Egyedülállóan hatékony módszer a tervezési folyamatok alakítására

A tervezési folyamatok hatékonyságának növelésével értékes időt takaríthat meg a termékfejlesztés során. NYÁK-alkatrészeinken felül számos támogatási eszközt és szolgáltatást kínálunk.

OMNIMATE® szolgáltatásaink a műszaki specifikációk kidolgozásától kezdve a fejlesztésen és a tervezésen át a jóváhagyásig és a sorozatgyártásig a folyamat minden fázisában jelentősen csökkentik a projekt költségeit, valamint a piacra kerüléshez szükséges időt. Bízzon szakértelmünkben, szerezze be tőlünk az információkat, és keresse meg nálunk gyorsan és könnyedén, praktikus online eszközeink segítségével a készülékéhez szükséges alkatrészeket.

OMNIMATE® videók

OMNIMATE® videók

This is a YouTube video. By clicking on this video, you agree to Google/YouTube's Privacy Policy & Terms of Use . You also agree to our Privacy Policy.

A terméken és a csomagoláson található QR-kód közvetlenül a YouTube-ra, a kezelést bemutató videóhoz vezet. Ezeknél az oktatóanyagoknál a feldolgozás során közvetlenül követhetők a telepítés egyes lépései.

Tudta? YouTube-csatornánkon számos hasznos kezelési videót talál a termékeinkhez, valamint izgalmas bennfentes információkat tudhat meg vállalatunkról. Nézzen bele, és regisztráljon még ma YouTube-csatornánkra!

Tanulmány

Az eszközcsatlakoztatási technológiák legújabb trendjei

A berendezésgyártók szakértő partnereként évtizedes tapasztalaton alapuló átfogó know-how birtokában vagyunk, amelyet örömmel megosztunk partnereinkkel.

Tanulmányainkban részletes információkat gyűjtöttünk össze a berendezésgyártókat leginkább érintő témákról. Ismerje meg a naprakész és alaposan kidolgozott, a gyakorlatban is bizonyult megoldásainkat, és azt, hogy milyen fejlesztések vihetik előbbre a projektjét.

Kérje az ingyenesen letölthető tanulmányt

Válassza ki a letölteni kívánt adatot (0 kiválasztva)

Kérjük válasszon ki legalább egy letöltést

Írja be a kapcsolattartási adatait

* Kötelező adatok

GyIK – gyakran ismételt kérdések

Hol talál tájékoztatást? Ki az Ön kapcsolattartója? Milyen adatokat talál a termékeinkről? Itt találja a válaszokat a gyakran ismételt kérdésekre

Vezetékcsatlakoztatási technológiák

A követelményeknek és az alkalmazási területnek megfelelő csatlakozórendszert kínáljuk Önnek. Ismerje meg részletesen is a különböző vezetékcsatlakoztatási rendszereinket, és győződjön meg az ügyfeleink számára kínált előnyökről.

Vezetékcsatlakozás-technikai szakértőt keres?

Építsen a Weidmüller szaktudására és hozzáértésére: ismerje meg a műanyag gallérral felszerelt érvéghüvelyek megfelelő használatát.

Szabványok és előírások

Az Ön biztonságáért: az általunk használt tesztelési és alkalmazási szabványok előnyei

A dugaszolható NYÁK-csatlakozók szabványosítottak, gyártásuk és tesztelésük a jelenlegi szabványok mentén történik.

Termékcsoport

harmonizált

nemzeti

nemzetközi

NYÁK-sorkapcsokEN 60947-7-1DIN EN 60947-7-1/VDE 0611IEC 60947-7-1
EN 61984DIN EN 61984/VDE 0627IEC 61984
 DIN IEC 60512IEC 60512
Nem szabványosított NYÁK-csatlakozókEN 61984DIN EN 61984/VDE 0627IEC 61984
DIN IEC 60512IEC 60512 
Átmenő sorkapcsokEN 60947-7-1DIN EN 60947-7-1/VDE 0611IEC 60947-7-1

