Energiaátvitel és -elosztás

A tudás és a tapasztalat a legfontosabb eszközünk. Portfóliónk az alkalmazások széles körét lefedi: a biztonság és a rugalmasság tökéletes egyensúlyát kínáló csatlakozási megoldásaink, egyedülálló elektronikus komponenseink és elemzési rendszereink a legmagasabb elvárásokat is gond nélkül teljesítik.

Energiaátvitel és -elosztás

Az intelligens hálózatok támogatása kiváló minőségű komponensekkel

A Weidmüllernél tudjuk, hogy az energiaszolgáltatók ma számos kihívással néznek szembe. Az energia megfelelő továbbítása az egész világon fontos célnak számít, és az elektromos hálózatok kulcsszerepet játszanak a legtöbb kormány dekarbonizációs célkitűzéseiben. A megújuló energia integrációja, az elosztott termelés, az önfogyasztás, az elektromos járművek stb. csak akkor tudnak elterjedni, ha az elektromos hálózatok intelligens hálózatokká válnak. Az intelligens hálózatok létrehozásához azonban elengedhetetlen a digitalizáció, a kommunikáció, a kiberbiztonság és az elemzések. A Weidmüller termékválasztéka az „okos” összekötő elemektől az ipari analitikáig elsőosztályú termékeket kínál. E megoldások révén a közműszolgáltatók okosabbá tehetik hálózataikat, miközben teljesítik a rendkívül nagy megbízhatóságra és elérhetőségre vonatkozó követelményeket.

Az energiaátvitel és -elosztás területén megbízható partnerként a következőket biztosítjuk ügyfeleinknek:

A karbantartási munkatársak biztonsága

A karbantartási munkatársak biztonsága

A védő- és mérőberendezések között áramváltókkal megvalósított csatlakozásoknál olyan incidensek következhetnek be, amelyek veszélyeztetik a berendezések és a munkatársak biztonságát. Célunk, hogy garantáltan biztonságos (a make-before-break koncepcióra épülő) összetevőket fejlesszünk, amelyekkel kiküszöbölhetők az emberi hibák ezeknél a kritikus fontosságú csatlakozásoknál.

Megbízható elektronikai termékek szélsőséges környezetekhez

Megbízható elektronikai termékek szélsőséges környezetekhez

Átfogó termékválasztékunkban az energiaszolgáltatók a legszigorúbb követelményeikhez is megtalálják a megfelelő megoldást: IEC 61850 Ethernet-switcheket, IEC 61000-4-30 szerinti A osztályú minőségelemzési megoldásokat, valamint különböző tápegységeket (köztük szünetmentes tápegységeket is) kínálunk, amelyeket jelenleg is számos nemzetközi gyártó használ a másodlagos alállomások automatizálására és más feladatokra.

Ipari analitika a magasabb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokhoz

Ipari analitika a magasabb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokhoz

Az intelligens mérési megoldások és az intelligens hálózatok révén az energiaszolgáltatók hatalmas mennyiségű információt gyűjthetnek össze a hálózatról. Az analitikai rendszerek alkalmazásával ugrásszerű fejlődés érhető el a hálózat megbízhatósága, az energia minősége és a biztonság terén, ami komoly költségmegtakarítást jelent.

Az elektromos hálózatok modernizálása és digitalizációja kulcsfontosságú lépés a dekarbonizációs célkitűzések elérése felé. Az energetikai átalakulás már folyamatban van, és az átviteli és elosztóhálózatok olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyek intelligens megoldást igényelnek. A Weidmüller választékában kapható termékekkel járul hozzá ezeknek a kidolgozásához. Let's connect.

Pedro Cotoner, az energiaátvitellel és -elosztással foglalkozó szegmens globális menedzsere

Szembenézés a piaci kihívásokkal: innováció és szenvedély

Okosmérések

Az energiaellátók egyre nagyobb mértékben cserélik le a hagyományos villanyórákat okosórákra. A Weidmüller ezért számos olyan különböző, egyedi szerelősínt fejlesztett ki, amelyek megkönnyítik az órák cseréjét és tesztelését, miközben garantálják az eszközök és a személyzet biztonságát. I és II típusú túlfeszültség-védelmi készülékek átfogó választékával is rendelkezünk, amelyeket számos helyen alkalmaznak az újonnan telepített elektronikus mérőberendezések védelmére.

Az energiaelosztás automatizálása

Az elosztás automatizálása kulcsfontosságú lépés az intelligens hálózatok felé vezető úton. A szekunder alállomások felügyelete és automatizálása megbízható és kompakt termékeket igényel: a Weidmüller portfóliója számos olyan kulcsfontosságú elemet tartalmaz, amelyre szükség lehet az „intelligens” másodlagos alállomásoknál. Nálunk megtalálja a tartalékrendszereket, a LAN/WAN kommunikációs eszközöket, a túlfeszültség-védelmi készülékeket, valamint a belső csatlakozáshoz szükséges alkatrészeket az áramellátó rendszerhez.

