LTI Motion – SystemOne CM szervohajtás

Az LTI Motion sikeresen, mintegy 75 százalékkal csökkentette SystemOne CM szervohajtásának méretét, többek között a Weidmüller OMNIMATE® Power Hybrid csatlakozónak köszönhetően

LTI Motion – SystemOne CM szervohajtás
null
A PUSH IN technológiával működő, dugaszolható EMC-árnyékoló megoldással felszerelt OMNIMATE® tápcsatlakozók tökéletesen megfelelnek az LTI Motion készülékgyártó igényeinek.

Az eredmény: teljesítményosztályában a legkisebb méretű, tökéletesen harmonikusan működő rendszer

„A jövő autóipari rendszereivel szemben elvárás, hogy kisebbek és költséghatékonyabbak, valamint biztonságosabbak legyenek, és jobb teljesítményt nyújtsanak. Az ipari termelés fejlődésével ezek a látszólag ellentmondó igények egyre fontosabbá válnak számunkra és ügyfeleink számára egyaránt” – magyarázza Martin Flunkert, a Weidmüller készülékgyártókért felelős menedzsere. „Mi tökéletesen illeszkedő csatlakozókkal segítünk ügyfeleinknek, például az LTI Motion vállalatnak, hogy sikerrel vegyék az akadályt”.

A több mint 40 éves múltra visszatekintő LTI Motion úttörő munkát végez az elektronikus hajtások és az automatizálási technológiák terén. Az összetett meghajtási és mozgatási feladatokat kiterjedt, innovatív termékkínálatukkal, valamint kiterjedt szakértelmükkel oldják meg. Az LTI Motion GmbH a nemzetközi technológiai vállalatcsoport, a Körber automatizálási üzletágának része.

Az LTI Motion SystemOne CM rendszerével jelentős lépést tett előre az integráció minden szintjén: legyen szó a PLC-ben elhelyezett biztonsági vezérlőről, az 500 W-os kapcsolóüzemű tápegységről, vagy a két- és háromtengelyű vezérlők alkalmazásáról. Az 1,5–32 A névleges áramerősségű szervohajtás a radikális méretcsökkentés mellett kiváló teljesítményt nyújt. A hajtás a Weidmüller BV/SV 7.62HP hibrid dugaszolható csatlakozójának is köszönheti, hogy teljesítményosztályának legkisebb tagja lehet. BV/SV 7.62HP hibrid dugaszolható csatlakozó.

A Weidmüller dugaszolható csatlakozói az LTI Motion SystemOne CM rendszerében bebizonyították, hogy milyen komoly értéket képviselnek. Az 55 mm-es szervohajtásnál ezeknek a megoldásoknak köszönhetően rendkívül kevés helyre van szükség a vezérlőszekrényben.

A Weidmüller szakemberei az első ötletek felmerülésétől kezdve a sorozatgyártásig mellettünk voltak, és személyes tanácsokkal segítették munkánkat. A tervek gyors leszállításának köszönhetően közvetlenül az alkalmazási területen is ellenőrizni tudtuk a szervohajtáshoz készült egyéni csatlakozások működését.

Patric Gessner, az LTI Motion termékmenedzsere és projektvezetője

Minimális helyigény a nagy teljesítményű komponenseknek köszönhetően

„Jelentős mértékben a hibrid dugaszolható csatlakozó jellemzőinek köszönhetjük, hogy 75 százalékos helyigény-csökkentést sikerült elérnünk, és így komoly előnyre tettünk szert a piacon kapható más termékekkel szemben. Ugyanakkor egyszerű, felhasználóbarát, három az egyben funkciót is kínálunk ügyfeleinknek: teljesítményt, a jelek kezelését , és dugaszolható EMC-árnyékolást” – magyarázza Patric Gessner, az LTI Motion termékmenedzsere és projektvezetője.

A szabadalmaztatott dugaszolható EMC-árnyékoló csatlakozó egyetlen dugaszolási művelettel kialakítható, közvetlen, biztonságos kapcsolódást kínál a burkolathoz, így a végfelhasználónak nem kell a számos egyedi munkaművelettel bajlódnia, így megtakarítja a munkálatokhoz szükséges időt és pénzt. Ezenfelül a beszerelés során elkövetett hibák kockázata is csökken.

A készülékgyártók igényeit figyelembe véve a Weidmüller állítható „kioldót” is kidolgozott (amely egy működtetőkar a dugaszolható csatlakozón a csatlakozási pont nyitva tartására), így a hibrid dugaszolható csatlakozót a legszűkebb helyeken is speciális szerszámok és „harmadik kéz” nélkül lehet csatlakoztatni.

A Weidmüller többi dugaszolható tápcsatlakozóinak kompaktságát, köztük a BVFL 7.62HP középső peremes csatlakozóét is. A végfelhasználó számára a rendkívül praktikus „egykábeles megoldás” is előnyt jelent. A kompakt szervohajtás csatlakoztatása a dugaszolható hibrid csatlakozó és a hibrid kábel alkalmazásával gyerekjáték.

Partneri kapcsolat, amely kapcsolatokat hoz létre

„A Weidmüller szakemberei az első ötletek felmerülésétől kezdve a sorozatgyártásig mellettünk voltak, és tanácsokkal segítették munkánkat” – emlékszik vissza Gessner. „A tervek gyors leszállításának köszönhetően közvetlenül az alkalmazási területen is ellenőrizni tudtuk a szervohajtáshoz készült egyéni csatlakozások működését.”

A PUSH IN technológiával működő, dugaszolható EMC-árnyékoló megoldással felszereltOMNIMATE® tápcsatlakozóktökéletesen megfelelnek az LTI Motion készülékgyártó igényeinek

Tanácsadás és támogatás

Jakab András

Szegmensmenedzser - készülékgyártók, Villamosmérnök