Csatlakozás típusa

harmonizált

nemzeti

nemzetközi

Csavaros csatlakozásEN 60999DIN EN 60999/VDE 0609IEC 60999
Csavar nélküli csatlakozásEN 60999DIN EN 60999/VDE 0609IEC 60999
KrimpcsatlakozásEN 60352-2DIN EN 60352-2IEC 60352-2
Forrasztott csatlakozásHD 323.2.2.20S3DIN IEC 60068-2-20IEC 60068-2-20
Wire-wrap csatlakozásEN 60352-1DIN EN 60352-1IEC 60352-1
IDC-csatlakozásEN 60352-4DIN EN 60352-4IEC 60352-4

Forrasztás és folyamat

A Weidmüller a reflow-forrasztásra alkalmas termékek vezető gyártója. A csatlakozási rendszer a THR vagy az SMD technológiával beépíthető az SMT-folyamatba. Széles termékválasztékunk segítségével hatékonyabb készülékgyártási folyamatok alakíthatók ki az elektronikai iparágban. A teljesen automatizált csatlakozóelemek segítségével csak egyetlen gyártási folyamatra van szükség, így leszoríthatók az előállítási költségek. A következőkben többet is megtudhat a THR és az SMD technológiáinkról.

Anyagok és felületek

Az alábbiakban számos hasznos információt talál az általunk használt anyagokkal, érintkezőfelületekkel és szigetelőanyagokkal kapcsolatban.

Rögzítési lehetőségek

Minden új terméknél más-más komponensekkel lehet elérni az Ön alkalmazásához megfelelő kialakítást. Eltérő követelmények vonatkoznak például a nyomtatott áramkör és a ház ellentétes oldali csatlakozóira. Az ellentétes oldali csatlakozók szerelésekor az Ön ügyfelei kiemelt biztonsági és kényelmi funkciókat várnak el.

Nálunk azonban garantáltan megtalálja az aktuális projekthez legalkalmasabb csatlakozókat.

Választható rögzítési lehetőségek a tűs és hüvelyes csatlakozók rögzítésére a nyomtatott áramköri lemezen

Dugasz rögzítése és kioldása a csatlakozóval/eszközzel

Tervezés és feldolgozás

A felületszerelési technológia (SMT) az elektronikus komponensek feldolgozásának általánosan bevett szabványává vált. A csatlakozórendszer kétféle módon integrálható az SMT-folyamatba: THR (furatszereléses reflow) és SMD (felületre szerelt készülék) technológiával. Emellett a két felszerelési típus akár kombinálható is.

Az alábbiakban részletesebben is bemutatjuk a THR- és az SMD-komponenseket.

THR komponensek

A furatszereléses reflow folyamat (THR) során az alkatrészeket a nyomtatott áramkörön készített lyukon keresztül behelyezik, majd hozzáforrasztják a többi SMT-komponenshez. Ennél a módszernél a legnagyobb kihívás az, hogy az alkatrészeknek el kell viselniük az SMT-folyamattal járó magas hőmérsékletet.

SMD-komponensek

Az SMT-eljárás során a felületre szerelt eszközöket (SMD-ket) forraszbetétekkel rögzítik a nyomtatott áramkörre. Az SMD-komponensek használatával nincs szükség vezetéktüskékre az alkatrészekhez, sem a nyomtatott áramkörhöz való rögzítéshez általában használt furatokra.

Általános információk (THR- és SMD-komponensek)

Letöltések

A görbék névleges értékének csökkentése, kúszóáramutak és légközök

Tanácsadás és támogatás

Akár eszközfejlesztőként, termékmenedzserként vagy vásárlóként keres fel minket, mi hatékonyságot, gyorsaságot és személyre szabott megoldásokat ígérhetünk Önnek. A Weidmüller tökéletes partnere a dugaszolható NYÁK-csatlakozók és sorkapcsok terén. Számíthat szakértelmünkre és know-how-nkra. Ha Önnel dolgozunk, megtaláljuk a követelményeinek megfelelő termékeket.

Tanácsadás és támogatás

Jakab András

Szegmensmenedzser - készülékgyártók, Villamosmérnök