Autógyártás és robotika

A járműgyártás digitalizálása és rugalmasabbá alakítása az értéklánc mentén

Autógyártás és robotika

Jövőbiztos megoldások az autóipar számára

A jövő járműgyártása a digitalizálás, a rugalmasság és a fenntarthatóság sarokkövein alapul. Az Industry 4.0 intelligens gyárakra vonatkozó koncepciója szerint mindenért hálózatba kötött és biztonságos folyamatok felelnek. A termelés során a legfontosabb az ember, akinek az autonóm járművek (AGV), az innovatív azonosítási technológiák (RFID) és az együttműködő robotok (Cobots) átfogó támogatást nyújtanak. A mesterséges intelligencia (AI), a big data-elemzések és a prediktív karbantartás nagyfokú átláthatóságot biztosít a tervezésben, az ellenőrzésben és a minőségben. A meglévő „barnamezős” üzemeket fel kell készíteni az eszközök internetes hálózatára (IoT). Az új, „zöldmezős” üzemeket teljes digitális tervezés és előzetes szimuláció segítségével tervezik majd meg.

Az autóiparban és a robotikában megbízható partnerként a következőket biztosítjuk ügyfeleinknek:

A lehető legmagasabb minőség

A lehető legmagasabb minőség

Kínálatunk fejlesztése során komoly hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legmagasabb minőségszintet érjük el.

Globális lábnyom

Globális lábnyom

Nemzetközi vállalat vagyunk, így kiválóan tudunk alkalmazkodni ügyfeleink igényeihez és üzleti eseteihez

Fókuszban a piaci elvárások

Fókuszban a piaci elvárások

Okos és intelligens portfóliónkkal fenntartható előnyöket nyújtunk az Industry 4.0 terén is

Múltbéli eredmények

Múltbéli eredmények

Az OEM területén szerzett sokéves jártasságunk révén tapasztalt és megbízható partnerként segítjük ügyfeleinket.

Kutatás és fejlesztés

Kutatás és fejlesztés

Jövőorientált vállalat vagyunk, ezért az olyan területeken is folyamatosan új megoldásokat keresünk, mint a termelési rugalmasság vagy éppen az e-mobilitás

Az 5G mobilhálózat fontos eleme a gépek közötti kommunikáció (M2M) és az IoT. Ez döntő különbség a mobilkommunikáció korábbi generációihoz képest. Számos felhasználási és alkalmazási terület elképzelhető az ipari gyártás és termelés során. Ez különösen az autóipari tervezésre vonatkozik, ahol a lehető legnagyobb rugalmasság és a valós idejű teljesítmény egyaránt rendkívül fontos.

Elmar Zimmerling, autógyártás és robotika, globális szegmensmenedzser

Szembenézés a piaci kihívásokkal: innováció és szenvedély

Rugalmasabb termelés

A jövőben maguk a csatlakozók is intelligenssé válnak – az új csatlakozási és integrációs technikák fejlesztése jelenleg is folyik, azzal a céllal, hogy érzékelőkhöz és aktuátorokhoz használható intelligens csatlakozókat alkossunk meg. Ez biztosabb alapot teremt az Industry 4.0 megvalósításához és a kiber-fizikai rendszerek létrehozásához.

Digitalizálás az automatizálásban

Az automatizálás jövőbeni fejlődésének egyeik sarokköveként, a digitalizálás ma is alapvető szerepet játszik. Az 5G-ACIA tagjaként tevékenyen részt veszünk az ipari igények és szabványok, a használati esetek és a kapcsolódó hardverkomponensek körülhatárolásában és fejlesztésében. A folyamatokat az új, digitális üzleti modellek, az ember és a gép közötti együttműködés, valamint az AI-alapú technológiák viszik előre.

Fenntarthatóság és e-mobilitás

Az elektromos járművek kialakítását a fenntarthatóság követelményeinek kell alárendelni – ez az igény a gyártásnál kezdődik, de az ellátási és logisztikai lánc teljes energiaigényét, valamint az alkatrészek végső gyári összeszerelését ugyanúgy lefedi. A legfontosabb kihívások közé tartozik az energiagazdálkodás, az akkumulátortechnológia és a töltőrendszerek. A gyártás során felhasznált energia jelentős része az akkumulátor előállításához szükséges – ez a tényező komoly következményekkel jár a karosszériaműhely és a gyártás során felhasznált további anyagok tekintetében.

Autonóm járművek

Az autonóm járművek a jövőben mozgó irodáinkká és nappalinkká válnak majd. A jármű által kínált felhasználói élmény középpontjában ekkor már nem a vezetés fog állni, hanem a térérzet és a helykihasználás. Az autók, különösen a belső terek kialakítása jelentősen el fog térni a jelenlegitől. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a beszállítók új termékeket, alkalmazásokat és gépeket fejlesszenek ki.

