Energiaátvitel és -elosztás

A tudás és a tapasztalat a legfontosabb eszközünk. Portfóliónk az alkalmazások széles körét lefedi: a biztonság és a rugalmasság tökéletes egyensúlyát kínáló csatlakozási megoldásaink, egyedülálló elektronikus komponenseink és elemzési rendszereink a legmagasabb elvárásokat is gond nélkül teljesítik.

Energiaátvitel és -elosztás

Az intelligens hálózatok támogatása kiváló minőségű komponensekkel

Az intelligens hálózatok támogatása kiváló minőségű komponensekkel

A Weidmüllernél tudjuk, hogy az energiaszolgáltatók ma számos kihívással néznek szembe. Az energia megfelelő továbbítása az egész világon fontos célnak számít, és az elektromos hálózatok kulcsszerepet játszanak a legtöbb kormány dekarbonizációs célkitűzéseiben. A megújuló energia integrációja, az elosztott termelés, az önfogyasztás, az elektromos járművek stb. csak akkor tudnak elterjedni, ha az elektromos hálózatok intelligens hálózatokká válnak. Az intelligens hálózatok létrehozásához azonban elengedhetetlen a digitalizáció, a kommunikáció, a kiberbiztonság és az elemzések. A Weidmüller portfóliójában kiváló minőségű termékeket talál (az „intelligens” csatlakozóktól az ipari analitikáig): mi ezekkel segítjük az energiaszolgáltatókat abban, hogy az intelligens hálózatok megvalósítása során se kelljen kompromisszumot kötniük a magas megbízhatóság és rendelkezésre állás terén.

Az energiaátvitel és -elosztás területén megbízható partnerként a következőket biztosítjuk ügyfeleinknek:

A karbantartási munkatársak biztonsága

A karbantartási munkatársak biztonsága

A védő- és mérőberendezések között áramváltókkal megvalósított csatlakozásoknál olyan incidensek következhetnek be, amelyek veszélyeztetik a berendezések és a munkatársak biztonságát. Célunk, hogy garantáltan biztonságos (a make-before-break koncepcióra épülő) összetevőket fejlesszünk, amelyekkel kiküszöbölhetők az emberi hibák ezeknél a kritikus fontosságú csatlakozásoknál.

Megbízható elektronikai termékek szélsőséges környezetekhez

Megbízható elektronikai termékek szélsőséges környezetekhez

Átfogó termékválasztékunkban az energiaszolgáltatók a legszigorúbb követelményeikhez is megtalálják a megfelelő megoldást: IEC 61850 Ethernet-switcheket, IEC 61000-4-30 szerinti A osztályú minőségelemzési megoldásokat, valamint különböző tápegységeket (köztük szünetmentes tápegységeket is) kínálunk, amelyeket jelenleg is számos nemzetközi gyártó használ a másodlagos alállomások automatizálására és más feladatokra.

Ipari analitika a magasabb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokhoz

Ipari analitika a magasabb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokhoz

Az intelligens mérési megoldások és az intelligens hálózatok révén az energiaszolgáltatók hatalmas mennyiségű információt gyűjthetnek össze a hálózatról. Az analitikai rendszerek alkalmazásával ugrásszerű fejlődés érhető el a hálózat megbízhatósága, az energia minősége és a biztonság terén, ami komoly költségmegtakarítást jelent.

Az elektromos hálózatok modernizálása és digitalizációja kulcsfontosságú lépés a dekarbonizációs célkitűzések elérése felé. Az energetikai átalakulás már folyamatban van, és az átviteli és elosztóhálózatok olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyek intelligens megoldást igényelnek. A Weidmüller választékában kapható termékekkel járul hozzá ezeknek a kidolgozásához. Let’s connect!

Pedro Cotoner, az energiaátvitellel és -elosztással foglalkozó szegmens globális menedzsere

Szembenézés a piaci kihívásokkal: innováció és szenvedély

Intelligens mérések

Intelligens mérések

Intelligens mérések

Egyre több szolgáltató tér át a hagyományos megoldásokról az intelligens fogyasztómérőkre, ezért a Weidmüller a munkatársak és a berendezések biztonsága érdekében különféle, testre szabható DIN-sínes szerelvényeket fejlesztett ki, amelyek megkönnyítik a mérőberendezés cseréjét és ellenőrzését. I és II típusú túlfeszültség-védelmi készülékek átfogó választékával is rendelkezünk, amelyeket számos helyen alkalmaznak az újonnan telepített elektronikus mérőberendezések védelmére.

