egyszerű és intuitív kezelőfelületen történik. Ezért a felhasználók a megszokott szoftverkörnyezetben érhetik el a switchek összes állapotinformációját és üzemeltetési funkcióját.

A Weidmüller külső biztonsági mentő és visszaállító modult is kínál, ami hiba esetén is zökkenőmentessé teszi az üzemeltetést hibák esetén is. Ez a modul biztonsági mentést készít az eszköz konfigurációjáról, az újrakonfigurálást pedig szükség esetén közvetlenül az eszközön lehet elvégezni. Ez azt jelenti, hogy a konfiguráció biztonsági mentését hálózat vagy számítógép nélkül is el lehet végezni. A csereeszközt ezért közvetlenül a helyszínen lehet üzembe helyezni.

Fast Ethernet, Gigabit Ethernet és PoE (tápellátás Etherneten - a perifériák távoli tápellátása), valamint az 5-24 portos változatok nagy rugalmasságot kínálnak, ami azt jelenti, hogy minden alkalmazáshoz a megfelelő eszközt tudjuk biztosítani. Minden Ethernet switch ipari IP30-as védettségű fémházban foglal helyet, a felpattintható alap pedig egyszerűvé teszi a kalapsínre (TS35) szerelést. Az egyszerű szerelésen túl, a switch másik fontos jellemzője a széles hőmérséklet-tartomány. A switchek –40 és +75 °C környezeti hőmérsékleten használhatók, ezért gyártási és terepi körülmények között is működtethetők.

Az ideális megoldás bármilyen alkalmazáshoz

Az ideális megoldás bármilyen alkalmazáshoz

Az ideális megoldás bármilyen alkalmazáshoz

Az adott verziótól függően a switchek számos kombinálható rézvezetékes és optikai csatlakozót tartalmaznak, ezért különböző átviteli közegeket lehet használni, és nagy távolságokat lehet áthidalni. Multimódusú vagy egymódusú, 500 méter vagy legfeljebb 20 km távolság – az SFP csatlakozók garantálják a rugalmas alkalmazhatóságot. A moduláris csatlakozószerelvénnyel felszerelt adó-vevőt egyszerűen csak csatlakoztatni kell. Ezért a technológiaváltás később bármikor lehetséges.

Az Advanced Line switchek „teljesen menedzselhető” és „részben menedzselhető” változatban kaphatók. A teljesen menedzselhető switchek különösen jól használhatók összetett feladatokat ellátó, valamint a redundanciával, a biztonságos adatátvitellel, vagy az egyes portok felügyeletével kapcsolatban különös követelményeket támasztó hálózatokban. A részben menedzselhető switchek gazdaságos alternatívát jelentenek egyszerű hálózati feladatok esetén, ahol a folyamatok menedzselésére nincs nagy igény.

Kérdése van? Keresse szakértőinket!

Szabó István

Szabó István

Üzletfejlesztési vezető – Automatizálás, Applikációs mérnök