Töltsön a változásért: Töltés napenergiával a fenntartható jövőért

PV rendszerével máris a fenntartható jövő felé vezető úton halad. De tudta, hogy zöld napenergiával fenntarthatóvá teheti saját mobilitását is? A PV többlet töltés a kulcsszó. Ez teszi lehetővé, hogy saját PV rendszeréről, saját maga által termelt villamos energiával töltse az elektromos autóját. Ha a PV rendszere több villamos energiát termel, mint amennyit Ön elhasznál a háztartásában, akkor ez ún. PV többletet eredményez. Ahelyett, hogy ezt a többlet napenergiát a nyilvános hálózatba táplálná, az AC SMART intelligens módon tudja felhasználni az elektromos autó feltöltéséhez anélkül, hogy lemerítené a tárolóegységet. Ez növeli a saját fogyasztás arányát, és nem csak a környezet, hanem saját pénztárcája számára is kedvező.

Iratkozzon fel most!! TechSessions: Napenergia-töltése a Weidmüllerrel

Csatlakozzon 2024. februárban a villamossági szakértőknek szóló webinár-sorozatunkhoz!

Környezetbarát és gazdaságos töltés

Függetlenség

Függetlenség

A saját fogyasztás arányának növelésének köszönhetően Önt már nem fogják érinteni az ingadozó költségek és az energiaellátás fennakadásai.

Költségmegtakarítás

Költségmegtakarítás

Jelentősen csökkentheti a villanyszámláit azzal, hogy elektromos autóját saját maga által termelt villamos energiával tölti a költséges hálózati villamos energia helyett.

Környezetbarát

Környezetbarát

Ha napenergiával tölti az elektromos autóját, kisebb lesz a fosszilis tüzelőanyagok iránti igénye, és csökken a CO2 kibocsátás. Valódi hozzájárulás a környezetvédelemhez.

PV többlet töltés az AC SMART & SMARTcharge használatával

AC SMART VALUE és ADVANCED töltődobozok

AC SMART VALUE és ADVANCED töltőink közvetlenül csatlakoztathatók az Ön inverterére vagy különálló, kétirányú mérőjére a többlet napenergia kihasználásához. Ideálisan valósítható meg saját otthonában, vagy egyszerűen telepíthető a kereskedelmi ágazatban.

SMARTcharge

SMARTcharge terheléskezelő rendszerünk ugyanakkor lakóházakban, szállodákban vagy vállalatoknál használható PV többlet töltésre összetettebb alkalmazásokban. A felhasználóbarát telepítési varázslónak köszönhetően az Ön PV rendszere pillanatok alatt intelligens vezérlésű töltő infrastruktúrába építhető.

Hogyan valósíthatom meg a PV többlet töltést a gyakorlatban?

Ahhoz, hogy közvetlenül csatlakoztathasson inverterére, csak egy Ethernet kábelre (RJ45) van szüksége. Részletes információk a töltődoboz és különböző inverterek csatlakoztatásáról itt.

Az AC SMART VALUE és ADVANCED töltőink Modbus RTU/TCP interfészei kiegészítő energiamérő segítségével használhatók PV többlet töltésre. A szükséges kétirányú mérőt szintén megtalálhatja nálunk. Részletes utasítások arra vonatkozóan, hogy miként csatlakoztathat kiegészítő, kétirányú mérőt a töltődobozára, illetve lista az összes kompatibilis kétirányú mérőről itt.

Milyen változatai vannak a PV többlet töltésnek?

Mint azt tudja, a nap nem süt állandóan. Ezért az Ön PV rendszere által termelt villamosenergia-mennyiség az év során ingadozó. De egy napon belül is jelentősen változik a termelt napenergia. A rendelkezésre álló napenergia ideális használata céljából építettünk különböző PV üzemmódokat a termékeinkbe. Egyszerűen válthat közöttük az AC Smart Appunkban vagy a SMARTcharge-ban:

Tiszta PV

A tiszta PV módban kizárólag saját PV rendszeréről tölthet a többlet villamos energiával. Ilyen módon a lehető legjobban használhatja ki a PV többlet töltés összes előnyét. Ugyanakkor ebben a módban töltési szünetek lehetnek, mivel az elektromos autójának bizonyos villamosenergia-mennyiségre van szüksége a töltéshez. Ha nem éri el ezt a korlátot, a töltési folyamat addig szünetel, amíg a PV rendszere elegendő többlet napenergiát nem termel újra.

Vegyes üzemmód

A töltési szünetek elkerülése érdekében építettük be a vegyes üzemmódot. Az alábbiak szerint működik. Ön megállapítja azt a minimális töltési energiát, amivel az elektromos autóját töltenie kell. Ha a PV rendszere nem termel elegendő többlet napenergiát, elektromos autója automatikusan napenergia és a hálózati energia kombinációját fogja használni. Ez állandó töltési folyamatot garantál. Ha a PV rendszere elegendő vagy még több napenergiát termel, az Ön elektromos autóját a teljes elérhető energia fogja tölteni.

Erősítő üzemmód

Vannak olyan helyzetek, amikor a dolgoknak gyorsan kell megtörténniük. Pontosan az ilyen helyzetekhez integráltuk az erősítő üzemmódot. Itt két opció áll rendelkezésre ahhoz, hogy teljes töltési teljesítménnyel töltsön. Meghatározza a szükséges pontos cél energiamennyiséget vagy azt az időtartamot, amely alatt teljes töltési teljesítménnyel kell töltenie az elektromos autóját. Ez nem veszi figyelembe, hogy a villamos energia az Ön PV rendszeréből vagy a villamosenergia-hálózatból jön. Amint letelt az időtartam, vagy az Ön elektromos autója feltöltötte a meghatározott energiamennyiséget, a töltési folyamat automatikusan tiszta PV vagy vegyes üzemmódra vált át az Ön beállításaitól függően.

Tökéletes kiegészítők

Termékválasztékunkban mindent megtalálhat, amire szüksége van elektromos autójának biztonságos töltéséhez. Önálló moduljaink és termékeink egymást kiegészítve látják el Önt hatékony és átfogó megoldásokkal. Megtalálhatja nálunk az ergonomikusan kezelhető AC-töltőkábelünket, amely a legjobb minőségben kínál töltési kényelmet, valamint töltőállomásainkat - az AC SMART falidoboz-családot- amely standardizált interfészek és sokféle konfigurálási opció révén igazítható egyedi alkalmazásokhoz. Nem csak használni szeretné a töltődobozát, hanem hálózatba is szeretné kötni őket a csúcsterhelések elkerülése mellett? Akkor a SMARTcharge töltéskezelés a megfelelő megoldás Önnek. Okos töltési megoldások egyedi kihívásokhoz!

Szolgáltatások és letöltések

Service for e-mobility

Használja ki a Weidmüller EV töltőállomások átfogó támogatásának előnyét. Bármikor, ha segítségre van szüksége a Weidmüller AC SMART, AC HOME vagy AC BUSINESS e-töltő állomások használatában, itt minden szükséges információt megtalál a videós oktatóanyagoktól kezdve a letölthető anyagokon, utasításokon keresztül a chates segítségnyújtásig.

Az Ön közvetlen kapcsolattartója

Dr.-Ing. Oliver Köster

Tanácsadás és támogatás

Szabó István

Üzletfejlesztési vezető - Automatizálás, Applikációs mérnök