Készítse fel gyártását az ipari eszközök internetes hálózatára (IIoT)

Az ipari környezet digitalizálását gyakran társítják az Industry 4.0 világához.

A különféle adatforrásokból származó értékes adatok gyűjtése, összesítése és elemzése összetett feladat – kivéve, ha kizárólag a legújabb gépeket és rendszereket válogatja össze („zöldmezős” beruházások), amelyek az Industry 4.0 kommunikációs szabványán, az OPC-UA protokollon alapulnak. A valóság azonban általában másképp néz ki. A különböző korú konstrukciókból származó, eltérő módon kommunikáló, heterogén gépek („barnamezős” rendszerek) környezetében az üzemek megfelelő pontjait utólag kell ellátni ipari IoT-kompatibilitással. A Weidmüller ezen a területen nyújt egyéni igényekre szabott támogatást az ipari IoT megvalósításában.

  • Gép csatlakoztatása a felhőhöz
  • Energiafelügyelet (digitális szolgáltatás)
  • Prediktív karbantartás
  • Minőségfelügyelet
  • Terepi gépek optimalizálása
  • Távoli hozzáférés

Termékek és megoldások automatizáláshoz és robotikához

Energiafelügyelet

Az autógyárakban is jelentősen megnőtt a fenntartható termelés, a fenntarthatósággal kapcsolatos tudatosság iránti igény. A Weidmüller energiagazdálkodási (EM) megoldásai lehetővé teszik a gyárak fokozatos fejlesztését az energiafogyasztás (és ezáltal az energiaköltségek) folyamatos csökkentése érdekében.

Csatlakoztatási megoldások

A robotok által támogatott autóipari gyártásban régóta bevált gyakorlat a szélsőséges körülmények között is megbízható csatlakozások használata. Komoly szakértelemmel rendelkezünk a különféle robotok és a hozzájuk tartozó szerszámok elektromos csatlakoztatásának és huzalozásának megbízható és bevált megoldásaiban.

Teljesítménykezelés

A tápforrásokra általában kevesebb figyelmet fordítanak, mint az üzem más funkcióira. De ha a 24 V-os egyenáramú tápellátás meghibásodik, az fontos komponenseket ránthat magával, sőt akár az egész termelés leállásához is vezethet. Az egyedülálló Weidmueller Smart Grid 24V-DC intelligens elektronikus terhelésfelügyelettel ellátott tápforrásokon alapul.

Ipari analitika

Manapság a gépektől és a gyártásból származó adatok megértése kulcsfontosságú sikertényező minden iparágban. Az ipari analízis terén kialakított megoldások valós időben elemzik a gépek adatait, és proaktív értesítéseket küldenek, amelyek megkönnyítik a gépkezelők és a szerviztechnikusok munkáját.

Rendkívül hatékony teljesítményelosztás

Az energiahatékonyság növelése, az energiaellátás bizonytalan természete és az energia ingadozó minősége olyan kihívások, amelyekre a gyártóiparnak hamarosan megoldást kell találnia. A modern ipari környezetben a háromfázisú, 400 V-os váltakozó áramú tápegységek számítanak szabványosnak. Ezeknél az egységeknél elengedhetetlen az elektromos energia váltakozó áramú feszültségről egyenáramú feszültségre történő átalakítása. A ma használt energiahatékony, állítható sebességű villamos hajtások, frekvenciaváltók, szervoinverterek, robotok, CNC-kinematika, szállítószalagok, indexelőasztalok és más berendezések már rendelkeznek beépített egyenáramú köztes áramkörrel. A Weidmüller egy közismert vállalatokból alakult konzorcium részeként foglalkozik az egyenáram-alapú megoldások ipari felhasználási eseteinek kidolgozásával.

Érintésmentes teljesítményátvitel 240 W-ig

Érintésmentes teljesítményátvitel 240 W-ig

This is a YouTube video. By clicking on this video, you agree to Google/YouTube's Privacy Policy & Terms of Use . You also agree to our Privacy Policy.

Az égett, elgörbült vagy piszkos érintkezők gyakran okoznak időigényes és költséges gyártási hibákat. Ez az autógyártási technológiákban különösen gyakran előfordul, például az olyan ipari robotoknál, amelyek gyakran cserélnek szerszámot. A Weidmueller FreeCon Contactless az Industry 4.0 szabványain alapuló, innovatív moduláris egység, amely rugalmas és karbantartásmentes.

Legfrissebb hírek az autóipar és robotika világából

Letöltések