Berendezések az alállomáshoz és MV-kapcsolókészülékek

Az alállomások védelmi és vezérlési rendszere és az elsődleges berendezések között több ezer kritikus csatlakozást kell kialakítani. A Weidmüller moduláris sorkapcsainak és jelölőinek átfogó kínálata a legjobb megoldást nyújtja a különféle típusú jelek megbízható és biztonságos csatlakoztatására. Kínálatunk a jelfogók nagy termékcsaládját is tartalmazza. Ez lehetővé teszi, hogy a transzformátor-állomások vezérlőszekrényeihez szükséges tartozékok teljes körét kínáljuk.

Energiafelügyelet

Energiamérő berendezések, az alállomás berendezéseiben az energiafogyasztás mérésére használt eszközök, MV-kapcsolókészülékek, vagy éppen az elektromos hálózat határán az energiaminőség mérésére szolgáló IEC 61000-4-30 A osztályú energiaanalizátorok: a Weidmüller energiamenedzsment megoldásai között nem csupán fő terepi készülékeket (energiamérőket és analizátorokat) talál, hanem különböző áramváltók, Rogowski-tekercsek, felügyeleti szoftverek és analitikai eszközök közül is válogathat.

Termékek és megoldások az energiaátvitelhez és -elosztáshoz

Klippon® Connect TTB mérő-bontó termékcsalád áramváltók és transzformátorok vezetékezésére

Termékfejlesztések!

Egyszerű. Gyors. Biztonságos.

Az alállomásokon a műszertranszformátorral felszerelt védelmi, vezérlő- és mérőeszközök közötti kapcsolat kritikus , mivel közvetlenül kihathat személyzet és az eszközök biztonságára. A Klippon Connect mérő-bontó sorkapcsok új TTB-szériája tökéletes megoldást kínál ezekre a csatlakozásokra, biztosítva minden csatlakozási kör egyszerűségét, valamint a személyzet és eszközök biztonságát.

  • Kényszerített rövidzárlat mechanizmus a 100%-ban biztonságos kezeléshez (Biztonságos Átkapcsolási Mechanizmus)
  • Az egyedi, emelőkaros mechanizmus maximális csatlakozási megbízhatóságot és ideális láthatóságot biztosít a kezelő számára
  • Rögzített alkatrészek (tartozékok) a telepítési és karbantartási munkák során elvárt megbízhatóság fokozása érdekében
  • Keresztösszekötő csatorna az elem előtt és után, az érintkezés lehető legrugalmasabb bontása érdekében

Alállomás sor

Termékfejlesztések!

Ethernet kapcsolók, IEC 61850-3 megfelelőséggel

Az Ethernet kapcsolókra szükség van az alállomások automatizálási rendszereiben, ezért ugyanabban a szekrényben kapnak helyet, mint a védelmi és vezérlő IED-k (intelligens elektronikus eszközök). Ennek megfelelően fontos, hogy az Ethernet kapcsolók is az „alállomásnak megfelelő megerősítéssel” rendelkezzenek az EMI (elektromágneses interferencia) immunitás szempontjából. Alállomás sorunk tökéletesen megfelel a T&D állomány Ethernet kapcsolóira vonatkozó követelményeknek.

  • Az IEC 61850-3 és az IEEE 1613 szabványnak való megfelelőség
  • Számos elérhető modell különböző portkiosztásokkal, a kompakt DIN-síntől a moduláris 19” keretes eszközökig
  • Redundáns tápellátás minden modellnél, és széles üzemi hőmérséklet, -40 és 85 ºC között
  • Akár 10 Gbit/s interfészek és IEEE 1588v2 (PTPv2) megfelelőség, amely megfelel a digitális alállomásra vonatkozó követelményeknek (folyamat busz)

Biztonságos védelmi és mérési csatlakozások

Megbízható termékek, amelyek tökéletes egyensúlyt kínálnak a biztonság és a rugalmasság között

A mérőműszerekhez használt szerelősínjeink bármilyen specifikus követelményhez adaptálható. Segítségükkel könnyen cserélhetők és ellenőrizhetők a mérőműszerek, miközben a kezelő személyzet biztonsága megőrizhető. Ezenfelül speciális termékeinkkel az elektronikus berendezések és az áramváltók kritikus fontosságú csatlakozásainál gyakran előforduló kockázatok is elkerülhetők.

Ezek a termékek a csatlakozó nyitása előtt automatikusan rövidre zárják az áramváltó oldalát, így a karbantartási műveletek garantáltan biztonságosan elvégezhetők.

Legfrissebb hírek az energiaátvitel és -elosztás világából

Tartalomközpont: energiaátvitel és -elosztás

Maradt még kérdése?

Beszéljünk az ötleteiről!

* Kötelező adatok

* Kötelező adatok