null

Témakör: Az ipari IoT megértése olyan, mintha egy új nyelvet szeretnénk megtanulni, amely az adatokon alapul. A Weidmüller segítségével könnyen megismerkedhet az IIoT világával: segítünk, hogy partnereink megtanuljanak az adatok nyelvén, és értéket nyerhessenek ki az adataikból.

Olvasási idő: 4 perc

Roger Kroon, Globális Disztribúció vezető
Én vezetem a Weidmüller globális disztribútorirányítási osztályát. Elkötelezett disztribúciós szakértőkből álló csapatommal azon dolgozunk, hogy hosszú távú és mindkét fél számára előnyös partneri kapcsolatokat építsünk ki, hogy valódi hozzáadott értéket teremthessünk közös ügyfeleinknek.

Az ipari IoT alapjai: tanuljunk meg az adatok nyelvén!

null

Több mint 20 éve foglalkozom ipari automatizálással, ezért tisztában vagyok vele, hogy az új technológiák gyakran bizonytalanságot hoznak,és hogy általában komoly gyakorlati tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy valakisikeresen kiismerje magáta használatukban. Ma már magabiztosan beszélek azIIoT nyelvén, amely teljes mértékben az adatokra épül.

Sokat beszélgettem kereskedőpartnereinkkel az ipari IoT-ben rejlő lehetőségekről, és arra jutottam, hogy továbbra is sok a bizonytalan pont. Egy valami azonban nem kétséges: az IIoT kihasználatlan lehetőségek tárházát rejti a partnerek számára. Az új üzleti lehetőségek kihasználásához azonban az kell, hogy hajlandóak legyünk változtatni a munkamódszereinken, megtanuljunk beszélni az adatok nyelvén, valamint megfelelő partnereket találjunk, akikre hosszú távon is számíthatunk.

Módszerek: a lehető legjobb megoldások

null

A Harvard Business Review Analytic Services által közzétett, „Accelerating the Internet of Things Timeline” (Az IoT bevezetésének felgyorsítása) című globális felmérésre válaszoló vállalati vezetők szerint az IIoT jelentősen növelheti a termékek és szolgáltatások minőségét, csökkentheti az üzemeltetési költségeket, valamint új megoldások kidolgozásához is hozzájárulhat.

Abban tehát szinte mindenki egyetért, hogy az IIoT rengeteg előnnyel járhat, de a tanulmányból az is kitűnik, hogy a „hogyan?” továbbra is egy nagy megválaszolatlan kérdés. A válaszadók mintegy fele úgy fogalmazott, hogy nem tudja, hogyan fogjon bele a technológia használatába. 40%-uk számára nehézséget jelent olyan külső tanácsadókat találni, akik értenek az IIoT területéhez. További 34% pedig nem talál olyan szakértőt, aki kellő tapasztalattal rendelkezik az adott ágazatban.

Számomra ebből az derül ki, hogy komoly kereslet mutatkozik a külső IIoT-szakemberekre, ami mind a Weidmüller, mind partnereink számára komoly lehetőséget jelent. Ezért a Weidmüller küldetésének tartja, hogy megkönnyítse a vállalkozásoknak az IIoT megismerését. Számtalat komponenst és megoldást kínálunk az adatok gyűjtéséhez, előfeldolgozásához, továbbításához, elemzéséhez és felhasználásához, a szenzoroktól egészen a felhőig.Ami pedig még fontosabb, IIoT-szakértőink segítenek megválaszolni a kérdést: Hogyan szeretné hasznosítani az ipari IoT előnyeit? Segítünk elérni, hogy ügyfeleink és partnereink megtanuljanak az adatok nyelvén, élvezhessék értéknövelt szolgáltatásaink előnyeit, és így kinyerjék az adatokban rejlő értéket.

Szilárd alapok: a lehető legjobb teljesítmény

null

Az IIoT sikeres kihasználásához megfelelő alapokat kell lefektetnünk az adatgyűjtés, az előfeldolgozás és az adattovábbítás révén. A disztribútorok számára ez otthonos terület, hiszen főként a megfelelő komponensek kiválasztásán alapul, és lényegében nem különbözik attól, ahogy eddig is irányítottuk a vállalkozásainkat.

A Weidmüller kínálatában minden megtalálható, amire a szilárd IoT-infrastruktúra kiépítéséhez szükség lehet. Legyen szó a szenzoradatok begyűjtéséről a u-remote I/O rendszerrel vagy analóg jelátalakítóinkkal, az adatok előfeldolgozásáról vagy továbbításáról biztonságos, hálózatok közötti kommunikációt is támogató routereinkkel, vagy akár konfigurálható és nem konfigurálható switchek segítségével kialakítható nagyszámú résztvevőt támogató hálózatok kezeléséről.

