Akár 80%-kal hatékonyabb gyártási folyamatok

A Stuttgarti Egyetem gépek és gyártóegységek vezérlőinek tervezésével foglalkozó karának „Berendezésgyártás 4.0” című tanulmánya szerint a hagyományos berendezésgyártásban a munkaidő 72%-át a vezetékezésre és a mechanikai szerelésre fordítják.

A Weidmüller Automatizált vezeték megmunkáló központja (WPC) pontosan ezekre a kihívásokra nyújt megoldást. A szoftverrel vezérelt, részben automatizált kábelszerelés jelentősen felgyorsítja a gyártási folyamatokat, és ezzel egyidejűleg biztosítja a legmagasabb minőségi szabványoknak való megfelelést.

Az előnyök összefoglalása

Időtakarékosság

Időtakarékosság

Az automatizált gépek használata csökkenti a folyamatidőket, így hozzájárul a gyártási folyamat hatékonyságának általános növeléséhez.

Kiemelkedő rugalmasság

Kiemelkedő rugalmasság

A rendszerszemléletű megközelítésben a WPC egyes komponensei eltávolíthatók a folyamatsorból, vagy az egyedi funkcióikat önálló módban lehet használni.

Kiváló minőség

Kiváló minőség

Folyamatosan kiváló minőség félautomata gépek alkalmazásával.

A Vezetékmegmunkáló Központ moduláris bővítése

Számos gép beépítése

Az alkalmazástól függően különböző gépeket és nyomtatókat lehet kiválasztani a WPC-ben – pl. egy vagy több CUTFIX PRO, CUTFIX PRO FEEDER, CRIMPFIX R VARIO, CA 100 DUO, vagy THM MultiMark

A feladatok szoftveres, egydarabos áramlási feldolgozása

A WPC szoftver biztonságosan végigkíséri a felhasználót a befejező folyamaton. A szoftver vezérli az összes csatlakoztatott eszközt, és vizualizálja a folyamat minden lépését.

Kábeladagoló kocsi

A mobil kábeladagoló kocsi a WPC ideális kiegészítése, és biztonságosan képes akár 12 különböző vezetéket is szállítani a vágógépbe.

Kötegelő modul az elkészült vezetékekhez

A kompakt kötegelő modul révén a dolgozó egyszerűen kötegelheti az elkészült vezetékeket a megadott sorrendben a következő vezetékezési lépéshez.

A Weidmüller elnyerte a „Cabinet Building Innovation Award” díjat

Az Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomást (Wire Processing Center – WPC) a szakértőkből álló zsűri díjazta

A Weidmüller idén kétszer is elnyerte a díjat. A Zoller & Fröhlich-hel együtt a Weidmüllert is díjazták az Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomásért (WPC), amelyet a félautomatizált kábel-összeszereléssel és -jelöléssel érdemelt ki. A szekrényépítés legidőigényesebb lépése továbbra is a kábelek összeszerelése, a vezetékezés és a jelölés. A Weidmüller Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomása (WPC) ideális megoldást kínál a félautomatizálásra, és akár 80%-kal fokozza a kábel-összeszerelés hatékonyságát. A WPC egy automatikus vágógépből, egy automatikus vágó- és krimpelőgépből és egy hőnyomtatóból áll.

Kábelszerelési megoldások összehasonlítása

A piac számos kábelszerelési megoldást kínál a berendezésgyártók számára a manuálistól a teljesen automatizált eljárásokig. A „Berendezésgyártás 4.0” című kutatás résztvevői a szabványosításban és a kábelek előszerelését célzó megoldásokban látják a legnagyobb lehetőséget a szerelési szakaszban a fejlődésre és a megtakarításra.

A Weidmüller által kifejlesztett vezetékmegmunkáló központ választ ad ezekre a kérdésekre. A berendezésgyártók egy közepes összegű beruházással hozzájuthatnak e moduláris koncepciójú, részben automata megoldáshoz. Ez a termék egyszerűen integrálható a meglévő gyártási folyamatokba, egyúttal a lehető legnagyobb rugalmasságot nyújtja. A berendezésgyártóknak ezenfelül kevesebb időt kell szánniuk ezekre a feladatokra, ráadásul a minőség terén is előrelépést érhetnek el.

Automatizált Vezetékmegmunkáló Központ

A flexibilis, sokoldalú megoldás, széleskörű alkalmazási lehetőségekkel

Az Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomás (WPC) a legkiválóbb minőségű standardokat és a hatékonyság előnyeit alacsony költségekkel és időtakarékossággal kombinálja. A szoftveres vezérlésű, félautomatizált kábelszerelvény jelentősen felgyorsítja a gyártási folyamatokat, és garantálja a legmagasabb szintű minőségi szabványoknak való megfelelést. A hatékonyság alapjául a konzisztens adatok szolgálnak, beleértve a WPC konzisztenciájának ellenőrzését, az egydarabos áramlási koncepció automatizált feldolgozását magán a WPC-n, valamint a kiemelkedő rugalmasságot az összes egyedi eszköz használatán keresztül önálló módban.

  • Kiváló minőség
  • Kiemelkedő rugalmasság
  • Hatékony időmegtakarítás
  • Többszörös adagoló egység

WPC eszköz

Tervezőszoftver integrált konzisztencia-ellenőrzéssel

A WPC szerszám tervezőszoftvere a kapocs az adattervezés és a feldolgozás között a termelésben. Az eCAD adatokat különböző módokon lehet a WPC szerszámba importálni. A manuális bevitel mellett az adatokat közvetlenül az Eplan, Zuken E3 vagy WSCAD eszközökről is be lehet olvasni. Emellett lehetőség van a (szintén eCAD programokból generált) CSV fájlok átvitelére a tervezőszoftverbe. A Weidmüller megfelelő sablont kínál, az egyes paraméterek helyes elrendezésével. Ez is használható az adatok feldolgozásához a meglévő Excel-fájlokból. Mielőtt az adatokat a WPC-be továbbítják (a hálózaton vagy egy USB-n keresztül), ellenőrzni kell a konzisztenciát, ami az összes fontos paraméterre kiterjed, például a kábel hosszúságára, az érvég eldolgozására, illetve a szám és a címkézési adatok teljességére. Ez biztosítja a kábellel kapcsolatos, WPC-vel végzett feladatok megbízható elvégzését.

Az Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomás kezelése

Az Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomás kezelése

Ez egy YouTube-videó. A videóra kattintva Ön elfogadja a Google/YouTube adatvédelmi szabályzatát és felhasználási feltételeit . Ön elfogadja a mi Adatvédelmi szabályzatunkat is.

Ismerje meg új termékünket, a Vezetékmegmunkáló Központot. A termékjellemzők mellett a WPC és a tartozékok kezelésével is részletesen megismerkedhet.

Tanácsadás és támogatás

Automatizált Vezetékmegmunkáló Állomás – Élő tapasztalat

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső WPC helyét, és tapasztalja meg személyesen a félautomatizált kábel kezelésének és folyamatainak előnyeit.

A tökéletes kiegészítés

Ügyféltörténet

Letöltések

Tanácsadás és támogatás