Energiafelügyeleti és -mérési hardver speciális igényeihez

Energiafelügyeleti komponenseink kínálata komoly segítséget jelent az energiafogyasztás mérésében és felügyeletében, az elektromos táphálózatok integrált minőség-ellenőrzésében, valamint a mérési adatok hatékony és praktikus előállításában.

Az előnyök összefoglalása

Nagyobb hatékonyság az állapot rögzítésével

Nagyobb hatékonyság az állapot rögzítésével

Tervezhető szerviz tevékenységek és a motor áram elektromos mért értékeinek kijelzése.

Fokozza az energiahatékonyságot

Fokozza az energiahatékonyságot

A releváns energia- és folyamatadatok folyamatos és megbízható felügyelete. Maximális rugalmasság a független és nyílt adatgyűjtésnek köszönhetően

Maximális rendelkezésre állás az üzemben

Maximális rendelkezésre állás az üzemben

A megfelelő védelmi rendszerrel időben észlelheti a szivárgóáramokat és kijavíthatja a szigetelési hibákat. Energiafelügyelet, szivárgóáram-felügyelet és energiaszolgáltatási minőség egyetlen készülékben.

Energiamérők

A BasicLine és a ValueLine révén két különböző teljesítménybesorolású energiamérőt kínálunk, hogy megfeleljünk egyedi igényeinek. A BasicLine lefedi az energiamérés minden alapvető funkcióját, míg a ValueLine bővített funkciókkal rendelkezik, alkalmazásspecifikus szoftverrel kiegészülve az optimális értékelés biztosítása érdekében.

Újdonság

Energiamérők | BasicLine

Az energiával kapcsolatos adatok lekérése kiváló ár-érték aránnyal

Az alapvető villamossági adatok gyakorlatias megoldása, amelyre a felhasználóknak szükségük lehet a felszerelés, vizualizáció és kommunikáció terén.

 • Árammérés az áramváltón keresztül vagy közvetlenül
 • Többszörös mérés: kWh, W, V, A, PF, Hz, stb.
 • 1 fázis vagy 3 fázis
 • Közvetlen árammérés 100 A-ig

Energiamérők | Value Line

Az energiával kapcsolatos adatok bővített lekérési funkciói

A ValueLine energiamérők teljesítménye túlmutat az energiamérés alapvető funkcióin. Alkalmasak a további energiaminőségi paraméterek meghatározására, tárolására és vizualizálására.

 • Készülék kezdőlapja
 • Az adatrögzítés belső tárolása
 • ecoExplorer go alkalmazási szoftverként

Energia-analizátorok

Az elektromos tápellátó hálózatok holisztikus analízise. Az elektromos hálózat minősége fontos paraméter az ipari üzemek és termelőegységek hatékonysága és rendelkezésre állása szempontjából.

Energy Analyser 750

Az energiával kapcsolatos adatok bővített lekérési funkciói

Az Energy Analyser 750 szabványoknak megfelelő mérései jelentik az első lépést a megnövelt hozzáadott érték felé. Különösen alkalmasak az elektromos áram minőségének felügyeletére az általános szabványoknak megfelelően, mint például EN 50160, IEEE 519 vagy IEC 61000-2-4. Az Energy Analyser 750 megkönnyíti a feszültségminőség speciális paramétereinek átfogó felügyeletét, és támogatja az összes előírt szabvány betartását.

 • EN 50160 az elektromos hálózat üzemeltetőjének felelőssége
 • IEC 61000-2-4 az ipar felelőssége
 • IEC 61000 EMC-szabványok

Energy Logger

Széles körben elterjedtek az egyszerű SO interfészű mérőkészülékek. Ezek azonban a mért adatokat nem tudják közvetlenül a belső hálózatba továbbítani. Ezért minden mérőeszközhöz gateway szükséges: ez az energianaplózó.

Energy Logger

Fogyasztási és folyamat-adatokat gyűjt

Az elektromos energia fogyasztása mellett például a sűrített levegő, víz , és gáz fogyasztását is optimalizálni lehet. A D550 energiaadat-gyűjtő lehetővé teszi a mérési adatok hálózaton keresztüli továbbítását az üzemek között. A D550 energiaadat-gyűjtő impulzusjeleket gyűjt és tárol legfeljebb 15 mérőeszköztől, és ezeket egy LAN-interfészen keresztül továbbítja.

 • Integrált hőmérsékletmérés
 • Integrált Modbus gateway
 • Integrált adattároló
 • Kompakt és költséghatékony megoldás

Áramváltók és egyebek

Áramváltók

Az elektromos paraméterek rögzítéséhez nélkülözhetetlen eszközök az áramváltók. Ezek az egy- vagy háromfázisú hálózat „nagy“ primer áramait (jelenleg max. 4 kA) „kis“ szekunder áramokká (5 A vagy 1 A) alakítják. Ezeket az áramokat ezután az energiamérőkkel fel lehet dolgozni.


Mérő-bontó sorkapcsok

A mérő-bontó sorkapcsokra az áramváltók biztonságos működtetéséhez van szükség. A rossz csatlakozás tönkreteheti az áramváltót! A mérő-bontó sorkapcsok biztonságos megoldást kínálnak erre a problémára. A Weidmüller, mint a vezetékcsatlakozók egyik vezető szállítója, különleges mérő-bontó kapcsokat fejlesztett ki a felhasználókkal szoros együttműködésben – rendkívüli jellemzőkkel:

Utólagosan beépíthető energetikai megoldások

EM-csatlakozódoboz

EM-csatlakozódobozunk kiemelkedő hatékonyságot biztosít egyetlen házban. A Weidmüller széles körben használt termékeinek tökéletes kombinációja. A követelményeinek megfelelően alumínium és műanyag házak közül választhat. Az esztergált házak tökéletesen illeszkednek és a megkívánt tömszelencékkel is fel vannak szerelve. Már beszerelve tartalmazzák a beléjük helyezendő mérőkészülékekhez szükséges moduláris sorkapcsot is. Felcímkézett kábelkészletet is kínálunk, amit speciálisan az adott mérőkészülékhez állítunk össze.

Plug&Play-Box

Az összes gép energiafogyasztásának meghatározása. Plug&Play-Boxainkkal a meglévő gépeket utólag lehet integrálni az energiamenedzsment-rendszerbe. A termékcsalád 4 terméket tartalmaz, amelyek mérik a terepi berendezések energia- vagy sűrítettlevegő-fogyasztását. Az energetikailag eddig figyelembe nem vett áram- vagy sűrítettlevegő-fogyasztókat egyszerűen lehet csatlakoztatni. A boxok egyszerűen felszerelhetők és integrálhatók minden meglévő rendszerbe. Az adatgyűjtés és -feldolgozás egyszerű, gyors és biztonságos. A kommunikáció Modbus/TCP protokollal történik

Alkalmazások

Letöltések

Tanácsadás és támogatás

Szabó István

Üzletfejlesztési vezető - Automatizálás, Applikációs mérnök