Előnyök: hosszú távon is

null

A digitalizáció önmagában nem elegendő. A folyamat minden lépésénél fel kell tennünk a legfontosabb kérdést: „Hogyan jár jól az ügyfél?” Hiszek benne, hogy ha valóban az IIoT-szolgáltatások élmezőnyébe szeretnénk tartozni, még az alapvető infrastruktúra terén is hosszú távú előnyöket kell kínálnunk a végfelhasználóknak. Az intelligens gyárak terén ez jövőbiztos termékeket jelent, amelyek nemcsak a jelenlegi kihívásokra adnak választ, hanem a további IIoT-fejlesztéseket is támogatják.

Ilyen például a PROtop tápegység. Zöld- és barnamezős beruházásokhoz egyaránt kiváló választás, mivel a kommunikációs modulok utólag is beszerelhetők. Így ha az ügyfelek esetleg új módokon szeretnék használni az adataikat, akkor erre is lehetőségük van, ami véleményem szerint komoly értéket jelent.

Hozzáadott érték: adatalapú megoldások egyszerűen

null

Ahhoz, hogy a vállalatok az IIoT segítségével növeljék a rendszereik hatékonyságát és termelékenységét, vagy új üzleti modelleket dolgozzanak ki, az adatok megértése elengedhetetlen a hatékony felhasználásukhoz. Olyan ez, mint amikor az ember új nyelvet kezd el tanulni.

A tanulmány is kiemeli, hogy az IIoT-ből profitálni kívánó cégek előtt álló egyik legnagyobb kihívás a megfelelő partner megtalálása. Úgy vélem, hogy ma még sok disztribútor nem érzi magát elég magabiztosnak ahhoz, hogy felvállalja ezt a feladatot. Az adatalapú üzleti tevékenységet ma is bizonytalanság övezi, ezért kevésbé kiszámítható, mint az elektronikai komponensek piaca. Természetes, hogy sokan tétováznak és bizonytalankodnak. Ehhez az új üzletághoz ugyanis a korábbiaktól eltérő szaktudásra, teljes mértékben megoldásközpontú értékesítési megközelítésre és hosszú távú elkötelezettségre van szükség – ezért a disztribúciós piac számos szereplője nem tudja, hogyan kínálhatna ilyen megoldásokat.

A következő lépések: a kihívások közös leküzdése

null

A felmérés szerint az autóipari, energetikai, építőipari és gyártóipari ágazatban ma a preventív és a prediktív karbantartástkínáló alkalmazások jelentik az első számúprioritást. Ezek a szektorok hajlandóak megtenni a következő lépést. Biztosíthatom partnereinket, hogy nekik sem kell egyedül szembenézniük a kihívásokkal.

A Weidmüller különböző prediktív karbantartási megoldásokat kínál ezeknek az iparágaknak, köztük egyszerűen használható szoftvereket és adattudósaink által tervezett egyéni megoldásokat. Ránk számíthat: egyrészt elérhetővé tesszük IIoT-szakértőinket partnereink számára, másrészt átfogó képzési programokkal és közös ügyfélprojektekkel segítjük őket, hogy maguk is megszerezhessék a szükséges know-how-t. Hiszen egy csónakban evezünk!

Folyékonyan az adatok nyelvén

null

Úgy vélem, hogy ennek az ajánlatnak köszönhetően a Weidmüllerrel való együttműködés nagyszerű előnyöket kínál minden partnernek, aki szeretne belépni az IIoT piacára. Erős és hosszú távú partneri kapcsolatokat építünk: célunk, hogy megtaláljuk a sikeres kombinációt, amellyel kielégíthetjük a végfelhasználó partnereink igényeit. Ennek érdekében megmutatjuk nekik az IIoT-hez vezető legegyszerűbb utat, és megtanítjuk őket, hogyan profitálhatnak az adataikból: az összegyűjtött adatok megértésével és felhasználásával hozzáadott értéket teremtünk. Ugyanakkor új, nyereséges üzleti lehetőségeket teremtünk partnereinknek. A lényeg, hogy megtanuljunk helyesen beszélni az adatok nyelvén. Ha szeretné, hogy az Ön értékesítési csapata is hozzájusson ehhez a készséghez, keressen meg minket.

Ipari IoT – tények és számok

Tökéletes kiegészítés

További információk a kereskedőpartnerekről

Kapcsolatfelvétel