Az energiaelosztás automatizálása

Az energiaelosztás automatizálása

Az energiaelosztás automatizálása

Az elosztás automatizálása kulcsfontosságú lépés az intelligens hálózatok felé vezető úton. A szekunder alállomások felügyelete és automatizálása megbízható és kompakt termékeket igényel: a Weidmüller portfóliója számos olyan kulcsfontosságú elemet tartalmaz, amelyre szükség lehet az „intelligens” másodlagos alállomásoknál. Nálunk megtalálja a tartalékrendszereket, a LAN/WAN kommunikációs eszközöket, a túlfeszültség-védelmi készülékeket, valamint a belső csatlakozáshoz szükséges alkatrészeket az áramellátó rendszerhez.

Berendezések az alállomáshoz és MV-kapcsolókészülékek

Berendezések az alállomáshoz és MV-kapcsolókészülékek

Berendezések az alállomáshoz és MV-kapcsolókészülékek

Az alállomások védelmi és vezérlési rendszere és az elsődleges berendezések között több ezer kritikus csatlakozást kell kialakítani. A Weidmüller moduláris sorkapcsainak és jelölőinek átfogó kínálata a legjobb megoldást nyújtja a különféle típusú jelek megbízható és biztonságos csatlakoztatására. Portfóliónkban megtalálja a jelzőrelék átfogó családját is, így az alállomáshoz tartozó szekrényekhez szükséges összes elemet egy helyről szerezheti be.

Energiafelügyelet

Energiafelügyelet

Energiafelügyelet

Energiamérő berendezések, az alállomás berendezéseiben az energiafogyasztás mérésére használt eszközök, MV-kapcsolókészülékek, vagy éppen az elektromos hálózat határán az energiaminőség mérésére szolgáló IEC 61000-4-30 A osztályú energiaanalizátorok: a Weidmüller energiamenedzsment megoldásai között nem csupán fő terepi készülékeket (energiamérőket és analizátorokat) talál, hanem különböző áramváltók, Rogowski-tekercsek, felügyeleti szoftverek és analitikai eszközök közül is válogathat.

Termékek és megoldások az energiaátvitelhez és -elosztáshoz

EA 750 energiaanalizátor: megbízható, megismételhető és összehasonlítható eredmények

Az EN61000-4-30 szabvány szerinti A osztályú eszközök garantálják az EN50160 szabványban felsorolt energiaminőségi paraméterek megbízható, megismételhető és összehasonlítható mérését. Az EA 750 a legjobb választás az energiaszolgáltatók számára a hálózat minőségének felügyeletéhez, amelynek révén megfelelhetnek a szabályozási követelményeknek, belső használatra szánt értékes információkat gyűjthetnek, ellenőrizhetik a harmadik felek által termelt energia minőségét, és kezelhetik az ügyfelek panaszait.

  • Megfelelés a szabályozási követelményeknek
  • Értékes információk gyűjtése belső célokra
  • Lehetőség az ügyfélpanaszok kezelésére
  • A hálózathoz csatlakozó energiatermelő létesítmények energiaminőségének felügyelete

Biztonságos védelmi és mérési csatlakozások

Biztonságos védelmi és mérési csatlakozások

Biztonságos védelmi és mérési csatlakozások

Megbízható termékek, amelyek tökéletes egyensúlyt kínálnak a biztonság és a rugalmasság között

A mérőeszközökhöz készült DIN-sínes szerelvények bármilyen specifikus követelménynek megfelelően adaptálhatók, garantáltan biztonságosak, ugyanakkor leegyszerűsítik a fogyasztásmérők cseréjét és ellenőrzését. Ezenfelül speciális termékeinkkel az elektronikus berendezések és az áramváltók kritikus fontosságú csatlakozásainál gyakran előforduló kockázatok is elkerülhetők.

Ezek a termékek a csatlakozó nyitása előtt automatikusan rövidre zárják az áramváltó oldalát, így a karbantartási műveletek garantáltan biztonságosan elvégezhetők.

Legfrissebb hírek az energiaátvitel és -elosztás világából

Tartalomközpont: energiaátvitel és -elosztás

Kérdése van?

Beszéljük meg az ötleteit!

* Kötelező adatok

* Kötelező adatok