Sorkapcsok elektronikus komponensekkel

A hőmérséklet-érzékelőkkel (termoelektromos feszültség) vagy más digitális és analóg jelekkel végzett jelek méréshez és -huzalozáshoz, például hőmérséklet-mérésekhez okos megoldást jelentenek elektronikus komponensekkel ellátott sorkapcsaink. Az érzékelő, a jel vagy a kapcsolás típusától függően integrált ellenállással, varisztorral, szabályozható potenciométerrel (pot), diódával vagy blokkoló diódával (1N4007), fénykibocsátó diódával (LED az állapotjelzéshez) vagy akár üres készülékházzal ellátott sorkapcsokat kínálunk az Ön saját elektronikai komponenseivel végzett egyedi összeszereléshez.

A hőmérséklet és feszültség termoelemes mérései termoelem sorkapcsainkkal végezhetők el. Ebből a célból a típustól függően különböző változatok érhetők el a termoelem kompenzáló vezetékek csatlakoztatásához. A különböző csatlakozástechnikákban használt komponens sorkapcsainkkal és a tartozékok széles kínálatával bármilyen kihívást leküzdhet kapcsolószekrényén belül.

Termékválaszték

Elektronikus komponensekkel ellátott sorkapcsaink választéka

PUSH IN technológia

A tartozékok és különböző keresztösszekötés opciók széles kínálatának köszönhetően bármilyen követelményt tökéletesen teljesíthet dióda sorkapcsainkkal, LED sorkapcsainkkal és komponens sorkapcsainkkal a PUSH-IN csatlakozástechnikában.

Húzórugós csatlakozás

A bevált húzórugós technológiájú komponens sorkapcsok különösen kompakt, de mégis jól elrendezett kapcsolószekrény építéshez alkalmasak. Hihetetlenül nagy fokú rugalmassága révén a húzórugó kiváló csatlakozási alternatíva rugalmas és tömör vezetékek elektromos csatlakoztatásához.

Csavaros csatlakozás

A húzókengyeles csatlakozású komponens sorkapcsok nagy megbízhatósága és széles kínálata megkönnyíti a tervezést, és maximális üzemi biztonságot nyújt érvéghüvellyel és anélkül.

Elektronikus komponensekkel ellátott sorkapcsaink termékújdonságai

Elektronikus kapcsolási feladatok önálló és rugalmas megoldása

Klippon® Connect A2T 2.5 EM sorkapcsok elektronikus komponensekkel

Az ipari vezérlőszekrények esetében a legkisebb elektronikus alkatrészeket gyakran integrálni kell az érzékeny elektronika védelme, az alkatrészek összekötése, az üzemi állapotok ábrázolása és sok minden más érdekében. Ezenkívül az áramkörök egyedi tervezéséhez maximális rugalmasság szükséges.

Az integrált elektronikus alkatrészeket tartalmazó sorkapcsok helytakarékos módot nyújtanak fontos funkciók áramkörökbe történő integrálására. A standard portfólió sorkapcsokat tartalmaz beépített diódákkal, ellenállásokkal és LED-ekkel. Emellett a specifikus összetevőket is ki lehet választani, és be lehet forrasztani a sorkapocsházba. Ez lehetővé teszi a PUSH IN technológiával kialakított Klippon® Connect sorkapcsok rendkívül rugalmas használatát a kapcsolási feladatok széles skálájához.

Elektronikus kapcsolási feladatok önálló és rugalmas megoldása
 • Maximális rugalmasság az integrált elektronikus alkatrészekkel és azok nélküli kialakításnak köszönhetően
 • Az alkatrészek legmagasabb biztonsága a feszültségcsúcsok és túlfeszültség ellen
 • Többfunkciós leválasztási terület a különböző alkalmazásokhoz

Speciális tervezésű távtartó lemez

A távtartó lemez innovatív kialakítással rendelkezik, a sorkapoccsal azonos formában, amely megfelel az ügyfél saját hegesztési komponensei által igényelt helynek, de hozzájárul a hőleadáshoz, így növelve a rendelkezésre álló áramot. A távtartó lemez középen leválasztható szerkezettel is elérhető, lehetővé téve a hely bővítését a nagyobb komponensek beszerelésekor. Még ha keresztösszekötőre kell is váltani, akkor is lehetséges a szabad felszerelés.

A működés leírása

Földelési hibák egyszerű és megbízható észlelése

Klippon® Connect mérő-bontó sorkapcsok földkábelhez

A földkábel-leválasztó sorkapocs segít felismerni a földelés hibáit, és lehetővé teszi a kiegészítő kör földelésének leválasztását. Az üzemállapotot piros vagy zöld LED jelzi. A letöltések között megtalálja a teljes működési ismertetőt, valamint a különböző üzemállapotok áttekintését.

Földelési hibák egyszerű és megbízható észlelése
A termék jellemzői és előnyei
 • Integrált LED-állapotjelző
 • A turbina nagyobb rendelkezésre állása
 • Biztonságos és egyszerű leválasztás
 • Kúszó földelési hibák felismerése

Termoelemek huzalozása termoelem sorkapcsokon keresztül

A hőelemekhez használatos sorkapcsokat kifejezetten a hőmérsékletmérő kapcsolásokban használt rendkívül alacsony feszültségek átvezetésére alakítottuk ki. A speciális áramvezető rudak biztosítják, hogy ne jussanak el a hamis jelek a sorkapocs blokkon keresztül, ha hőmérsékletkülönbség áll fenn a pozitív és a negatív útvonal között. Ilyen nagyfokú mérési precizitás szükséges például a repülőgépek motorjának próbapadján, az összetett vegyi folyamatok során és a vezérlőkben.

Termoelemek huzalozása termoelem sorkapcsokon keresztül
 • Termoelemek az IEC 584 (DIN 43710) szerint
 • Változatok a TYPE K, TYPE T, TYPE J, TYPE SR, TYPE B. TYPE E és TYPE N típusokhoz
 • Teljes szélesség: 10 mm
 • A termoelem egyértelmű jelölése

A hőmérsékletmérő kapcsolás feléptése

A mérési kapcsolásban látható termoelem sorkapcsok révén a termoelektromos feszültség termoelektromos átvitele végezhető el a termoelemről a referencia leágazáshoz és a jelzőegységhez a kompenzáló vezetéken keresztül. Termoelem sorkapcsok szükségesek a hőmérsékletmérő kapcsolás kialakításához.

A DIN tartósínhez komponenseket tartalmazó sorkapcsaink letöltése

A Tervezési adatok weboldalon a CAT adatokra vonatkozó letöltések széles választékát találja. Annak érdekében, hogy termékeinket gyorsan tudja beépíteni saját kialakításába, a digitális termékadatok széles köre érhető el olyan tervezési rendszerekhez, mint például az EPLAN (EPLAN Electric P8 és EPLAN Pro Panel), Zuken E3.series, WSCAD és sok más rendszer. Ezek az adatok az elektronikus komponensekkel rendelkező sorkapcsok, például a kétszintes dióda sorkapcsok, a diódákkal, ellenállással, varisztorral ellátott sorkapcsok pontos ábrázolását, sőt, termoelemmel végzett 3D méréseket is lehetővé tesznek, és megmutatják az összes fontos elektrotechnikai és üzemi jellemzőt.

Tanácsadás és támogatás

Varga István

Műszaki szaktanácsadó