Biztonságos jelzés még zord körülmények között is

A Gooiland Elektro a u-remote IO-t használja a hajókon felszerelt HVAC rendszereiben.

Biztonságos jelzés még zord körülmények között is

Biztonságos jelzés még zord körülmények között is

Biztonságos jelzés még zord körülmények között is

A HVAC (fűtő-, szellőztető- és légkondicionáló-) rendszerek egyre több és több jelet kezelnek. A fedélzeti klímaberendezés hatékony működése elengedhetetlen a dolgozók és az utasok biztonsága és jó közérzete szempontjából. A hollandiai Hilversum városában működő Gooiland Elektro vállalat a Weidmüller u-remote I/O-rendszerét választotta az összes jel hatékony kezeléséhez és továbbításához.

A vállalat HVAC-rendszerek tervezésével, gyártasával és telepítésével foglalkozik, és számos alkalmazási területen kínál szolgáltatásokat ügyfeleinek:

  • Hajók építése és átalakítása
  • Tengeri hajózás
  • Magánjachtok
  • Feldolgozóipar: olaj és gáz
  • Szélenergia

A Gooiland Elektros számára a távoli I/O-rendszer kiválasztásánál fontosnak számítottak az alapvető jellemzők, például a megbízható, kritikus meghibásodási pontok nélküli kialakítás. A tesztelés egyszerű módja: szoftver nélkül, a u-remote integrált webkiszolgálójával.

Redundáns vezérlés kialakításának lehetősége 2 PLC-vel és redundáns Ethernet-gyűrűvel.

A gyakori alkatrészek használatával kevesebb pótalkatrészre van szükség, a távoli támogatás pedig jelentősen megkönnyíti az üzembe helyezést és a szervizelést.

A jachtoktól a folyami hajókig

Kiváló példa a folyamatra az „M/V American Duchess” folyami hajóvá való átalakítása

A több mint 100 méter hosszúságú American Duchess volt az első olyan lapátkerekes hajó az Egyesült Államok folyóin, amelynek minden szobája lakosztályként működik. A 2017 augusztusában vízre bocsátott hajó a Mississippin, New Orleans és Minnesota között közlekedik.

A rendszer redundáns központi PLC-vezérlőkkel és SCADA állomással, u-Remote I/O-rendszerekkel és kapcsolótáblákkal van felszerelve, amelyek mindegyike tartalmaz HMI-ellenőrzést is.

A légkezelő egységek számos hőmérsékletmérési lehetőséget, nyomásjeladót, digitális riasztási bemenetet és vezérlőkimenetet tartalmaznak. A szívóventilátor-vezérlők, a hőmérsékleti zóna vezérlése és a riasztások szintén a rendszer létfontosságú elemei. Két hálózati portjával a u-remote támogatja a redundanciát, így segít biztonságosabb hálózatokat kialakítani.